Pécsi hírek

Az igazság malmai

|

Egy éve nyomoznak a pécsi buszok eladása ügyében. Justicia hosszan mérlegel. Mert bonyolult az ügy. 2009. november 11-én a megyei napilapban megjelent egy óriási cikk a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezérigazgatójával. Ezek szerint a pécsi buszokat nem eladták, hanem kiszervezték! Óriási. Pécs Megyei Jogú Város polgármestere pedig eladás miatt tett feljelentést.

Szóval nem eladás, kiszervezés. A Magyar Köztársaság államháztartási törvénye 1991-ig tartalmazta az Állami Vagyon címsort. Aztán ez eltűnt. Rossz nyelvek szerint az Állami Vagyonnal együtt! Azt sem privatizálták, és eladták, hanem kiszervezték! Végül is a rablóprivatizációnak tényleg szebb név a kiszervezés.

A megyei napilap 2009. július 7. számában megjelent a 2. lapon ezzel kapcsolatban egy cikk, amely egy mellékel egy számlakivonatot is! Ez a számla egy tipikus állatorvosi ló! Meg felháborító:

http://bama.hu/lapok/wp-content/uploads/fileok/1000/1526_090706-pkzrt-dokumentum.pdf

Először is a számlán egyetlen bélyegző sincs! Valószínű, hogy a Busrent Kft. olyan gyorsan lett alapítva, hogy nem volt idő bélyegzőt készíteni. Még furcsább, hogy a megyei napilap által leközölt számlán nincs bélyegzője a Pk. Zrt-nek! A számlán hiányzik egy olyan bélyegző, vagy aláírás, hogy a kifizetés engedélyezése!

Ezen a linken két dolgot láthatunk. Egy átadás-átvételt, és magát a számlát. Külön érdekes a számla baloldala: a 2009.01.01-én kelt megállapodás 9. pontja és a felek között létrejött külön megállapodás!

Ez aztán az ügybuzgóság. Ez év január 1-én kötött megállapodás szerint is! Dicséretes dolog, hogy az újévet kemény munkával kezdik a Pk. Zrt és a Busrent Kft vezetői. A kérdés csak az, hogy kinek a hasznára? Egy szinte biztos, nem a pécsi törvénytisztelő polgárok javára. Mert kiszervezést csak január 01-én lehet a legjobban végrehajtani.

A számla szerint a fizetés határideje: 2009.január 30. Az átadás-átvétel jegyzőkönyv 2009. év június 9. kelt. Közben ki tulajdonolta a buszokat? Érdekes, hogy nincs SZJ szám a számlán. A sorszám a számlán 652 a vége. Tehát ez a második számla, amit kibocsájtott a Pk. Busrent Kft. Nem is csoda. Hiszen a cégbejegyzés kelte: 2008. 12.16. A céginfón bárki utána nézhet. Érdekes tény az is, hogy a kiszervezésről Pécs, és az üzleti érdekeiért felelős Pécs Holding Zrt semmit sem tudott. Igaz hogy a Busrent 40%-ban a PK tulajdona.

A Mecsekbusz irányítói a PK nevében megkötötték a fent említett szerződést. Egy olyan céggel, amelynek mindössze egymillió forint jegyzett tőkéje van. Ha a buszokkal bármi történik, az összeget lehetetlen lenne rajta behajtani.

Kérdés az, hogy mi a véleménye az APEH-nek erről a számláról? Hiszen több dolog nem stimmel a számlával, amely bődületes összegről szól? Ezek után ne piszkáljanak egyetlen kis és közepes vállalkozót, hogy mindent kitöltöttek-e az adóbevalláson, számláikon.

A rendőrségnek további eredményes munkát kívánunk! Reméljük a lassú őrlés egyszer eredményt is hoz.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE