Kiemelt, Pécsi hírek

A 4K és a polgármesterek visszahívhatósága

|

Törvényjavaslatot készített a Negyedik Köztársaság Mozgalom a polgármesterek visszahívhatóságáért. A 4K vezetői szerint ez Pécs problémáit is megoldaná. Erről tartottak ma sajtótájékoztatót a Városháza előtt.

A jelenlegi települések vezetőit senki nem kontrollálja, csak a választások erejéig fordulnak a választópolgárok felé. Ha mindezt párosítjuk a szembesíthetőségükkel, akkor meggondolják milyen megvalósítható programot tűznek ki célul. Hogy ne tudják öncélúan felhasználni pozíciójukat, ne legyen négy évük kiépíteni hatalmukat, amit amúgy a népnek kell gyakorolnia felettük.SAM_1674 átméretezve

Az elmúlt 20 évben a felháborító korrupció, privatizációk, valamint teljes önkormányzatok csődbevitele esetén sem volt lehetőségük fellépniük az embereknek. Miért a politikusok az egyetlen alkalmazottak az országban, akiket nem lehet számon kérni, ha rosszul végzik a munkájukat?

Ebben a törvényben látjuk azt a kontrollt, hogy a polgármesterek ígéretükhöz híven vezessék közösségeiket. Amennyiben nem valósulnak meg ezek a törekvések, vagy nem afelé tendálnak a a mutatók, akkor a lakosságnak lehetősége nyíljon ezt számon kérni a polgármester visszahívhatóságával.logo

A jelenlegi települések vezetőit senki nem kontrollálja, csak a választások erejéig fordulnak a választópolgárok felé. Ha mindezt párosítjuk a szembesíthetőségükkel, akkor meggondolják milyen megvalósítható programot tűznek ki célul. Hogy ne tudják öncélúan felhasználni pozíciójukat, ne legyen négy évük kiépíteni hatalmukat, amit amúgy a népnek kell gyakorolnia felettük.

http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2013/02/12/Torvenyjavaslat_a_polgarmesterek_visszahivhatosagarol

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE