Kiemelt, Magyar Közélet

Unortodox jegybankelnök

|

Péntek délután hallgatja meg a jegybankelnök jelöltet az Országgyűlés költségvetési és gazdasági kérdésekkel foglalkozó bizottsága – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Hír tv Rájátszás című műsorában.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: „Nem először jelölök elnököt a jegybank élére. Ismerem, hogy megy ez a váltás. Ismerem, milyenek a pénzpiac reakciói, tudom, hogy milyen a magyar gazdaság reakciója. orbanmatolcsy

Van a fejemben egy elképzelés arról, milyen egy jó jegybankelnök. Van egy elgondolás arról, hogyan tudna jobban teljesíteni a jegybank és a magyar gazdaság megfelelő személyi döntések esetében” – fejtette ki, hozzátéve, hogy mindent kellő súllyal és alapossággal átgondolt, a megfelelő döntést pedig nagyon hosszú ideje készíti elő. Az interjúban a kormányfő egyúttal megismételte azt is, hogy nem tervez kormányátalakítást.

Ha ilyen alapos a döntés, nagy valószínűséggel Matolcsy György lesz a következő jegybankelnök. Aki alaposan felforgatta a gazdaságot. Rövidesen az is kiderül, hogy Matolcsy miniszterként vagy jegybankelnökként tud nagyobb kárt okozni az országnak? Csak úgy unortodoxosan.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. késő_bánat

    Magyarország jobbat érdemel.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE