Kiemelt, Patacsi Pilvax

Valóban olyan erős és vonzó ország leszünk?

|

Minapi hírek között olvasom: „Erős és vonzó Magyarországot akarunk.” A kecskeméti Mercedes-gyárban két sikertörténet egyesült: egy tradicionális, amelyet a Mercedes képvisel és egy új, a magyar gazdaság megújításának európai sikertörténete.”

Ez valóban jó hír, ám mielőtt átengedném magam a felhőtlen boldogságnak, fránya szeme egy sorral lejjebb csúszik, és ezt látja: „Emelkedik az üzemanyagok ára. Emeli bruttó 7, illetve 2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI hétfőn.

Kérdezném, igen nagy tisztelettel és naivitással, „hogyan leszünk erősek és vonzók”, amikor hetente föl-le megy az üzemanyagok ára? Hogyan leszünk vonzók, amikor szinte mindenben drágábbak vagyunk, mint a „kolbászból lévő kerítéses” nyugat?erosorszag

Hogyan leszünk vonzók, miközben a miniszterelnök úr tíz százalékkal csökkenti a rezsiköltségeket, de a szolgáltatók olyan elszámoló számlát küldtek ki 2012-re, ami egyrészt követhetetlen, másrészt már előre benyeli a majdani tíz százalékos csökkentést?

Hogyan leszünk vonzók, amikor, a miniszterelnök úr szerint „megmentették a devizahiteleseket”, miközben egyáltalán nem lettünk megmentve, sőt, tovább folytatódik a kálváriánk, és hiába írunk, jelezzük, a képviselők – akik elvileg értünk vannak és nem fordítva – szóba sem állnak velünk, nem akarják meghallani segélykiáltásunk?

Hogyan leszünk vonzók, amikor a Kúria nem mer dönteni a „devizahitelnek” nevezett tragikus átverésben, miközben a Európai Bíróság már kimondta a verdiktet?

Hogyan leszünk vonzó ország, amikor emberek ezrei vesztik el munkahelyüket, és remény sincs európai szintű munkalehetőségre és munkabérre? Hogyan leszünk vonzóak, amikor emberek tömegei hagyják el az anyaországot és keresnek munkát nyugaton?

Hogyan leszünk vonzók, itt Pécsett, amikor az esti belváros halotti csendje fizetőképes vendégért kiállt, amikor üzletek, kis vállalkozások százai zárnak be, mennek tönkre, mert az embereknek nincs pénze szórakozóhelyre járni, de lassan már élelmiszert vásárolni se?

Hogyan leszünk vonzók, amikor a fentebb leírt – és még hosszan lehetne sorolni – égető problémákat éppen azok nem veszik észre, akik a mi jóindulatunkból lettek a közjóért megválasztva, szavazhattak meg maguknak luxus jövedelmeket, miközben mi itt „lent” a napi megélhetésért, a napi túlélésért hajtunk?

Egyáltalán: egy reményt vesztett, a politikusokban és a romboló politikájuk által megosztott, ezért összefogásra már képtelen, csalódott, végletesen elkeseredett emberek alkotta társadalom, hogyan és főleg kiknek lehet vonzó?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE