Firkászat, Kiemelt

Boldogabb Újévet!

|

Közeleg az évnek vége, szokás ilyenkor összegezni. Mit is? Hogy mi történt, hogy mi nem történt? Hogy jó volt, vagy sem? Változott a világ körülöttünk vagy nem? Jobbak lettünk, vagy rosszabbak? Megsértettünk valakit, kell-e bocsánatot kérnünk, kell-e bűneinkért vezekelnünk, emberiebbek lettünk-e? Van egy rossz hírem. Évről évre butábbak leszünk. Vegyük ezt tudomásul. Nem én, nem te, nem mi, csak ők. Ott fenn a mennyekben. Nem akarok olcsó politikai petárdákat durrantgatni. 2011-ben még nem láttuk a sátánt. 2012-ben már látjuk. Nem patája van, az ördög más képében jelent meg, és hozta a tíz csapást tumblr_mfudwlNLFP1r09l2vo1_500Magyarországra. Mindezt Nemzeti Együttműködés és konzultáció csomagjában. A Mikulás ennél jobb mesehős. A történések röviden összefoglalva. IMF jön, megy, jön, megint megy. Jön is, megy is. Forint árfolyam csökken, nő, csökken, csökken is meg nő is. Békamenet megy, békamenet jön. Díjat kap. Két biztos van. Matolcsi és Hoffmann marad. Talán még a Viktor is 2014-ig. Vagy utána is. Jövőkép? Van. Mi? Ki tudja?

De még 2012 van. Zárjuk az évet. Neked mennyi a hiteled? Neked van munkahelyed? Á, ez nem fontos. Spongyát rá. Kicsi nem adunk. Képviselőinket kérdeztük, értékeljék az elmúlt évet. Néhány válasz név nélkül.

„ Jó év volt, mindent megoldottunk”

„Sokat dolgoztunk, meg van az eredménye”

„Hát én nem tudom, mert régen láttam már a parlament szép épületét, de emelték a díjaimat, tehát végül úgy gondolom, jól dolgoztunk.”

„Nem tudom, mert ebben az évben még nem voltam a helyszínen, de olvastam az újságokban, hogy minden rendben van”

„Mit kérdezett? Mi a fenét értékeljek ezen. Mindegy úgy jó, ahogy a Viktor mondja”

„Ne is mondja. Én képviselő vagyok? Jó hogy tudok róla. Na ettől kezdve annyi mindenkinek. De jó, hogy ezt megmondta. Soha nem tudtam, miért jön pénz a számlámra.”

„ Most nem dakota mondással, egy magyar klasszikussal élek: Fülig Jimmy pofonokkal mindent megold.” Kaptok még sokat.

Mit tudok ezek után én még összegezni? Megint elmúlt egy év. Öregebb lettem egy évvel. Az évek nem hazudnak. Az ember arra született, hogy egyszer meghaljon. Ez a rend. De nem mindegy, hogy méltósággal teheti ezt, vagy nyomorba csomagolt reménytelenségben.

Boldogabb Újévet kívánok!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Hozzáértő

  Nem csak az agráriumot, hanem az életünk miden területét törvényesített maffia irányítja 1990 óta! Ha kiderülnek a disznóságaik, hanyag eleganciával titkosítják 85 évre!

  ↑ LinkVálasz
 2. Zsidó bank volt-e a Lehman brothers?

  1,2 milliárd a piaristáknak?
  100 milliárdos stadiontervek?
  Visszaépítik a Kossuth teret 1944-be?
  1 milliárd a fogorvosnak?

  Devizahitelesek, el meritek-e kapni Orbánt???

  ↑ LinkVálasz
 3. Sokat kapnak még!

  Ők tudnak boldogulni!

  ↑ LinkVálasz
 4. A maffia áll a háttérben.

  Ángyán: A maffia áll a háttérben.
  https://www.youtube.com/watch?v=LE4JQP4kXa4#t=11m42s
  Csányi, Nyerges, Leisztinger érdekeltségei 10 milliárd forintot kaptak az agrárkasszából. Ángyán József szerint rendszerváltás kell, mert a mostani rendszerben a maffiák irányítják a termőföldek körüli ügyleteket. A volt vidékfejlesztési államtitkár egy korábbi gazdafórumon fejtette ki lesújtó véleményét a hazai állapotokról.

  ↑ LinkVálasz
 5. Laca

  A békesség angyala suhan át az égen ,
  a reménység csillagát tartja a kezében .
  A szeretet fényét szórja le Reátok!
  BOLDOG BÉKÉS ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

  ↑ LinkVálasz
 6. 11/B

  Megint mocskolódtok bunkó Patacsiak?

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE