Kiemelt, Patacsi Pilvax

Pécs és Baranya is fejlődik

|

2012. június 19-én jelent meg az üzleti célú szálláshelyek fejlesztése érdekében kiírt pályázati felhívás négy régióban. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatója alapján a konstrukció célja az üzleti szálláshelyek szolgáltatásainak fejlesztése, kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságuk javítása.

Fontos cél a fejlesztendő régióba érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák számának és az átlagos tartózkodási idejüknek, ezen keresztül a szálláshely működéséből származó árbevételeknek a növelése, valamint a támogatott projektek megvalósításán keresztül munkahelyek megtartása, teremtése.

A pályázatok benyújtására a Dél-dunántúli régió vonatkozásában 2012. július 2. és augusztus 21. között volt lehetőség. Pécsett és Baranyában is nyertek néhányan.barany

Pécsett a Hausmann Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság “Szálloda kialakítása belvárosi műemléki épületben, Pécsett” című pályázata 223.269.660,- Ft támogatásban részesül. A Kft. tulajdonosa Schneider János, aki az előző ciklusban a pécsi közgyűlés tagja volt a Fidesz-KDNP színeiben, jelenleg pedig a Pécsi Ipari Park felügyelő bizottságának és a Pécs Holding Városi Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának tagja.

Pogányban a Mátrix-Workmanlike Szolgáltató, Kommunikációs, Tanácsadó és Oktatási Korlátolt Felelősségű Társaság “I. osztályú panzió és üzleti központ létrehozása Pogányban” című pályázata 270.242.875,- Ft támogatásban részesül. A Kft. tulajdonosa Zsuffa Ákos, a Magyar Fogászati Turizmus Programiroda egyik szakértője.

Villányban a Colchicum Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság “Panzió építése a Szársomlyó tövében, a természetben” című pályázata 107.928.877,- Ft támogatásban részesül. A Kft.-t 2012.május 25-én jegyezték be 500.000,- Ft tőkével, tulajdonosa Tiffán Ede és fia, Zsolt. Ők borászok, pincészetük van, emellett Tiffán Zsolt a Fidesz parlamenti képviselője, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke. 2004-től a Fidesz Baranya megyei elnöke.

Van itt fejlődés kérem. Igaz az üléspont határozza meg az álláspontot. Valószinű, hogy e pályáztatások is nem törvénytelenek, csak etikátlanok. Nem sok rehabos bányász pályázott.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE