Kiemelt, Magyar Közélet

Orbán, Matolcsy és az „anyák napja”

|

Mit szed Matolcsy, ha meg van fázva? Válságadókat. Amit nem fognak áthárítani a lakosságra, Aztán mégis. Manapság mikor a reálbérek csökkennek, az árak emelkednek a gazdasági számításokra alapozott gazdasági politika helyett Magyarország Matolcsy hitére alapozott unortodox gazdaságpolitikát folytat.

Matolcsy folyamatosan próbálja látomásaihoz, és beteges vízióihoz igazítani a nagy magyar valóságot. Nem nagy sikerrel. Taktikai atomfegyvertől a tündérmesékig terjed a repertoár. Közben Magyarország itt a régión belül is egyre inkább leszakad. A csodafegyverként bevetett egykulcsos adó nem pörgette fel a gazdaságot. Viszont az általa okozott költségvetési hiányt pedig bugyuta adónemek bevezetésével próbálja meg pótolni.  Ami nem megszorítás.

Az „elmúltnyolcévezés” közepette egyre többen ismerik fel, hogy Orbán Viktor második eljövetele után 2012-ben sem élünk jobban, mint 2009-ben mondjuk Gyurcsány lemondása előtt. Ez pedig nem Gyurcsány, hanem az Orbán- Matolcsy tandem hibája.

A gazdasági szabadságharcnak mindössze annyi az eredménye, hogy a Fidesz – Baráti Kör tagjai kaptak meg minden közbeszerzést, a földek nagy része is nekik jutott. Drága közpénzből – itt Pécsett is – fizetünk semmit nem érő tanácsadókat, és Fidesz- kádereket a mi pénzünkből.

A Nemzeti Együttműködés rendszerében négy millió szegény van Magyarországon. A középosztály lassan eltűnik. Orbán mérge, amit Matolcsy csepegtet a poharunkba az már hat. A második Orbán kormány tevékenysége megmutatta a rendszerváltás teljes kudarcát. A rendszerváltás óta minden kormány csak annyi jót tett az országgal amennyi a hatalom megragadásához kellett, és annyit ártott az országnak amennyit bírt. A rendszerváltás kisiklatása és kudarca minden eddigi kormány hibája. Ebből azonban kiemelkedik a mostani kormány.

Az elmúlt két évben is egyre jobban leszakadtunk a régiótól, Európától, drámaian nő a szegénység, és a társadalmi különbségek. A kormány ellenségként kezeli a kis és közép vállalkozókat, a középosztály tagjait, és a rendszerváltás legnagyobb károsultjait: a szegényeket. Milliók életét teszi kilátástalanná, és zsákutcába viszi az országot.

Annak idején az átkosban, főleg annak hanyatló szakaszában gyakrabban tartottak „anyák napját.” Főleg áremelések után. Anyáztuk azokat, akik azokat az intézkedéseket hozták. Ahogy most látni 2014-ig sok “anyák napja” lesz.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE