Ez-az-amaz, Kiemelt

Selmeczi és nyugdíj védelem

|

Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat, közölte vasárnap Selmeczi Gabriella. A párt szóvivője szerint már nemcsak Gyurcsánytól és Bajnaitól kell megvédeni a nyugdíjasokat, hanem a külföldtől is.

Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat – közölte a kormánypárt szóvivője vasárnap. Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható.

A szóvivő a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet pénteken megjelent, A növekedés jegyében című kiadványában foglaltakra reagálva tette egyértelművé, hogy nem lesz nyugdíjadó. Az OECD szerint a nyugdíjjellegű juttatások megadóztatása, a nyugdíjkorhatárnak a várható élettartamhoz indexálása, valamint a nők és a speciális munkát végzők korai nyugdíjba vonulását lehetővé tevő utak lezárása növelné Magyarországon a foglalkoztatottak számát és arányát.selmeczi

Selmeczi Gabriella ezt úgy értékelte, hogy immár nemcsak a Gyurcsány-Bajnai-csapattól kell félteni a nyugdíjakat, hanem külföldről is veszélyes támadások érkeznek. A Fidesz ezért arra kéri a kormányt: ne engedjen, hagyja figyelmen kívül az ilyen típusú nyomásgyakorlást, és védje meg a magyar nyugdíjasokat a nyugdíjadótól – mondta a párt szóvivője, hozzátéve, hogy aki ilyen teher bevezetését javasolja, az százezreket sodorna veszélybe. Mint fogalmazott, míg a szocialisták cserbenhagyták a nyugdíjasokat, addig a Fidesz betartotta az időseknek tett vállalásait.

Utóbbiak közé sorolta a nyugdíjak megvédését, emelését, vásárlóértékük megőrzését, hangsúlyozva egyúttal, hogy az idén várhatóan infláció feletti nyugdíjemelést tudnak végrehajtani, tehát egy extra összeget kapnak majd a nyugdíjasok. Selmeczi Gabriella emlékeztetett továbbá a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségére, amellyel eddig mintegy százezren éltek.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Margó

    Kedves “Névtelen”! Egy kicsit gondolkodni kellene!Nem a szocialisták uralkodása alatt került jelzálog -NEM CSAK az idősebbek házára és lakására? Dehogy is nem!!! Mi is beugrottunk a Svájci frank -kedvezőnek feltüntetett árfolyamában bízva, hogy a társasházunk felújításához kölcsönt vegyünk fel! Akkor senki sem érzékeltette velünk, hogy ezt nagyon óvatosan kellene kezelni! Ma a kétszeresét törlesztjük annak az összegnek, mint amit a kölcsön felvételénél kiszámoltunk, hogy ennyi még szépen levonható a nyugdíjunkból! Még jó, hogy csak 1 milliót kértünk! Nem a jelenlegi kormány az aki behúzta a “csőbe” a devizahitelesek százezreit! Remélem belátja!

    ↑ LinkVálasz
  2. Névtelen

    “-Mint fogalmazott, míg a szocialisták cserbenhagyták a nyugdíjasokat, addig a Fidesz betartotta az időseknek tett vállalásait.”- Gabika drága, csak a fiatalok nyugdíját vette el a fidesz. Most kezdtek osztogatni a nyugdíjasoknak?????? Kell a szavazat???? Ezt szerintem már lekéstétek. Ti csak “betartottatok” az időseknek. A legtöbb idős” embernek jelzálog van a házán, lakásán, azért, hogy a fiatalok fizethessék a rájuk zúdított aljas a bankok, és a kormányotok által kitervelt csalással rájuk kényszerített hiteleket. …..hmmm??

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE