Kiemelt, Magyar Közélet

Ha nem leszünk gyarmat, mire a megszorítás?

|

A Békemenet-2 szerint sem leszünk gyarmat. Akkor miért teljesítjük a Brüsszel megszorító csomagjait? Az zEmberek 2/3-os kormányát Brüsszelben, vagy Magyarországon választották? Ez a kérdés, válasszatok!

Matolcsy miniszter úr azt is fennen hangsúlyozza, hogy az unió döntése mögött “erős politikai küzdelem van”, mivel “nagyon sokaknak nem tetszik a magyar gazdaságpolitika”. “Brüsszelben rosszul is számoltak. De e mögött vannak politikai megfontolások is” – mondta, hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Igaz előtte már bejelentett egy több százmilliárdos megszorítást, a hibás számítások alapján. Ezek után a gyarmati lét már nem kérdés. Brüsszel halálos csapást mért a mezőgazdaság maradékára, különösen a cukorgyárainkra.

Az Európai Bizottság múlt héten közölte, hogy nem tartja elegendőnek az Orbán kormány megszorításait, még a kiegészített megszorító intézkedéseket sem. A miniszterelnök ezek után azt mondta, hogy ha megmondják, mennyit kell még vágni a költségvetésen, megteszi. Gyarmat legyünk vagy szabadok, ez a kérdés válasszatok!

Amire oly büszke Orbán és Matolcsy is az államadósság csökkentése. Tényleg csökkent. Mindössze csak az a szépséghiba, hogy a magánnyugdíj-vagyon államosítása következtében. A magán nyugdíjpénztári pénzek nélkül most is 80 százalék fölött lenne a GDP arányos államadósság.

Igaz később ez a pénz nagyon fog hiányozni, mert a társadalom öregszik, de az már nem a Fidesz gondja lesz. Az átkosban azt mondták, hogy a kormány Moszkvában van. Menyivel szebb, ha most Brüsszelből igazgatják a gyarmatokat, ráadásul hibás számítások alapján.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE