Kiemelt, Magyar Közélet

A gránit szilárdságú Alaptörvény, és a regisztráció

|

Nem olyan régen, ez év januárjában Orbán Viktor a „Hősök, királyok, szentek. A magyar történelem képei és emlékei” című kiállításon azt mondta, hogy gránit szilárdságú az új Alaptörvény. Az egy párti új alkotmányt csak a Fidesz képviselői fogadták el. Az egy párti alkotmányt, most is azaz egy párt módosította.

Ma 262 igen szavazattal, 84 ellenében elfogadott döntés alapján a magyarországi lakóhellyel rendelkező választók személyesen vagy elektronikus úton, és az internetes ügyfélkapun felvételüket a névjegyzékbe a parlamenti választást megelőző 15. napig. A határon túl élő állampolgárok levélben vagy elektronikus úton kérhetik felvételüket a névjegyzékbe.

Tehát a Fidesz által elfogadott, és a Fidesz által módosított Alaptörvény már nem lehetővé teszi az előzetes regisztráció bevezetését, hanem előírja, hogy a választójog csak feliratkozás után gyakorolható, és a névjegyzékbe vétel alapvető szabályait is tartalmazza a gránit szilárdságú mű.

Lehet, hogy ez is kevés lesz 2014-ben. Mit hezitál a Fidesz? Iktassák a gránit szilárdba, hogy 2014-től csak a Fidesz indulhat a választásokon. Matolcsy meg vezesse be a „választási regisztrációs adót.”

Egyenlő pályák, egyenlő esélyék. Mert demokráciában élünk.

Kép: http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2011/05/etikai-vizsgalat-helyett-tisztazo.html

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE