Kiemelt, Pécsi hírek

Pécs parkíroztatás anomáliái

|

Az elhibázott parkíroztatási szerződés és a mindenre kiterjedő parkolási rendelet, köznyelven „szoci- mutyi szerződés” az autósokat leszámítva mindenkinek jó volt. Lehetőséget biztosított egy magán cégnek a városlakók 10 + 5 éven keresztül történő szabad rablására.

Mint köztudott a várossal kötött szerződés, illegitim! – de legalább alkalmas volt az autósok totális kifosztására. Az illetékesek az intő jeleket is figyelmen kívül hagyták! “Szlovákiában az ország egész területén eltörölték a parkolási díjat. Az alkotmánybíróság szerint ellenszolgáltatás nélkül nem lehet pénzt szedni.”

A bajaiaknak szánt pénznyelő automaták egy nap alatt a Sugovicába landoltak. Vajon, hogy van képe a kevésbé tisztességes piaci magatartást tanúsító magáncégnek egy elhibázott szerződésre hivatkozva több százezer, – esetenként millió forintos követelésekkel előállni. Kísértetiesen nagy a hasonlóság a devizaalapon nyilvántartott forinthitel és a parkíroztatás között. Mindkettő egy elhibázott termék! – a lakosság kárára.

 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U7lVVTDicac]

 Parkolási anomáliák. A parasztvakításnak vége! Egyre több helyen hangzik el a kérdés: hogy fordulhatott elő Pécsen és a városlakok miért tűrték, hogy egy évtizeden keresztül közgyűlési jóváhagyás nélkül fosztogassa egy magáncég? Miért nincs felelős? Mivel magyarázható, hogy a Gámán cég 2 év után még mindig előállhat az agyament követeléseivel? A városvezetés vajon miért nem áll ki a városlakók védelmében? Ez a szoci – mutyi szerződés sem a városnak, sem a lakosságnak nem vált előnyére. Mert ugye azt senki nem akarja bemagyarázni, hogy ez a normális trend.”A Gámán három régi parkolásért 1,25 milliót inkasszóztat egy tanárnőtől”. http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/normalisak-ezek-a-gaman-harom-regi-parkolasert-125-milliot-inkasszoztat-egy-tanarnotol

 Vajon meddig tűrjük még, hogy a kiváltságosok a köznép kárára a semmiből a semmiért tevékenységükkel profitálhassanak? Sok- sok tisztességes polgár totális anyagi ellehetetlenítésével. Így lehet a semmiből a semmiért extraprofitra szert tenni! – azzal a legkevésbé sem törődve, hogy ezzel az „üzleti tevékenységgel”nagyon sok tisztességes polgár érdeke sérül.

http://www.pecsinapilap.hu/kommentek/cikk/112717/Nem_fizet_a_pecsi_tanarno__inkabb_bortonbe_megy

Kép: G- Portál

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Turul

  A nettó órabér régiónkban alig haladja meg az 1 órás parkolási díjat!

  Nagyon nehéz a parkolási problémák eredőjét észrevenni?
  – ha valóban a belváros forgalomcsillapításáról szólna az újabb és újabb adóelvonás, még megérteném a történetet!
  Észre kell venni, hogy a kialakult rendszer már rég nem az autósok érdekeit szolgálja, csupán egy folyamatosan dráguló és egyre nagyobb területekre kiterjedő, gátlástalan autósokat sújtó és terhelő adóelvonásként működik.
  1./ A 300 Ft-os parkolási díj nagyon drága!
  Nézd meg az átlagbért beszűkült régiónkban, a nettó órabér alig haladja meg az 1 órás parkolási díjat.
  2./ Nézd meg a zónahatárokat, lassan az egész Pécs egyetlen nagy lavórparkolóként működik.
  Nem folytatom, mert a hatalommal szemben fölösleges az észérvelés!

  ↑ LinkVálasz
 2. a gámán még évekig él a pécsiekből

  Pécsi autósok még mindig a gámán fogságába!
  Kísért a múlt, a gámán még évekig él a pécsiekből, – nem kispályás szinten.

  „A GÁMÁN Kft. Pécsi Parkolási Irodája 2011.10.31-től megszűnt. A parkolóhelyek üzemeltetését 2011.11.01-től a BIOKOM Kft. vette át.
  A még lezáratlan parkolási ügyek intézésére Ügyfélszolgálati Irodát tartunk fenn, amelynek címe 2013.02.04-től: 7621 Pécs, Király u. 42. B épület.
  Telefon: 06-72-534-818
  Fax: 06-72-534-819
  E-mail: pepark@gaman.hu
  Nyitvatartás:
  hétfõ-péntek: 8:00-16:30”

  http://www.gaman.hu/index.php?pg=kapcsolat_pecs

  A határtalan pofátlanság!

  „A még lezáratlan parkolási ügyek intézése érdekében Ügyfélszolgálati Irodát tartunk fenn,”

  – ahova várjuk szeretettel a tömött pénztárcával, több százezerrel feltöltött bankkártyával rendelkező pécsi autósokat, a semmiből a semmiért szolgáltatási díj önkéntes rendezése érdekében.
  Vajon meddig síbolhatja még a magán cég a pécsi autósok pénzét?

  Autós társaim!
  Nem vagytok egyedül a parkolási büntetéseitekkel!
  A szerencsésebbektől „csak néhány százezer forintot követel a magán cég! – de nem ritka a több milliós követelés sem!

  Gyere május 24-én 16 órára a Király utca 42. sz. elé, s tiltakozzunk együtt!
  Ez a MI városunk gámán! – Joga itt annak van, aki tisztességes munkával kevésbé tisztességes bérért, ugyan de a közösséget szolgálja!

  ↑ LinkVálasz
 3. Túl nagy üzlet a fizető parkoltatás.

  Ötmilliós kocsi 30 ezres bírság miatt!
  További részletek: http://kuruc.info/r/6/104811/#ixzz2Dp751D6K

  Alapvető tévedés a végrehajtót hibáztatni!
  Ne hagyjuk magunkat folyamatosan megvezetni.

  A fizető parkolás a legprimitívebb forgalomszabályozási eszköz!
  Egyetlen ismérve a korrupt mohóság!

  Nagy üzlet a fizető parkoltatás az összes érintett számára, – kivéve az autóst.
  A semmiből a semmiért szolgáltatásnak nem nevezhető szabadrablást a hibás törvények és helyi önkormányzati rendeletek teszik lehetővé.
  A saját utcáinkon és tereinken a parkíroztatásért díjat szedni a lehető legnagyobb pofátlanság.
  Pár 100 forintos meg nem fizetett parkolási díjért végrehajtást kezdeményezni csak egy agyament ország, agyament törvényei alapján lehetséges.

  ↑ LinkVálasz
 4. ?

  Már a Pénzügyi Békéltető Testület is behódolt a bankoknak? – vagy csak egyszerűen elvesztette függetlenségét?
  Csapdában az autóhitelesek 2012. november 13.

  („Az egyik legfrissebb határozatában a PBT megszüntette az eljárást …
  …„a bank eljárása a PBT szerint nem volt jogellenes,”…)

  Elvitték az autót, az adósság viszont maradt, nincs kibúvó
  Évekig fizethetik még a havi törlesztőrészleteket azok az autóhitelesek, akiknek a bank elvitte a kocsiját

  http://azenpenzem.hu/cikkek/csapdaban-az-autohitelesek/963/

  ↑ LinkVálasz
 5. K.Á.

  http://kaslerarpad.hu/?p=1819#more-1819
  Elkerülhető-e a tetemrehívás?
  Közzétéve: 2012. november 5., hétfő
  Az elmúlt napok jó alkalmat nyújtottak arra, hogy mindannyian elgondolkodjunk az élet értelmén és mulandóságán. Megemlékezhettünk azon szeretteinkről akik már nincsenek köztünk. Elgondolkodhattunk azon, hogy élni jó, de az életnek csak akkor van értelme, ha az ember ura az életének és nem csak sodródik az árral. Akkor van értelme, ha az utolsó pillanatban, amikor visszatekintünk elégedettek vagyunk azzal amit hátrahagyunk.
  Lássuk mit hagyhat hátra ma egy átlag magyar polgár.
  Létbizonytalanságot, megsarcolást, megvezetést, kilátástalan jövőképet és esetleg egy eladósodott családot, aki lemond az örökségéről. Sajnos egyre több ilyenről hallani, hogy az örökösök lemondanak az örökségről, mert több a mínusz mint a plusz.
  Önök szerint ez törvényszerű? Így kell ennek lennie? Hitványak vagyunk? Valamilyen szinten biztos, azért mert hagyjuk. Hagyjuk, hogy szétrabolják az ország vagyonát, ami nem pusztán materiális vagyon, hanem a jövő generációk létét garantáló szükségletek összessége. Hagyjuk, hogy csaló kufárok életellenes rendszert építsenek maguknak, azon a földön ahol őseink vérüket adták. Most már elég egy letelepedési államkötvényt venni, amit kamatostul visszakap majd az új magyar, miközben egy kitelepítési folyamat zajlik az országban. Százezrek hagyják el Magyarországot, mert élhetetlenné tették számukra. Hitványak vagyunk! Hitványabbak a hitványaknál, ha hagyjuk ezt.
  Egy adós panaszolta, hogy a közjegyzőjének az irodáját márvány borítja. Még 2007-ben egy lyukban volt az irodája. Lehet, hogy arrafelé dübörög a gazdaság. Kérdés hány kilakoltatást elősegítő ténytanúsítványt kell ezért naponta megírni. Olyan ténytanúsítványokat, amelyek egy hitelszámla alapján vannak kiállítva, nem a valós pénzügyi eseményeket alátámasztó pénzügyi bizonylatok és számlák alapján. Olyan kölcsönösszeget foglalva közokiratba, amely kölcsön összege sohasem lett rendelkezésre bocsátva, egy olyan folyamat alapján aminek semmilyen törvényi háttere nincs Magyarországon. Nem hinném, hogy irigyelte emberünk a márványt, hanem szembetűnő lehetett, hogy amíg egyesek utcára kerülnek, mások ebből a nyomorúságból gazdagszanak.
  Mint ismeretes január 15-én lesz a Kúria tárgyalása, vízválasztó nap lesz!
  A tárgyalás előtt egy héttel közzéteszem dr. Polt Péter legfőbb ügyész szakmai véleményét is az üggyel kapcsolatban, kellő időt biztosítva Önöknek a szörnyülködésre. Méltó választ fog kapni minden ellenfelünk.
  Elszámoltatás márpedig lesz! Az áldozatok köteleznek rá.

  ↑ LinkVálasz
 6. Dr.B.S.

  Több mint 2 éves igaz, – de ritka történet.
  Egy pécsi autósnak sikerült, pert nyert a “polgárbarát” gámánnal szemben!
  A gámán is lehet pervesztes, igaz csak elvétve! – köszönhetően az elhibázott, drága és igazságtalan önkormányzati rendeletnek!
  Egy pécsi autós pert nyert a Pécsi Városi Bíróságon a “polgárbarát” parkoló társasággal szemben.
  Miután az autósok körében ez elég ritkán adatik meg, várjuk a hasonló jó híreket.
  Minden bizonytalan autóst, csak bátorítani tudok, igaza tudatában forduljon bírósághoz. Igaz kellő kitartás, sok-sok idő és sajnos nagy adag szerencse szükséges az igazság érvényre juttatásához. – de azért ne adjuk fel, igenis vállaljuk fel a bírósági procedúrát, az összes velejáró kellemetlenséggel együtt.
  Ne tűrjük birka módjára, hogy saját városunkban végleg elhatalmasodjon egy profit orientált magán cég ránk kényszerített akarata!
  Tudják: Ne hagyjuk magunkat megkárosítani,- becsapni,- megtéveszteni!

  ↑ LinkVálasz
 7. Dr.B.S.

  Egy pécsi autósnak sikerült,

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE