Ez-az-amaz, Kiemelt

Orbán is tanult Rákosítól

|

Egy közös vonása van a Rákosi és az Orbán rendszernek. Az államosítás fene nagy vágya. De az államosítás nem azt szolgálta és szolgálja most sem, amit elvárhatna tőle egy itt élő polgár, nevezetesen, hogy az állam szolgálja őt, nem, nem. Az államosítás most is hatalom megtartása miatt folyik.

Mert amit megszereztek, azt meg is kell tartani. Demokráciában ez nem könnyű, a polgárok néha változtatják véleményüket, mert senki nem angyal, és soha nem biztos, hogy a hatalom birtokosa 19-re alsót húz.

Tegyük ezt egyértelművé, tegyük ezt praktikussá, ne kelljen izgulni a választásokkor. Csak egy maradhat, a győztes, de a győztes mindig ugyanaz legyen. Van már kétharmadunk, de nincs még országunk, tehát államosítsunk. Először telepítsünk egy hatalmat (nevezzük ezt a közigazgatás korszerűsítésének) a megyékbe. Kormányhivatal. Aztán ezt fejeljük meg még egy hatalommal, Járási Hivatal. vegyünk el mindent, (amit bár jól csináltak, de nem számít) az önkormányzatoktól. Nem kellenek önkormányzatok, mert csak zavart okoznak az erőben. Okoskodnak. Zaklatják a kormányt, néha félre is akarják rántani. Ez bizony balesetveszélyes. És nehogy egy önkormányzat okosítsa a Magyar Nemzet Nemzeti Gyermekeit! Vegyük el hát az iskolákat is. majd a Nemzeti Butaság Kormányának Rendszertelensége megmondja, hogyan, mit és mikor és kivel tanulj tinó. Olyan gazdag ország vagyunk, hogy vegyük el az egészségtelenség ügyét is. Majd a Nemzeti Egészségtelenség Rendszerének Elnöke megmondja, mikor és milyen beteg legyél. Jó, jó, eddig is az állam finanszírozta ezeket a tevékenységeket, de legalább azok igazgatták, akik közel voltak és talán még értettek is hozzá. A demokráciának van egy olyan értelme is, hogy az ügyeket azok intézzék, akik ismerik a helyi viszonyokat. Bármilyen kicsi ország vagyunk, sokban különbözünk. Egyik megye nem olyan, mint a másik, az ország sem egyforma. A központi vezérlés ebből nem sokat érzékel, amikor uniformalizálni akar. Ezt Orwell már megtette. A Nagy Testvér mindent látni akar, megértem. Ha ő adja pénzt, ő mondja meg a cigánynak, mit húzzon. Ez így helyes, akár csak egy családban. Én diktatórikus családban nőttem fel. Apám adta a pénzt haza, de mégis anyám dirigált. Ráadásul jól, és ezt apám is tudta, ezért nem szólt bele. De Magyarország ma nem egy család, a pénzt sem tudjuk, ki adja, miért akar akkor a Nemzeti Esztelenség Kormánya olyan nótát húzatni, amit nem szeretnénk hallani? A történelem forog, forog, és mindig visszaforog, nincs új a nap alatt. Rákosi elvtárs államosítása rossz volt, a mai biztos jobb lesz. Mi változott? Mi megöregedtünk, a kormány tanult Rákositól, a történelem pedig nem foglalkozik velünk. Csak úgy van. Majd ezt is megírják, de mi akkor már sehol nem leszünk.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE