Kiemelt, Pécsi hírek

Pécsett is eljő az igazság pillanata

|

Amely egyszer mindenki számára eljön. Valahogy így vagyunk itt Pécs városában is. Jézus tanítja: „A rossz fa nem terem jó gyümölcsöt.” Gyümölcseiről ismerjük meg a fát. Mint ahogy egy politikai erő, egy közéleti szereplő is gyümölcseiről ismerszik meg.

Lehet egy ideig a rossz termést különböző más körülményekre fogni, de egyszer csak kiderül, hogy nem is annyira a körülményekkel, mint inkább a fával van a gond. Lehet bolondítani egy ideig az embereket, jelesül Pécs városának polgárait, de a hamis, talmi csillogás egyszer csak kopott semmivé válik.

Lehet buszokat hozni a városba, hogy szavazzunk, lehet hónapokig, akár egy évig is elodázni a döntést, de egyszer csak kiderül az igazság; történetesen az, hogy sem a szemfényvesztés idején, sem most nincs pénz új buszokra. Lehet azt nyilatkozni, hogy az EKF beruházásokat csak akkor veszi át a város vezetése, ha első osztályú a munka, és íme, a silány kivitel előbb utóbb kiderül. Belvizes a Zsolnay negyed több épülete, a Kossuth tér kövei inognak, mint tengeri viharban a hajó, a Tudásközpont burkolatának tartalék üvegei elfogytak, mert egy év alatt annyi hullott le a falról, mint ősszel a szilva a fáról, ha megrázza egy erősebb őszi fuvallat. Lehet nagy hangon nyilatkozni, hogy a város költségvetése 2012 végére nullszaldós lesz, de az igazságot nem lehet teljesen a szőnyeg alá söpörni, soha nem látott hiánnyal zár majd a büdzsé. Igen az igazság pillanata bekövetkezik, és a hazugság kiderül.

A baj csak az, hogy a mi oldalunkon van olyan csoport, akiknek tagjai hazudnak reggel, délben és este. A mi erkölcsi normáink szerint erre nem kerülhetne sor. A tiszta, őszinte beszéd, az emberek érdekeinek figyelembevételével hozott döntések helyett folytatódik az előző ciklusok politikája. Itt is eljött az igazság pillanata. A város mostani vezetői úgy tűnik semmivel sem különbek elődeiknél.

Jézus szavai csengenek a fülembe: „- Óvakodjatok a hamis prófétáktól,akik bárányok képében jönnek hozzátok, belül pedig ragadozó farkasok.”

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. lényeglátó

  „Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
  „…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
  Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!

  „A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)
  „Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. – privatizáció)

  ↑ LinkVálasz
 2. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

  Jól írja a szerző. Az igazi baj az, hogy a mi oldalunkon is vannak, és pozícióban vannak olyanok, akik a rossz munkájukkal a másik oldal malmára hajtják a vizet.. A Fidesz pécsi tagjainak kellene ezt a helyzetet megoldani. Bár lehet, hogy akkor őket is feloszlatnák, mint a siklósi szervezetet. Így viszont bűnösök közt cinkos…
  A civil összefogást hirdetjük, mert abban látjuk a kitörési lehetőséget. Minden választó körzetnek ki kellene termelnie azt a közéleti emberét, akit bejuttat a közgyűlésbe és az Országházba. Ezért örülünk, hogy Patacson és Vasason van erős civil élet. Hajrá fiúk! Ne marakodjatok, fogjatok össze és 2014-ben juttassátok be a saját, megbízható embereteket.

  ↑ LinkVálasz
 3. undor

  Orbán: nem azt kell nézni amit mondok, hanem amit csinálok !
  Már nézni is undor. Pávatáncosok és a zemberek hülyítése!

  ↑ LinkVálasz
 4. Tanu

  Lassan de azért majd eljön az igazság! A mocskos politika tönkre tette a várost!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE