Gasztro bűn

Karácsonyi csemegék 47 ezerből

|

A karácsony mindig kulináris élvezeteket is jelent. Ilyenkor főzünk olyanokat, amit soha máskor. A lehetőségek az éhezéstől a csillagokig terjednek. Összeállítottam egy karácsonyi étrendet, mindenki válogasson a pénztárcájához képest.

Csirkecsőr zöldséges, currys ászpikban.

A csirkecsőrt december elején fel kell rakni bő vízben főzni. Fűszernek: fű, falevelek, mindegy milyen, ami még nem hullott le, fakéreg, mindenhol megtalálható. Úgy kb. 8 napig főzöd, majd le kell szűrni. Ne lepődj meg, ha a csőr még nem puha, soha nem lesz az. A levéből kevés keményítővel, amit a krumpliból vontál ki, be kell sűríteni 3 dl aszpikot. Ha van otthon só, nem árt bele. Ráöntöd a szépen elrendezett csirkecsőrökre, kevés zöld fűvel díszíted, hűtőbe vele és kész. (bekerülési költség: 150 Ft.)

Disznóköröm Wellington módra

Szó szerint vedd a körmöt, nem kell a láb. A lábról lehúzott körmöt először vizsgáld meg, nincs-e rajta gomba. Ha van, akkor kérdezd meg orvosodat, vagy gyógyszerészedet. Ha nincs, akkor hajrá. Négy személyre sok köröm kell. Több ezer. Főzni sokáig bő vízben, és ha már feladtad, hogy megpuhul, le kell venni a tűzről és kihűteni. Lisztből, vízből, és ha van tojás, tésztát készítünk. Meggyúrjuk és laposra nyújtjuk, beletöltjük a körmöket és betesszük forró sütőbe. Ha van gáz, be is lehet gyújtani. Ha nincs, akkor csodát ne várj. (bekerülési költség: 180.Ft)

Volna még sok ötletem, de inkább térjünk rá a 47 ezerből megfizethető ételekre, mindent Zsiga Marcell módra. Nem, nem is írok módokat, csak árakat.

Sorrenoi sonka ünnepi kenyérrel

A Sorrenoi sonka ára 17.998,.Ft, az ünnepi kenyér, amelyik teljes kiőrlésű, szív és érrendszeri megbetegedések ellen is véd: 1.425,-Ft/kg

Főtt óriás garnélarák ördöghallal

Miután a rákban kevés a hús, ebből kell legalább két kiló négy embernek, kilója 9.777.-Ft, vagyis 19.500. Az ördöghalból elég egy kiló, 5.967,-Ft. A karácsonyi vacsora így Zsiga Marcellnél, aki 47 ezerből is ki tudja ezt hozni, összesen 26.000,-Ft.

Merjünk álmodni homárt

Élő, először öljük meg. Azután főzzük és bármilyen mártással tálaljuk. A homár kilója 9.199,-Ft. A kiló homárban lévő hús kb. 25 deka, tehát a homár hús ára 4 főre számítva 37.000,-Ft.

Polip versus cápa

A polip, ami kifejezetten rágós, de finom, 4.570,-Ft, a cápa csak 8.700,-Ft. Javaslatom, hogy ezt mindenki nyálcsorgatással készítse el.

De ehetünk marhát is. Argentint, mert magyar már nem sok van. Hátszín 6.729,-Ft, rostélyos 7.491,-Ft, bélszín 10.793,-Ft. Ugye, hogy nem drága, és mindezt 47 ezerből meg lehet vásárolni.

Remélem minden társadalmi réteg igényeit kielégíti a felkínált karácsonyi menü. Hajléktalanok majd álljanak sorba a kitiltott közterületek a krumpli gulyásért. Vagy a krumplilevesért. Mert a krumplileves az legyen krumplileves.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Tempevölgyi

  Szegény vagyok

  Szegény vagyok, nehezen viselem,
  — Mint kávé foltot az ingemen,
  Agyon kopott nadrágom,
  Zsíros kenyerem, ha rágom.
  Szívem szétfeszíti a harag
  Mondjátok, ez meddig marad?
  Jövőnk felett felhők gyűlnek,
  Hazug rablók tort ülnek
  Felélték a „múltat, jövendőt”
  Remélhetek én szebb jövőt?
  Ez lenne az én hazám,
  Hol rablók hada nevet rám?
  Kutyának lökött a bérem,
  Adókkal elszíjják a vérem.
  Ez lenne a demokrácia?
  Álmodozónak szakadt ciha.
  Párnájában avas taju
  Újságíró, a „jó tollú”
  Megírja ez a jó néki,
  Bolond mozi: bolond, aki nézi!
  Nem szaggat fel utca követ,
  Nincs szószóló, nincsen követ,
  Ki sorsáért szót emelne,
  Ki sorsáért egyszer felelne!
  Aki szegény az csak ostoba?
  Ki nem lop, megérdemelt a sorsa?
  Erre tanítja a nép „vezéri”
  A buta koldus értetlenül nézi!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE