Ez-az-amaz, Pilvax Primőr

Rendeletben kötelezik a szolgáltatókat

|

Németh Szilárd, a Fidesz parlamenti frakciójának a január 1-től hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentést ellenőrző és nyomon követő munkacsoport-vezetője szerint már hétfőn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelező legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.

A Fidesz képviselője a mai sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt napokban 100-110 megkeresést kaptak, ezek kilencven százaléka az Elmű számlázási gyakorlata ellen emelt kifogást.rezsicsökkentes

Tájékoztatása szerint többen szóvá tették, hogy a társaság három hónapra előre kiküldte tavalyi áron kiszámított számláit, illetve sokak szerint az Elmű telefonos rendszere nem engedi bediktálni az új óraállásokat. Németh Szilárd szerint a felmerülő problémákat az okozza, hogy a gázszolgáltatókkal ellentétben a villamos energiát biztosító vállalatokat jelenleg nem kötelezi jogszabály arra, hogy a már kibocsátott számláik helyett újakat küldjenek, ha megváltozott az árszabás.

A Fidesz munkacsoportjának vezetője közölte, felkérésére a Magyar Energia Hivatal már el is készített egy olyan tervezetet, amely szabályozná ezt a kérdést, kimondva, hogy a villamosenergia-szolgáltatóknak is alkalmazniuk kell az árváltoztatásokat számlázási stratégiájukban. Németh Szilárd szerint az erről szóló rendelet már hétfőn hatályba léphet.

A fideszes politikus kiemelte, a kormány célja, hogy január 1-jétől minden magyar háztartás végszámlájában érvényesüljön a tízszázalékos rezsicsökkentés. Németh Szilárd szerint azokban az esetekben, ahol ez nem valósul meg, ott az utólagos jóváírás érvényesítésére törekszenek majd. Kérdésre válaszolva hozzátette: a nagyfogyasztók esetében nem változnak az energiaár-szabásra vonatkozó szabályok, a kormány pedig mindent megtesz, hogy a lakossági rezsicsökkentést ne terheljék más szegmensre.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Pitt

    Talán felfigyelhetne a Kormány arra a jelenségre (trükkre), hogy a szolgáltatók az előző 2012-es évben jól felemelték a szolgáltatások díját. Székesfehérváron a nyugdíjas negyedéves bérlet 6000-ről 8000-re (33,3%), a szemétszállítást 35%-al, a fűtés alapdíjat 33,7%-al, mindezt kormánypárti többségű önkormányzatokkal. Innen nézve a 34%-os emelést csökkentve is 24%-al emelkedtek a szolgáltatások árai! Hol is van a bérek és a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzése 5 – 6 % emeléssel?

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE