Kiemelt, Patacsi Pilvax

Pécs, prémium, siker, etika

|

Minden rendben van Pécsett. Nem állt a város többször a csőd szélén, nincs tetemes adóssága. 2012-es évben is a siker éve volt Pécsett, hiszen a pécsi önkormányzati cégek vezetői, merthogy mindenki, akinek volt meghatározva prémiumfeladata az elmúlt esztendőre, kapott jutalomelőleget, méghozzá a kiadható maximális összeg alapján. A cégvezetők éves bérük legfeljebb 70 százalékát kaphatják meg jutalomként, s ennek előlegeként a maximális összeg 40 vagy 50 százalékát vehették fel.

Az önkormányzati cégek vezetőinek éves prémium kerete nyolc millió forint körül van. Ennek 40 százalékát már kifizették az ünnepekre. Beszéljünk világosan, amit kifizettek az közpénz.pecstabla

Pedig szűkös mozgástere van Pécs igen sikeres város költségvetésnek. Nincs pénz semmire. Kátyúk város szerte, a havat a Nap takarítja még Pécs főterén is. Amikor Pécsiek sokasága azon gondolkodik, hogy a gyerek egyen hó végén, vagy a fűtésszámla legyen befizetve. Amikor Pécsett is jelentős kintlévőségek vannak a szolgáltatások díjaiból. A városvezetők nem tudják, hogy drámaian nő a szegénység?

Amikor a deviza alapú hitelesek nagyon nagy bajban vannak akkor etikus-e prémiumokat fizetni? A mikor munkanélküliség nagy a városban az elszegényedést, a leszakadást bőrükön érzik a Pécsiek is. Ekkor kell jutalmazni? Ha ilyen sikeres Pécs, akkor miért van építmény és telekadó?

Pécsett biztos, hogy itt az ideje az osztogatásnak? Olyan jól megy? Páva Zsolt polgármester és munkatársai nem is olyan régen hetekig azzal foglalkoztak, hogy milyen jutalmazások és osztogatások történtek itt az ő polgármestersége előtt. Az önkormányzati cégek vezetői miért nem érik be egy polgármesteri dicsérettel? Amikor is a média folyton azt sulykolja, hogy takarékosabban kell élnie.

Úgy látszik, az igen sikeres város még sikeresebb önkormányzati cégvezetőire ez nem vonatkozik. De van más furcsaság is. Például a PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatójának 2012-re megítélt prémiumelőlege: bruttó 3,99 millió forint (az éves prémium 50 százaléka). Éves prémiuma: bruttó 7,98 millió forint, az éves bruttó fizetés 70 százaléka. Ugyanakkor Támogatást kap a PÉTÁV az idei árcsökkentés miatt. Az árcsökkenésnek örülünk. De hol van az a pénz, amit kitalicskáznak, ha egy bruttó 10 százalékos csökkentés esetén támogatást kell adni? Metakommunikatíve valaki elmagyarázhatná, hogy is van ez?

 A Patacsi Pilvaxból úgy látszik, hogy a példamutatás nem jellemző az önkormányzati cégvezetők között sem. Nem hallottam, hogy valaki felajánlotta volna a jutalmát karitatív célokra. Mondjuk az éhező gyerekek javára.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Névtelen

    Visszajutottunk tehát ismét oda , hogy választott vezetőink úgy forgatják magukat, mint az utcasarki “Maca” a nászéjszaka előtt.Ők neeeeem!!Neeeeem!Szavazáskor éppen beteg volt, megaztán nem volt elég rálátása…..Karinthyt idézve “én tanultam.. csak most úgy összezavarodtam”Rogán elvetlentárs elmagyarázza a” bizonyítványt” hogy az istenadta népnek milyen sokat jelent majd a szemét ,meg a kéményseprés, víz meg egyéb közüzemi díjak csökkentée. 90 ezret is megspórolhatnak a családok egy évben!!!Elfelejti közölni hogy Ő és a kurmánytagjai ,meg a holdudvarában napozgató önkormányzati vezetők, gazdasági társaságok vezetői mennyit is szakítanak egy évben?Mennyi az annyi nekik, és mennyi egy panelprolinak? Na erről a különbségről van szó, amiről egy árva rohadt szó nem esik nagyrabecsült elöljáróink kommentjeiben.

    ↑ LinkVálasz
  2. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

    Sajnáljuk, de teljes mértékben nem értünk egyet a leírtakkal. Elsősorban azért nem, mert a prémiumok kifizetéséről NEM a cégvezetők döntenek. Sőt a prémium feladatok kitűzéséről sem! A cégvezetők alkalmazottak. Munkaszerződésük van, amely többek között meghatározza a munkaköri feladataikat, bérüket és egyéb juttatásaikat. A prémium feladatokat a munkáltató határozza meg, annak díjazását is, továbbá a munkáltató ellenőrzi, hogy a kitűzött feladatot a munkavállaló elvégezte, és ennek ellenértékeként jár-e neki a kitűzött juttatás. Ezekből adódóan a prémium feladatok kitűzéséért, a tartalmukért, és a prémium nagyságának meghatározásáért, a munka ellenőrzéséért és kifizetéséért a munkáltató felelős. Esetünkben Pécs MJV Közgyűlése, feladatátadás miatt a Gazdaság és Pénzügyi Bizottság, illetve végső soron dr. Páva Zsolt polgármester úr. Amennyiben a munkaszerződések nem a város érdekeit szolgálják, azért ne a munkavállalót, hanem a munkáltatót hibáztassuk. Azokat, akik megszavazták és helyesnek látták ezeknek a jutalmaknak a kifizetését. Őket kell néven nevezni, mert ők a felelősek. Persze, ehhez kurázsi is kell! Ügyvivők

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE