Kiemelt, Pécsi hírek

Megujjazták Pécsett

|

Megszavazta  Pécs igen sikeres város közgyűlése a Tettyén álló ujjtorzó megvásárlását. Mint ahogy ismertté vált Páva Zsolt Pécs polgármestere szerint azért vállalják a teljesítést, mert azt Toller László és Tasnádi Péter is megígérte a művésznek, szóban. Halottakról jót vagy semmit. Elhisszük az ígéreteket is.

Mondjuk én is faragok egy szobrot. Az ígérgető politikust. Bemondásra kérek 23 millát. Nekem is megadja polgármester úr? Pécsi vagyok. Annyi az esélyem tehát, mint a hintalovamnak az Epsoni derbin. Mert Pécs Budapest nehézzé vált. Pécsiek itt nem jutnak lehetőséghez.

Ugyanis az Isten Ujja szoborért 4 milliót fizetnek ki még ez évben. A művésznek, majd januártól 221 ezer forintos havi életjáradékot kap. Így a szobor a városé lesz, a művész örökösei sem az életjáradékra, sem a szoborra nem nyújthatnak be igényt a továbbiakban. A művész életjáradékát 221 ezer forintban állapították meg, mondván, ennyi a magyar átlagbér.

221 ezer forint az átlagbér. Kérdezzék már meg a panelban lakókat, hogy ha ennyit kapnának gondot jelentene-e a számla fizetése hó végén? Amikor az a kérdés, hogy eszünk, vagy számlát fizetünk-e?

A közpénzek pazarlásáról csak annyit, hogy minden idők legszigorúbb beruházója feltalálta a mozgó burkolatú Kossuth teret. Neki is hanyag, trehány és selejt munkáért több tízmilliós kötbért engedett el az akkor már Páva Zsolt vezette város.

Bencsik úrnak több szobra van Pécsett elhelyezve. Ha azokért is ilyen szép summát kapott akkor azt hiszem az unokáinak sem kell már dolgozni az életben.

Elképzelhetőnek tartom, hogy 23 millát ér az ő csoda műve, de ki rendelte ezt a művet? Mert a patacsi Pilvaxban is úgy szokás, hogy aki a zenét rendeli, az fizet. De Magyarország miniszterelnöke azt mondja, hogy fizessenek a bankok. Akkor miért nem ők fizetik ezt a torzót? Illetve Csányi úr a zenélő tehenészetével.

Azt mondjuk nehezen értem, hogy olyan ígéreteket, hogy megszüntetjük a közpénzek pazarlását, olcsóbb lesz a víz, mert a franciák kitalicskázzák a pénzt, elszámoltatunk, miért nem teljesíti Pécs igen sikeres városvezetése? Páva úr átküldöm az ez évi számláimat. Ön azt is kifizeti? 2014-ben azért emlékeztetni fogom erre az ígéretére. Illetve az összes be nem tartott ígéretére!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

  Ez az egész ügy, úgy amint van, BOTRÁNY! Botrány, mert Istent gyalázza meg, és ezzel meggyalázza az Isten által adott zsidó – keresztény tanítást, és ezen keresztül a vallásos embereket.
  BOTRÁNY, ha egy művész már ott tart, hogy úgy kell rátukmálnia egy alkotását valakire, valakikre.
  BOTRÁNY, hogy a szocialisták ígérték meg, de az “állítólagos nemzeti” városvezetés fizet.
  BOTRÁNY, hogy ha Hegyi Ákos nincs észnél, akkor az életjáradék az eredeti előterjesztés szerint a művész haláláig, és nem a kért összeg erejéig tartott volna.
  A legnagyobb BOTRÁNY pedig az, hogy mindezt akkor teszi a város fideszes vezetése, amikor megsanyargatták az embereket az építmények adójával, akkor, amikor sikerült összehozni a legnagyobb éves hiányt. Én még emlékszem arra, hogy dr. Páva polgármester úr 2012. végére nullszaldós költségvetést ígért.
  Folytathatnám… de minek? Ezt ők is tudják, csak őket nem érdekli.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE