Filmek

Golden Globe 2013.

|

Christoph Waltz vehette át az első díjat az idei Golde Globe-gálán, az osztrák színész a Django elszabadul című westernben nyújtott alakításáért részesült a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerésben a Los Angelesben megrendezett ceremónián.

A Sarah Palin alelnökjelöltségét boncolgató Versenyben az elnökségért című filmet a televíziós produkciók kategóriájában jutalmazták, az alkotás főszereplője, Julianne Moore a legjobb televíziós színésznőnek járó díjjal gazdagodott.

n_16_golden-globe-dijA Homeland című széria kapta a legjobb drámai tévésorozatnak járó Golden Globe-díjat, a legjobb televíziós férfi főszereplő – szintén a drámák mezőnyében – pedig a sorozat sztárja, Damian Lewis lett.

Idén 70. alkalommal adják át a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók által odaítélt Golden Globe-díjakat, a gálát a Los Angelesi-i Beverly Hilton Hotelben tartják.

A legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjjal tüntették ki egy vígjátékban vagy musicalben nyútjtott alakításért a Napos oldal című film női főszereplőjét, Jennifer Lawrence-t, de a nyertesek között van Anne Hathaway, Maggie Smith, Kevin Costner és Adele is.

 Anne Hathaway A nyomorultak című musical révén kapta meg a legjobb női mellékszereplő díját a vígjátékok/musicelek műfajában.
Adele a várakozásoknak megfelelően a Skyfall című Bond-betétdalért vehetett át a díjat Paul Epworth-szel együtt. Maggie Smith a Downton Abbey című minisorozatok mezőnyében kapott a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat, Kevin Costner ugyanebben a kategóriában a férfi főszereplőnek járó Golden Globe-ot vehette át.
A legjobb filmzenéét Mychael Dannát jutalmazták a Pi életéért.

Michael Haneke Szerelem című alkotása nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat.

Az osztrák honfitársa által megnyert idegen nyelvű film kategóriáját – Sylvester Stallone társaságában – Arnold Schwarzenegger konferálta fel.
A legjobb eredeti forgatókönyvért Golden Globe-díjat kapott Quentin Tarantino, a Django elszabadul című western írója, rendezője.

Ben Affleck kapta a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjat idén Az Argo-akció című film vászonra viteléért.

A nyomorultakban nyújtott Jean Valjean-alakításáért Hugh Jackman kapta a legjobb színésznek járó elismerést a musical/vígjáték kategóriában. Ugyanebben a műfajban a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók A nyomorultaknak ítélték oda legjobb alkotásnak járó Golden Globe-díjat.

Az Argo-akció című filmnek, Daniel Day-Lewisnak és Jessica Chastainnek ítélték oda a legfontosabb kategóriában a Golden Globe-díjat Los Angelesben, helyi idő szerint vasárnap éjjel.

Az Argo-akció – amely egy, az 1979-es teheráni túszdráma idején végrehajtott amerikai mentőakció történetét dolgozza fel – lett a legjobb drámai alkotás. A film rendezője, Ben Affleck is Golden Globe-ot kapott.
A legjobb drámai filmszínésznek járó elismerést Daniel Day-Lewis nyerte el a Lincoln elnök életéről Steven Spielberg rendezésében készült alkotás címszerepéért.
A legjobb drámai filmszínésznőnek Jessica Chastaint, az Oszama bin Laden likvidálásáról szóló Zero Dark Thirty főszereplőjét találták az amerikai filmvilág fellegvárából tudósító külföldi újságírók.

(forrás: MTI)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE