Kiemelt, Patacsi Pilvax

Jogdoktor

|

Tisztelt Olvasóink! A patacsi Pilvax és a Patacs – Rácváros Egyesület 2012. november 12-től jogi segítségnyújtási szolgáltatást nyújt. A szolgáltatás ingyenes.

Lehetőség van az online módon, illetve személyesen is kapcsolatba lépni a jogi szakemberünkkel.

Az E-mailben küldött megkeresés esetén is az ingyenes jogi segítségnyújtás során tudomásunkra jutó adatokat a hatályos adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük. A megkeresést olyan E-mail címen tehetik, amelyet csak a tanácsadó szakember láthat. Az ingyenes jogi tanácsadással az a célunk, hogy a jogaikban sérelmet szenvedett embertársainknak segítsünk.

Részletek rövidesen

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Sok lúd disznót győz!
  154 „lúd” kevés ekkora „disznó” legyőzéséhez!
  Fogjunk már végre össze a saját jól felfogott érdekünkben és takarítsuk végre ki ezt a túl méretes disznóólat.
  https://www.facebook.com/events/404478609618960/

  ↑ LinkVálasz
 2. I.M.

  ‎1947 óta van FORINT Magyarországon, törvényes fizető eszközként. A forint védelmét mindig is el kellett az aktuális nemzetbiztonsági szerveknek azóta látni, ez a devizahitelezés létrejöttével nem történt meg. Én a magam részérők e miatt megteszem majd a feljelentést, de nem szabad arról elfeledkezni, hogy a Legfelsőbb Ügyészség alá tartozó Katonai Rendészet is valószínűleg asszisztál a dologhoz, mert hivatalból nekik kellene nyomozást indítani és feljelentést tenni a Nemzetbiztonságot felügyelő tárcaminiszter vagy akár az egész Parlament ellen, hiszen a Parlament is ellátja a Nemzetbiztonság felügyeletét, vannak ilyen bizottságok…..ugye szép játék ez? Rákos még azt mondta: aki a forint ellen spekulál, azt felakasztatja…akkor még védték a forintot, egészen 2000. évig, amikor bevezették a lízing területén a devizahitelezést (ami akkor is veszélyes dolog, ha az illető Euróban vagy svájci frankban szerezte jövedelmét, mert egy vállalkozás jövedelme is bármikor megszűnhet, nincs örökélet garancia rá…). 2004-től pedig megkezdődtek a hatalmas média csinnadrattával bevezetett banki deviza alapú hitelezés, jelzálog és minden formában. Gazdasági Versenyhivatal, Fogyasztóvédelem ült a fenekén, továbbá a Reklámetikai Szövetség is…a bankvezérekről jobb nem beszélni, mert őket is a Nemzetbiztonság ellenőrzi a PSZÁF-fal együtt, tehát az egész bagázst bíróság elé kellene állítani.

  ↑ LinkVálasz
 3. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Akkor ez most, hogy is van?
  „K&H Bank Zrt.
  Hitelezési fogalmak
  deviza alapú hitel: a hitel nyilvántartása és a törlesztőrészlet meghatározása forinttól eltérő
  devizában, míg a kölcsön folyósítása, törlesztése és a hiteldíj megfizetése forintban történik.
  Folyósításkor ill. törlesztéskor az aktuális deviza I. vételi- ill. eladási árfolyammal történik a konverzió.
  Mivel a deviza alapú hitelek esetében a nyilvántartás és a törlesztés pénzneme eltérő, számolni kell az árfolyamkockázattal.”
  L.E.

  ↑ LinkVálasz
 4. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Kereset levélminta.
  Itt találod meg a fájloknál.

  https://www.facebook.com/groups/238511409595424/

  „Minél jobban hiszel kiválasztott célodban és abban, hogy elérheted azt, annál biztosabb lehetsz, hogy így fog történni.”
  (Shakti Gawain)

  ↑ LinkVálasz
 5. E.L.

  Ezt nem hiszem el! – ha ez megtörténhet Magyarországon és ezt tűrjük, akkor megérdemeljük a sorsunkat.
  Ugye nem vagyunk ekkora birkák!

  Lőrincz Erzsébet
  MENJEN AKI TUD!!!!! S.O.S.!!!!!!
  József Kozma
  SEGÍTSÉG A bankok új módszere, hogy tönkre tegyék a Magyar családokat. Most kereset meg Monorról egy család, hogy az érvényesen felfüggesztett végrehajtás ellenére, a vételi opcióval megszerzett ingatlanba behatoltak a bank emberei és az AJTÓKAT ABLAKOKAT bontják a házban.
  A rendőrség meg nem tesz semmit az önbíráskodás ellen. Meg kérek mindenkit, hogy most fogjunk össze, most kell kiállni az érintettek érdekében mert egy 4 tagú család életére törtek a bank bérencei. A család lakik Monoron Holdsugár utca 22 szám alatt. Kérlek benneteket, hogy gyertek, mert a tulajdonos önbíráskodásával már konkrétan a családnak az életére tőrt. Most is folyik az ingatlan bontása. Segítsetek, én most indulok Székesfehérvárról a helyszínre kérek mindenkit, hogy akinek csak lehetősége van jöjjön oda.

  Zsuzsi, ha ez így megy tovább, akkor ebbe belerokkanunk!
  Izzik a polgárháborús helyzet, a tél végére a lakosság nagy többsége teljesen kivérzik!
  Az emberek felélték a tartalékaikat, nincs munkalehetőség, nincs bevétel! – csak a végtelenített hitelcsapda!- és a folyamatosan emelkedő közüzemi számlák!
  Azt hiszem a nagy többség nem fog tudni megfelelni a folyamatosan növekvő elvárásoknak!
  https://www.facebook.com/groups/238511409595424/

  ↑ LinkVálasz
 6. Gy.B.

  Ez a magyar sajtó?
  https://www.facebook.com/groups/367559733298830/permalink/432384493483020/

  Barabás Gyula Bizonyára észrevettétek, hogy minden kisebb-nagyobb siker után megjelennek cikkek, ami bizonytalanná akarja tenni a szerződések vitatását. Nem kell ezt annyira komolyan venni, aki megvehető reklámmal és mással, azt megtalálják. Rosszabb az, amikor ezért még fel is ajánlkozik. A portál szerkesztőjét régről ismerem, nem egy ismerősét szedtük ki többed magammal a bajból. Kirúgták a rádiótól, ezt csinálja, és a bevételért hajlik ide-oda. Nem meglepő, mert van az a pénz, mint tudjuk. Viszont arra azért minden ilyen cikk tökéletes, hogy tényleg komolyan vegyük, ez egy háború, méghozzá nem is kicsi. Megosztanék egy mai kalandomat a sajtóval, igen furcsa volt. M1 szerkesztő-riportere felhívott az árfolyamrögzítés miatt, kijött a stábbal, hogy kérdez, válaszoljak, de előre nem akarja megmondani, mi a kérdés. Hozzáteszem, amikor ezt tette, fél órán keresztül vettük fel azt a két mondatot. A lényeg: kérdezett, és én válaszoltam. Na ez meg neki nem tetszett. Nem mondtam, hogy ez egy remek megoldás, helyette azt mondtam, hogy nincs bizalom. Szó szerint csapkodott, majdnem lehülyézett, és ezt komolyan mondom. Neki le van írva, minek kell elhangozni, és ez nem volt odavésve. Teátrális cirkusz közepette közölte: “honnan a picsából tudod, hogy 480 ezer embernél nincs bizalom, az embereknek ezt kellene választani, és ne kezdjem megint a kamatemelésekkel, mert az nem igaz, amikor ezt mondtam neki, akkor őt jelentették fel a bankszövetségtől, és ne beszéljek neki össze-vissza minden hülyeséget”, majd remegő és vöröslő képpel kimentek. A stáb meg csak nézett, a másik szobában ott volt az echo tv stábja, azok is csak lestek. Na itt tartunk, a függetlennek nem nevezhető pártállami közszolgálati televízióban leadják még egy ilyen pitiáner kérdésben is a rendelést. Ja, és a legszebb mondat így hangzott: “majd elmegyünk a Hitelkárosultak Egyesületéhez, azok legalább azt mondják, amit kell.” Mondjuk ezen nem lepődöm meg, de más se lepődjön meg ezeken a fizetett cikkeken. Ez van, ezzel kell élnünk, ha nekimentünk ennek a torz rendszernek. Azért ez rémisztő volt, és az egészben az volt a fura, hogy ezek után még én éreztem magam kellemetlenül. Ja, és hülyén, de nagyon. Azt hiszem, hogy egy ideig nem fognak kérni fél mondatra sem a királyi csatornába, de nagyon azt érzem, hogy így nem is kell.

  ↑ LinkVálasz
 7. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Úgy tűnik Pécsen nincs gond devizahitel ügyben. A megyeszékhely 156.000 fős lakosságából 128 polgárt érint a végtelenített hitelcsapdába csalt banki uzsora, akkor való igaz, – nincs miért demonstrálni.

  Frey Györgyire figyelj!
  Elkeserítő, ami kis hazánkban folyik.
  http://komlomedia.hu/video.php?id=2012110501&ev&honap&evig&honapig&keres&oldal=0

  Nincs devizahitelem!
  De ekkora aljasság előtt nem lehet szó nélkül elmenni!
  Nem tudom elfogadni, hogy a magyar népet kutyák tereljék a vágóhidra.

  ↑ LinkVálasz
 8. Névtelen

  Elképesztő történetek.
  „Köszi, Santander, jó volt veletek üzletelni… Köszi, magyar állam, hogy engedtétek… Köszi, PSZÁF, adóhivatal és rendőrség, hogy ha van rajtam sapka, ha nincs, így is, úgy is engem vertek orrba”…

  Hogyan buktam 2 milliót, avagy autóhitelem hiteles története…
  B.G. 2012. március 15.

  2007. szeptemberében vásároltam egy 2001-ben gyártott, tehát akkor hat éves Opel Zafira személygépkocsit. Az autó vételára 2 millió 50 ezer forint volt, amelyből 300 ezer forint önrészt tudtam befizetni, így hitelszerződést kötöttem a Santander Zrt-vel, amely 1 millió 750 ezer forint hitelt adott 84 hónap lejáratra, azaz 7 évre – svájci frank alapú elszámolással. A 2008-as válság következtében a törlesztő részletek kellemetlenül megemelkedtek.

  Mivel az emelt törlesztő rész tartósan magas maradt, és fizetőképességem is csökkent, 2010. nyarán megkerestem a bankot, hogy miként tudnánk a helyzetet megoldani. Mivel addigra már közel 3 éve rendben törlesztettem mindent, az 1 millió 750 ezer forintból 1 millió 300 ezer forintnyi törzstőkét már megtérítettem a banknak. Így mindössze 450 ezer forintnyi tartozásom maradt, ráadásul hét év helyett még csak alig három éve használtam a pénzüket. Az autó értéke közben 1 millió 200 ezer forintra csökkent.

  Arra gondoltam, hogy eladom az autót, és a befolyó összegből kifizetem a fennmaradó összeget, valamint a kamatot, hiszen majdnem három évig mégiscsak használtam a pénzüket. Megkerestem a bankot, hogy miképpen hajthatnánk végre ezt az ügyletet.

  Kérésemre 2010. júliusában azt a választ kaptam, ha egyben kívánom befizetni a még szükséges összeget, akkor 2 millió 100 ezer forintot kell fizetnem. Vagyis, ha leszámolom a még fennálló 450 ezer forint tőke-tartozást, a bank 1 millió 650 ezer forint kamatot és egyebeket követelt kettő és fél év után, azaz nagyjából a törzstőke 100 százalékát.

  Teljesen nyilvánvaló, hogy irreális helyzet állt elő. A bank akkor is követelte a következő négy év kamatait, ha a pénzüket nem használom. Az autó értéke már nem fedezte a követelés mértékét. Időközben minden svájci frank alapú hitelnél felmerült, hogy kétséges, volt-e egyáltalán a történetben svájci frank…?

  A bank megemlítette, hogy kérhetek hitelkönnyítést, amely azt jelenti, hogy 18 hónapig könnyített részletet fizetek, ám a futamidő 84-ről 94 hónapra nő.

  Más választásom nem lévén, kérelmeztem a hitelkönnyítést, így a havi részletem 35 ezer forint körüli összegre csökkent. Ezt a következő hónaptól engedték volna. A következő hónapban azonban felhívtak, hogy valamilyen hiba folytán a kérelem nem került hatályba, így 35.000 helyett ismét 52.000 Ft-ot kell befizetnem, amit meg is tettem. Azt javasolták, adjak be újabb kérvényt, és akkor az újabb hónaptól működik a könnyítést. Ismét kérvényt adtam be, így a rákövetkező hónapban ismételten 35.000 Ft részletet fizettem.

  Időközben sajnos úgy alakult a helyzetem, hogy már a 35 ezer forint fizetése is veszélybe került, így a gépjárműre harmadik féllel adásvételi előszerződést kötöttem, melynek értelmében az autó harmadik félhez kerül, és a havi 35 ezer Ft-ot továbbiakban ők fizetik, majd a futamidő lejárta után a gépkocsi az ő tulajdonukba kerül. A további hónapokban tehát (2010. nyarától 2011. januárig) újabb 210 ezer Ft került befizetésre, így a kapott törzstőke szinte teljes egészében visszafizetésre került.

  Abban a hiszemben, hogy a bank megadta a könnyítési lehetőséget, a további hónapokban 35 ezer forintok kerültek befizetésre – vagyis a könnyítést figyelembe véve semmilyen elmaradás nem keletkezhetett. Ennek ellenére 2011. január végén telefonhívás érkezett egy behajtó cégtől (Baranyi KFT.), hogy a bank átadta nekik az ügyet, és fizessek be egy összegben 183 ezer Ft-ot, hogy a bank tovább engedje a hitelemet. A bank kérdésemre azt válaszolta, hogy a könnyített törlesztő-részlet fizetést másodszor sem adták meg – arra hivatkozva, hogy elmaradás volt a befizetésekkel. Ez természetesen nem igaz, hiszen minden havi részlet beérkezett minden hónapban.

  Jelen állás szerint tehát: a 2007 őszén felvett 1.750.000 Ft. tőke 95%-a befizetésre került. Időközben a harmadik fél, akivel adásvételi előszerződésem volt, és elvitte az autót, balesetet szenvedett, és az autó totálkárra tört. A továbbiakban ő sem fizette tovább a részleteket.

  Az elmúlt egy évben csend volt, senki nem keresett, semmi nem történt. Pusztán annyi, hogy kifizettem egy autóra közel 2 millió forintot, de most se autóm, se pénzem. Ráadásul a bank szerény számításaim szerint is még legalább 1 millió 600 ezer forintot követelne rajtam.

  Csak néhány kérdés: Az uzsora-törvény a bankokra nem vonatkozik? Mert tegyük fel, hogy te mondjuk megszorulsz anyagilag, és eljössz hozzám kölcsön kérni sárga csekkekre a fizetésed előtt egy héttel. Adok neked 17 ezer forintot. Három nap múlva becsöngetsz, hogy hurrá, váratlanul pénz állt a házhoz, és tessék, már 13 ezret vissza is adsz nekem. Rendes vagy, mert mivel kisegítettelek, és erre a három napra használhattad a pénzemet, a becsület is úgy kívánja, hogy megkérdezd, még mennyit adj a maradék 4 ezren felül. Nekem viszont elszáll az agyam, és szemrebbenés nélkül közlöm veled, hogy még adj 21 ezret, és kvittek vagyunk. Mivel kemény csávó vagyok, még azt is közlöm, hogy ha netán nem sikerülne, akkor néhány barátommal majd meglátogatunk, jól orrba verünk, és elhozzuk a mikrosütődet, meg a gyereked biciklijét. Erre persze te sem esel kétségbe, felveszed a kesztyűt, és feljelentesz. Nem telik bele egy óra, néhány kommandós berúgja az ajtómat, jól orrba vernek engem, lenyomnak a padlóra, és bilincsbe verve visznek el a sittre uzsoráskodás miatt. Egy bank vezetővel sosem tennének ilyet. Érzed a különbséget?

  És akkor még egy sor kérdést nem is firtattunk: A bank vajon valóban rendelkezett a kölcsönadott pénzzel, vagy csak adósságot adott kölcsön? A bank, ha rendelkezett pénzzel, az tényleg svájci frank volt, vagy csak azon az alapon kérte az elszámolást, hogy így még nagyobb nyeresége legyen? És még folytathatnánk…

  Köszi, Santander, jó volt veletek üzletelni… Köszi, magyar állam, hogy engedtétek… Köszi, PSZÁF, adóhivatal és rendőrség, hogy ha van rajtam sapka, ha nincs, így is, úgy is engem vertek orrba…

  ↑ LinkVálasz
 9. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Az októberi Kerekasztalban a devizahitelesek problémájáról esett szó. A műsor vendégei dr. Léhmann György, a devizahitelesek ügyét támogató ügyvéd, valamint az ügyvéd melletti szimpátiatüntetés szervezője, Cselényi László voltak.
  http://pannonkronika.hu/videogaleria/kerekasztal-00047

  ↑ LinkVálasz
 10. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  “Újabb joghézagot találtak az ügyvédek a devizahiteleknél.Az értékállandóság amit perre visznek.A lényeg az ,hogy a devizahitelek azok mind forinthitelek,csak devizában vannak nyilvántartva.
  Itt azt reklamálják az ügyvédek hogy az árfolyamtöbblet nem az adósok vesztesége ,hanem az adósok nyeresége ,tehát így a bank tartozik az ügyfélnek,mivel a törvény kimondja az értékállandóságot a szerződéseknél.Így a chf-ben nyilvántartott hiteleknél az összes tartozásnak nem nőni kellett volna,hanem csökkenni.Mert ha chf-ben van nyilvántartva a szerződés,akkor a mai árfolyamon nem lehet több chf tartozás mert akkor az értékállandóság már eleve megdőlt,így ennek az összegnek csökkenni kellett volna nem pedig nőni.
  A másik a bank ad vesz a tőzsdén,tehát kereskedik a devizahitelek miatt,ezt a nyereséget is lenyelik.
  Indulnak az új próba perek.”

  ↑ LinkVálasz
 11. S.P.

  Ha a Tied is emelkedett tedd közzé!- és osszátok, hogy minél többen értesüljenek a banki uzsoráról.

  A deviza alapú forinthitel törlesztő részleteinek emelkedése.

  32.000 forintról – 68.000 forintra.
  Hitelközvetítő: Santander Consumer Finance Zrt.
  Kölcsönszerződés: deviza alapú forint hitel.
  Szerződéskötés: 2008.
  Hitel összeg forintban: 1.9 MFt.(13.512.55 CHF)
  Kamatláb: 12.41%
  Módosítás után: 13.41%
  Kifizetve: 2012.júliusig: 2.4 MFt
  Hátralék a mai állás szerint kb. 2.8 – 3.4 MFt
  Követelés összesen: 5.2 MFt. – 5.8 MFt.
  Ügyleti kamatláb: évi 2.46% – 49.35%
  THM: évi: 3.25% – 65.20%
  ?

  Mi ez, ha nem egyoldalú szerződésmódosítás?
  Mi ez, ha nem uzsoraszerződés?

  Légy résen, ha nem akarsz Te is áldozattá válni!

  CHF jegybanki alapkamat, 2008-ban: 2.093%
  CHF jegybanki alapkamat: 2011-ben: 0.072%

  Csak az idő múlandó, az adósrabszolgaság maradandó!

  ↑ LinkVálasz
 12. K.Á.

  http://kaslerarpad.hu/?p=1819#more-1819
  Elkerülhető-e a tetemrehívás?
  Közzétéve: 2012. november 5., hétfő
  Az elmúlt napok jó alkalmat nyújtottak arra, hogy mindannyian elgondolkodjunk az élet értelmén és mulandóságán. Megemlékezhettünk azon szeretteinkről akik már nincsenek köztünk. Elgondolkodhattunk azon, hogy élni jó, de az életnek csak akkor van értelme, ha az ember ura az életének és nem csak sodródik az árral. Akkor van értelme, ha az utolsó pillanatban, amikor visszatekintünk elégedettek vagyunk azzal amit hátrahagyunk.
  Lássuk mit hagyhat hátra ma egy átlag magyar polgár.
  Létbizonytalanságot, megsarcolást, megvezetést, kilátástalan jövőképet és esetleg egy eladósodott családot, aki lemond az örökségéről. Sajnos egyre több ilyenről hallani, hogy az örökösök lemondanak az örökségről, mert több a mínusz mint a plusz.
  Önök szerint ez törvényszerű? Így kell ennek lennie? Hitványak vagyunk? Valamilyen szinten biztos, azért mert hagyjuk. Hagyjuk, hogy szétrabolják az ország vagyonát, ami nem pusztán materiális vagyon, hanem a jövő generációk létét garantáló szükségletek összessége. Hagyjuk, hogy csaló kufárok életellenes rendszert építsenek maguknak, azon a földön ahol őseink vérüket adták. Most már elég egy letelepedési államkötvényt venni, amit kamatostul visszakap majd az új magyar, miközben egy kitelepítési folyamat zajlik az országban. Százezrek hagyják el Magyarországot, mert élhetetlenné tették számukra. Hitványak vagyunk! Hitványabbak a hitványaknál, ha hagyjuk ezt.
  Egy adós panaszolta, hogy a közjegyzőjének az irodáját márvány borítja. Még 2007-ben egy lyukban volt az irodája. Lehet, hogy arrafelé dübörög a gazdaság. Kérdés hány kilakoltatást elősegítő ténytanúsítványt kell ezért naponta megírni. Olyan ténytanúsítványokat, amelyek egy hitelszámla alapján vannak kiállítva, nem a valós pénzügyi eseményeket alátámasztó pénzügyi bizonylatok és számlák alapján. Olyan kölcsönösszeget foglalva közokiratba, amely kölcsön összege sohasem lett rendelkezésre bocsátva, egy olyan folyamat alapján aminek semmilyen törvényi háttere nincs Magyarországon. Nem hinném, hogy irigyelte emberünk a márványt, hanem szembetűnő lehetett, hogy amíg egyesek utcára kerülnek, mások ebből a nyomorúságból gazdagszanak.
  Mint ismeretes január 15-én lesz a Kúria tárgyalása, vízválasztó nap lesz!
  A tárgyalás előtt egy héttel közzéteszem dr. Polt Péter legfőbb ügyész szakmai véleményét is az üggyel kapcsolatban, kellő időt biztosítva Önöknek a szörnyülködésre. Méltó választ fog kapni minden ellenfelünk.
  Elszámoltatás márpedig lesz! Az áldozatok köteleznek rá.

  ↑ LinkVálasz
 13. a végtelenített hitel csapda pécsi áldozata

  Én már semmit nem értek devizahitel ügyben.
  Egy nyilvánvalóan ráadásul bizonyítható csalássorozatot, miért nem lehet rövidre zárni?
  Csaltak a bankok? – igen!
  Uzsoráznak az adós kárára? – igen!
  Az önkormányzatok és a lakosság egyaránt a végtelenített hitel áldozataivá váltak? – igen!
  Akkor miért nem fogunk össze?
  Összefogásban rejlik az erő! – Tán csak nem azért mert egy nagy birka a Magyar nép? – a regnáló hatalommal együtt.
  Vajon meddig tűrjük kis hazánk totális kifosztását?

  ↑ LinkVálasz
 14. Dr.B.S.

  Köszönjük! – élünk vele.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE