Kiemelt, Pécsi hírek

Pécsi Tüke busz tragikomédia

|

Avagy a buszkáosz Pécsett végtelenített formában folytatódik. Tüke a buszunk, sikeres a városunk, az adósság egy részét is elengedik. Látszatra minden rendben van. Ugyan a Tüke társaság vezérigazgatója karácsony előtt közleményt adott ki, amelyben azt tudatta a közvéleménnyel, hogy: „napok óta folyik az a puccskísérlet a Tüke Busznál, amely ma reggel érte el a csúcspontját.”

A közlemény szerint csütörtökön 50, pénteken további 42 sofőr, azaz a gépjárművezetők harmada nem volt hajlandó felvenni a munkát, a buszok meghibásodását megnevezve fő oknak.tuke3

A nagyon sikeres Pécs városvezetője vizsgálatot rendelt el. A Tükések vezére pedig úgy fejelte meg a nyilatkozatát, hogy a buszvezetők annyit keresnek, hogy különjárattal viszik haza a pénzt. Annyi történt a nagy vizsgálódásban, hogy a Tüke Busznál működő Független Demokratikus Szakszervezet elnökét a szolgálati helyekről kitiltották.

Úgy látszik, hogy a buszok a vezetőkkel szolidárisak. Ugyanis december 24-én is méltóztatott egy sztrájkolni, mert kigyulladt.

A Tüke vezér viszont úgy nyilatkozott, hogy a december 21-én reggelre kialakult „magas javítószámot fokozatosan tudjuk csak csökkenteni,” hiszen a karácsonyi ünnep miatt a szakszervizek is korlátozott kapacitással dolgoztak. Most akkor puccskísérlet volt, vagy tömeges meghibásodás? Ez itt a kérdés.

A pécsi buszközlekedés már több éve a vicc és a paródia kategóriájába tartozik. Egy átmulatott szilveszteri éjszaka után „kiszervezték” (ellopták) Pécs buszait. Óriási kárt okoztak a városnak. Tele a Tükünk, hogy ennek nincs felelőse. Ugyanis több mint három év jogi maszatolás, és csűrés csavarás után ez év novemberében megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra kötelezte a Pécsi Törvényszéket a Pécsi Ítélőtábla. A kiszervezős K. László is ártatlan. Magyarország Záhonytól- Hegyeshalomig, Pécs pedig a Budai vámtól- Patacsig a jogkerülő állam, és a jogkerülő város tipikus példája.

A szomorú ebben kérdésben az, hogy a városvezetés, és a Tüke busz vezetése is csak maszatol. Senki nem tett semmit. Elmaradt az őszinte, a részleteket feltáró vizsgálat. Elmaradt az elszámoltatás. Az nem megoldás, hogy a buszvezetők nem létező magas bérével hangulatot keltünk a buszvezetők ellen.

A kialakult helyzet tisztázására mindenképpen meg kell vizsgálni az autóbuszok műszaki állapotát. Abból kiderülne, hogy a majd 22 éves buszpark, vagy a vezetők sztrájkoltak-e december 21-én?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maráczy Tibor

    A puccsot a buszok hajtották végre, mert méltóztattak magas számban meghibásodni. A vezetők csak csatlakoztak a buszokhoz, hiszen nem volt mivel kimenni a forgalomba. A mostani vezérigazgatót majd 2014-ben váltja a következő pártkatona. Aki talán ha másban nem is, de nyilatkozatban jobb lesz az elődjénél.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE