Kiemelt, Pilvaxwélemény

Átvert Áron rájött! – becsapták a bankok, nem kicsit!

|

Az 1.1 millió devizaadóst nagyjából 6000 milliárddal csapták be a Magyarországon működő idegen bankok. Átvert Áron elgondolkodott sanyargatott sorsán és rájött: “Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”(Tamási Áron)

A parasztvakításnak vége! Átver Áron rájött, hogy csapják be a bankok. A Bank, mint pénzkölcsön szolgáltatást végző pénzügyi szolgáltató vállalkozás, rendelkezésére bocsátja az Adós számára az általa igényelt pénzösszeget.

Önmagában ez az egyetlen gazdasági esemény, hiszen mindennapos esetnek számít, – csak, hogy – a pénzkölcsön nyújtás látszatát keltve a hitelfolyósítással egyidejűleg hitelszámlát nyit a Bank az Adós nevére szólóan, – ezt a számlát az Adós nem látja, hiszen nem az ő számlája, hanem az ő tartozását viszi fel rá a Bank csalárd módon, mint követelést.images

Áron azt mondja: „Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!” Átvert Áron nem hülye, rájött ez a követelés nem az Adós rendelkezésére bocsátott forint névérték, hanem más, a forint névértékkel a folyósítás napján értékben megegyező deviza névérték, amelyet, mint kölcsönadás miatti „jogos követelésnek” beállítva vesz a Banknyilvántartásba.

A reálfolyamat szerint ellenben a folyósított forintösszeg a Bank által hiteltartozásként nyilvántartásba vett devizaösszeg vételi ára.

A Bank a devizakövetelés „hamis és egyoldalú nyilvántartása” okán, – a rendelkezésre bocsátott forintösszeget nem követeli megfizetni, – hanem az árfolyam javulása miatt erősödő devizaösszeg névértékének megfizetésére kötelezi az Adóst azáltal, hogy a deviza forinthoz képest történő javulását kiterheli rá, mint árfolyam különbözetet.

A tartozásként nyilvántartásba vett devizaösszegre kölcsönkamatot számol fel a Bank, mint ahogyan pénzkölcsönadásnál szokott történni a követelt pénzösszeg használatának Adós általi megfizettetésekor.

De ez a pénzösszeg nem került átadásra.

Kvázi ez a pénzösszeg nem vált kölcsöntőkévé!

De az Adós fejében meg sem fordul a gondolat, hogy nem pénzkölcsönre számolja a Bank fel a kamatot, mert az Adós azt gondolja, hogy ő pénzkölcsönt kapott. Mert tradicionálisan bízott naivan a bankban! Hát ilyen egyszerű a magyarázata a devizában nyilvántartott forinthitelesek és a bankok közt feszülő ellentétnek, – ezt csak a Kúria nem látja, vagy nem akar tudomást venni róla! Átvert Áron továbbra sem érti, mit nem lehet ezen érteni!

A pékhez kenyérért megyünk, az autónkat autószerelővel javíttatjuk, míg kölcsönért a bankhoz fordulunk, – illetve már csak fordultunk! – miután napjainkra jelentősen megingott az emberek bizalma a Magyarországon működő idegen bankokban.

Átvert Áron azt mondja: a bankok által diktált feltételeknek egészen egyszerűen nem lehet megfelelni.

Ezt támasztja alá az egyre fokozódó társadalmi elégedetlenség és a lassan mindennapossá váló demonstrációk.

Ausztriában kártérítéssel tartoznak a kereskedelmi bankok a devizaadósoknak!

Nálunk vajon mikor?

„Ausztriában egyenesen a legfelsőbb bíróság alkotott véleményt, miszerint kártérítéssel tartoznak a hiteleseiknek azok a kereskedelmi bankok, amelyek nem tájékoztatták megfelelően az ügyfeleiket a devizakölcsön kockázatairól.

„Egyértelmű, hogy a bankoknak ügyfeleik figyelmét minden kockázatra fel kell hívniuk. A bíróság úgy vélekedett, ha e kötelezettségüknek nem tettek eleget, akkor mulasztottak, és kárt okoztak a hiteleseknek. Márpedig ilyen esetben kártérítéssel tartoznak ügyfeleiknek”

 http://www.magyarhirlap.hu/karteritessel-tartoznak-a-kereskedelmi-bankok-a-devizaadosoknak

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. diamond homes

  LAKÁSOK DIAMOND CREDIT.
  Keres egy üzleti hitel, személyi kölcsön, fedezett hitel vagy jelzáloghitel?
  Te vagy a megfelelő helyen.
  Mi a DIAMOND HITEL INVESTMENT GROUP HÁZAK, Adunk hitelt tartományban 3,000.00 neked 500,000.000.00 univerzális egész valuták.
  A hitelek is biztosított, és a maximális biztonság a legfontosabb.
  kölcsönt nyújt a vállalatok és a magánszemélyek alacsony és megfizethető kamatláb 2%-os.
  Érdekel?
  Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, e-mail: diamondloanhomes@yandex.com website vagyunk itt, hogy neked jobb és megbízhatóbb, akkor győződjön meg róla, hogy pénzügyileg képes és hatékony.
  További információért kérjük vissza az e-mail, hogy a honlapunkon.

  ↑ LinkVálasz
 2. Mr Anderson

  Szüksége van hitel indítani egy vállalkozást? Én vagyok az ügyvezetője Anderson cég kínálunk mindenféle hitel , vállalati hitel , személyi hitel, diákhitel , és az üzleti hitelek , Ha érdekli a kölcsön van , írjon nekünk e-mailben ::: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) .

  hitel ajánlat

  ↑ LinkVálasz
 3. Mr Calvin

  Good Day,

  Én vagyok a regisztrált magán pénzt hitelező. Adunk hitelt, hogy segítse az embereket a cégek, akiknek szükségük van, hogy frissítsék a pénzügyi helyzetét a világ minden tájáról, és nagyon minimális éves kamatok olyan alacsony, mint 3%-os egy év alatt és 30 év törlesztési futamidő bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € a € 100.000.000. A hitelek is biztosított a maximális biztonság a priority.Interested ember vegye fel a kapcsolatot velünk e-mail: (calvinkingloanfirm@gmail.com)

  hitel ajánlat

  ↑ LinkVálasz
 4. B. Istvan

  A Lombard cégkivonatára van bejegyezve. Az e-cegjegyzek.hu lapon ha rákeresel a lombard lízingre megtalálod. Most is rajta van.

  ↑ LinkVálasz
 5. Egy átlagos autóhitel szerződés, - ami ugye nem csalás.

  Meddig tűrjük a legalizált 2.5 – 3,5 szeres extraprofitot biztosító banki uzsorát?
  Meddig kell még a Magyar Népnek elviselni a totális kifosztásában jeleskedő külföldi érdekeltségű bankok ámokfutását.
  Valóban tűrnünk kell? – „hogy pénzügyi szemétlerakó lett az ország”

  A bankok pénzkölcsönadást színlelve, tisztességtelen termékükkel olyan jogtalan követeléseket érvényesítettek és érvényesítenek a mai napig, aminek egészen egyszerűen képtelenség megfelelni.

  Arányosság elve és a prudens bank.
  A bankok Európában egyedülálló módon a törlesztő részletek folyamatos emelésével a Magyar adósokat teljesen ellehetetlenítették, ugyanakkor a jogtalan követelésükkel (jelentős károkozások mellett) 2.5 – 3.5 szeres extraprofitot könyvelnek el.
  A konkrét esetben a hitelintézet 358%-os hasznot realizál.

  Mivel magyarázható, hogy mindenhol csaltak a bankok (Lengyelország, Horvátország, Ausztria, stb.) – csak Magyarországon nem?
  2013. július 4-én született horvátországi ítélet 150 oldalas indoklása teljesen világosan kimondja, hogy tisztességtelen termékről van szó.
  Ausztriában kártérítést fizetnek a bankok a devizaadósoknak.

  Egy átlagos autóhitel szerződés.

  Kölcsönszerződés adatai és „ügyfélbefizetések elszámolása.”
  Kölcsönszerződés, gépjármű fedezet mellett, devizaalapon nyilvántartva.
  Induló kamatláb: 12.41% Futamidő: 84 hónap. THM induló értéke: 14.12%
  Kölcsönfolyósítás napja: 2008….
  Ügyfélbefizetések elszámolása: 2013.07.
  Kölcsön összege: 1.900.000.- Ft (13.512.55 CHF)

  Befizetett összeg, 2013.07… napig: 2.931.064.- Ft

  Tőketartozás: 1.813.650.- Ft
  (7.430,56 CHF)
  Kamat, kb.: 2.000.000.- Ft
  Egyéb: 46.108.- Ft
  Összes tartozás: 3.859.758.- Ft
  Tehát az 1.9 millió forint kölcsön összegre közel 3 millió forint! már törlesztésre került.
  Ugyanakkor a hitelintézet nyilvántartása szerint a fennálló tartozás még további közel
  4 millió forint!
  azaz összesen: 6.800.000 forint.

  ↑ LinkVálasz
 6. Követeljük az emberek kártalanítását!

  Mutassuk meg a csalóknak, hogy hiába bújnak a politika, és a rendőrség szoknyája alá, mi akkor is kiragasztjuk, ha ki akarjuk ragasztani!
  Követeljük a végrehajtások, és kilakoltatások azonnali leállítását!
  Követeljük a devizahitelek teljes eltörlését!
  Követeljük az emberek kártalanítását!
  (Kártalanítás összegére a folyósított összeggel megegyező összeget javaslom adómentesen)
  Követeljük a csalók, kifosztók, és bűnrészeseik felelősségre vonását!

  Én megyek! Én el merem mondani szóban, és írásban is a véleményemet.
  Döntsd el, hogy Te megcsinálod-e a környezetedben lévő bankoknál.
  Elég volt a maszatolásból!

  Nálam lesznek feliratok, ragasztó, paradicsom, piros festék, és talán még záptojás is.

  Egyidőben az ország minden részén!
  Ebbe bele fognak őrülni!

  https://www.facebook.com/events/607299615958098/

  ↑ LinkVálasz
 7. Itt kapják a pofájukba az uzsorások

  Nagy bajban vannak a bankok. A Kúria, – bár a médiumok (kivéve az Echo Tv) mindenről beszélnek, csak erről, azaz a lényegről nem – kimondta, hogy:
  azon devizaalapú hitelszerződések amelyekben a THM-ben, ÉS (!) a szerződés szövegében mint költséget tételesen nem tüntették fel az árfolyamrést, SEMMISEK!
  Tetszik érteni?! Na ezért kell most hirtelen megint megmenteni az adósokat. Ez az igazi oka a hirtelen jött nagy kapkodásnak.
  Bármi is legyen a javaslat a döntéshozók részéről, nincs új a Nap alatt, megint a bankokat fogják menteni, és a devizahitelesek jogos várható felháborodását azzal az aljas, egyébként nagyon átlátszó, és egyértelműen hazug retorikával kívánják leszerelni, ill. hamis látszatot kelteni, hogy az adósokat meg kell menteni. Méghozzá közpénzből. Ez végtelenül aljas húzás, mert megosztja a nemzetet, a devizahitellel nem rendelkezőket a becsapott devizahitelesek ellen hangolja. Ezt a gyalázatos célt szolgálja Varga Mihály tudatos szóhasználata is:
  “a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek.”
  A gond csak az, hogy A DEVIZAHITELESEKET NEM KELL MEGMENTENI!
  EZT ŐK SOHA NEM IS KÉRTÉK, SŐT KIFEJEZETTEN TILTAKOZNAK AZ ELLEN, HOGY KÖZPÉNZ FELHASZNÁLÁSÁVAL VESSENEK VÉGET A BANKOK ÁMOKFUTÁSÁNAK!
  Mindössze a törvények betartását, és tisztességes elszámolást (nem utolsó sorban a videóban említettek figyelembe vételével), na és most már természetesen az évszázad lopásának kitervelőivel, ahhoz asszisztálókkal szembeni elszámoltatást. Én személy szerint hiszem, hogy gyönyörű országunkat addig nem tudjuk visszaszerezni, amíg kétnaponta nem látunk rabszíjon bankárokat, ill. az általuk kitartott, még náluk is alantasabb létformát képviselő korrupt politikust a törvényszék előtt állani. Ámen!
  Az elmúlt időszakban kétséget kizáróan kiderült, hogy a politikai elit nem hajlandó a problémát tisztességes módon rendezni, a devizahitelesek kontra bankárok kontextusban létrejött a nagykoalíció, azaz párthovatartozás nélkül mindenki a paraziták érdekei mentén tevékenykedik, bárhogyan is próbálja ennek ellenkezőjének látszatát kelteni. Teljesen egyértelmű az is, hogy már a bíróságok határozatai sem számítanak, egyszerűen, – ha a bankárokra hátrányos – nem tartják be. Az állami felügyeleti szervek, leginkább a PSZÁF, nos tulajdonképpen nem is tudom, miért vannak. Ill. de, sajnos tudom.
  Egyszóval a dolog úgy fest, tisztelt hülgyeim és uraim: Kásler Árpádnak lett igaza, bármennyire is nehéz lesz ezt elismerni azoknak, akik nem szimpatizálnak vele, bár elvileg az igazság nem szimpátia kérdése. A Köztársaság, a jogállam megbukott. “De facto”, teszem hozzá én.
  http://www.youtube.com/watch?v=6tkb3LnxW7Y

  Az, hogy “de jure” is megtörténik-e, véleményem szerint 2013. augusztus 19-én 09:00 óra és 2013. augusztus 20-án 21:00 óra között, a Kásler úr által meghirdetett Nemzetgyűlés kimenetelétől függ. Bővebben itt:
  http://kaslerarpad.hu/?p=4328

  ↑ LinkVálasz
 8. Senki

  Kedves B. István, hol találtad ezt a Lombard végrehajtásról szóló hírt? Mert megnézettem ismerőseimmel, és ők nem találtak VH-t rajta…. :-(

  ↑ LinkVálasz
 9. K.Jani

  Végre mondja meg Valaki, hogy mit akar a kormány?

  ↑ LinkVálasz
 10. B. Istvan

  Lombardosok!

  Véletlenül vettem észre, hogy a Lombard ellen végrehajtás van folyamatban. Július 2-től.Bejegyezték Július 23-án

  A végrehajtás adatai
  33/1.
  A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2013. július 2.
  A végrehajtás ügyszáma: 0301-43.Vh.585/2013.
  A végrehajtást elrendelő bíróság megnevezése: Kecskeméti Járásbíróság
  A változás időpontja: 2013/07/02
  Bejegyzés kelte: 2013/07/23
  Hatályos: 2013/07/02 …

  Ha valakinek lehetősége van nézze meg a szám alapján, hogy mennyire lehet súlyos.
  Remélem nincs messze az idő, amikor végleg csődöt jelent és kihúzza a fasiszta seggét az országból.

  ↑ LinkVálasz
 11. Mrs Mary K

  Helló, emberek, szeretett

  am Mrs Mary K írom ezt a levelet, mert vagyok nagyon hálás azért, amit James Luios tett nekem és a család, amikor azt hittem, hogy nincs remény, hogy eljött, és a család úgy érzi, életben vezet minket kölcsön alacsony kamatozású Soha nem gondoltam, hogy még valódi hitelt nyújtók ott, de meglepetésemre kaptam kölcsön nélkül pazarlás sok időt, így ha ott keres egy kölcsön bármilyen összeget szeretném, ha e-mail útján (goodnew2004@outlook.com) kívánok mindenkinek siker

  köszönöm
  James Luios

  ↑ LinkVálasz
 12. semmis szerződés

  Érdemes kérni a szerződés semmisségét

  Helytelenek azok az elemzések, amelyek szerint káros az adósokra nézve a szerződés semmisségének kimondása.
  Minden hitelesnek kérnie kell a szerződés részbeni, vagy teljes semmisségét. A most beadott pár ezer kérvény mindenképpen megalapozott. A részbeni semmisség kérése ajánlott azokban az esetekben, ahol a devizakereskedelmet kifogásolják a hitelesek. Ez ugyanis nem volt része az ügyfél szerződési akaratának.
  A költségek tekintetében nem egyértelműek a hitelszerződések, ezt kifogásolni kell és érdemes is. Az a tény, hogy szinte egyetlen hitelszerződés sem tartalmazza a törlesztőrészlet kiszámításának módját (csak a kamatszámítás módját adják meg) bizonyítja, hogy a bank igyekezett elrejteni a valódi szerződési szándékait. Az, hogy ez az adat hiányzik, azt jelenti, hogy a hitel „használati utasításának” hiányossága már önmagában is felveti a szerződés semmisségét.
  A részbeni szerződés semmisség valamelyest lefaraghatja az adósok terheit, illetve alkalmas arra, hogy egyezséget kössünk a bankkal további kedvezmények érdekében
  A gépjármű hitelesek esetében a szerződés teljes semmisségének kimondása, és újraszámolása lehet a járható út. A felvett hitelek 90%-ában érdemes megkockáztatni. A 7-10 évre felvett hitelek esetében az adósok már régen kifizetették a tőkét megfelelő kamatokkal együtt. A 2008-ban vagy előtte felvett hitelek elméletileg már ki lettek fizetve. Itt már csak a banki sarcot fizeti az ügyfél. Nagyjából ott tartanak, hogy annyi a tartozásuk, mint amennyit felvettek. A gépjármű értéke már csak jelképes, tehát a nyújtott szolgáltatás nem értékarányos annak terheivel.
  A gépjármű hiteleknél az újraszámolásnál a matematikai mérleg mindenképpen az ügyfelek irányába lendül, itt még azoknak is indokolt kérni a szerződés semmisségét, akik még rendesen fizetik a törlesztő részletüket vagy már lejárt a szerződésük.
  A jelzáloghitelek esetében a tét már teljesen más. Akik bedőltek vagy felmondták a szerződésüket arra számíthatnak, hogy a tartozásuk az eredetihez képest a 2-3-szorosára fog növekedni. Jellemző példa, hogy az elhúzódó végrehajtási eljárás miatt egy átlagos 7 millió Ft-os hitel a végrehajtási eljárás végére zömében a 20 millió Ft-ot is meghaladja, de találkoztunk már olyan esettel is, ahol a 30 millió Ft-ot is átlépte, főleg azoknál a bankoknál, amelyek kiemelkedően magas késedelmi kamatokat számolnak fel. Itt már létszükséglet a szerződés semmisségnek kimondása, hiszen nem mindegy, mekkora összeg marad fenn a végrehajtási eljárás után.
  Mivel a kormányzat a „tiszta lappal történő kezdés” lehetőségét elvetette, ez lehet a módja annak, hogy egy jelentős mértékű plusz-tartozást még eltüntessünk, egyébként az adós élete végéig fizetheti a plusz-terheket.
  Az ügyvédek helyesen járnak el, amikor a bedőlt hitelek esetében a szerződés teljes semmisségét szorgalmazzák. Ezeknek az ügyfeleknek már nincs vesztenivalójuk, még akkor sem ha a peres eljárás költségeit rájuk verik. Már teljesen mindegy, hogy a 7 millió Ft-os adósságuk helyett 20 vagy 21 millió Ft lesz a tartozásuk. Ezek az emberek örök életükre tönkre vannak téve, ők már az életükért küzdenek. Úgy látszik ezt a tényt nem akarják tudomásul venni a döntéshozók. További előny még, hogy a peres eljárással időt nyerhetnek, amíg fel tudnak készülni az új életvitelükre.
  Aki jelentős plusz-tartozással kénytelen leélni életét, annak életminősége a további végrehajtásokkal már elviselhetetlen lesz. Se lakhatási lehetőség, se emberhez méltó jövedelem – ez az, ami a kétségbeesésébe taszítja az adósokat és ebben a szakaszban következnek be az öngyilkosságok, illetve a családok széthullása.
  Abban a tekintetben nem értünk egyet a tüntető aktivistákkal, hogy a külföldi bankok „kipaterolását” kérik az országból. Szégyenletes, de azt kell megállapítunk, hogy a magyar bankok a végrehajtás kíméletlenségében még a külföldieken is túl tesznek. Sem kíméletre, sem egyezségre nem számíthatnak az adósok. Ezek a bankok vad kapitalizmus legfőbb zászlóvivői. Ehhez csatlakozik még a PSZÁF, amely sem tetteiben, sem mentalitásában nem az ügyfeleket, hanem a bankok érdekeit védi – úgy tűnik, mintha a Bankszövetség meghosszabbított keze lenne.
  Azt javasoljuk, hogy minden adós a helyzetének megfelelően kérje a szerződésének részbeni vagy teljes semmisségének kimondását, de még jobb lenne, ha ezt a lehetőséget a kormányzat központilag biztosítaná számukra a szerződések felülvizsgálatának kezdeményezésével.

  Kovács László
  főtitkár
  Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

  ↑ LinkVálasz
 13. a közkegyzők felelőssége

  http://hvg.hu/itthon/20130731_Mindenet_elbukja_akit_kozjegyzo_elott_ver#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_08_01&type-id=HvgDaily&user-id=91EAC073&utm_content=normal
  Mindenét bukja, akit közjegyző előtt vernek át
  hvg.hu
  El lehet veszíteni egy egész élet munkájával összehozott ingatlanvagyont egy alig pár milliós hitel miatt? Törvényes, hogy a közjegyző simán végignézi, amint az előtte szerződő fél belesétál a számára elő

  ↑ LinkVálasz
 14. hazánk bírói kara a feladat ellátására képtelennek

  Az MSZF felhívta a figyelmet, a Hitelkárosultak soha nem kérték, hogy közpénzből segítsenek rajtuk, hanem azt követelték, hogy a kárukra realizált banki extraprofitból csökkentsék tényleges adósságukat. Azaz írják jóvá túlfizetéseiket a tőketartozásukban. Álláspontjukat rögzítették nyolcpontos követelésükben is, melyet a Szociális Kerekasztal több mint két éve képvisel. Pertársaság a Hitelkárosultakért
  A kormány közpénzből akarja megoldani a hitelproblémát?
  Budapest, 2013. augusztus 1. csütörtök

  A Magyar Szociális Fórum (MSZF) csütörtökön arra kérte a kormányt, hogy tájékoztassa a közvéleményt, vajon közpénzből akar-e segíteni a devizahitel-károsultaknak. Az MSZF azzal indokolta kérdését, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Wall Street Journalnak kijelentette: „a költségvetésnek nincs elegendő pénze a devizahitelesek megmentésére”.
  A nemzetgazdasági miniszter és Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke között szerdán tartott tárgyalásokról kiadott kommüniké szerint a felek „tisztázták a probléma megoldásának alapelveit”. Szerepel-e az alapelvek között a közpénzből történő segítség – tette fel a kérdést a devizahitelesek érdekeit évek óta képviselő civil mozgalom.
  A közvélemény tájékoztatást vár a kormánytól, hogy milyen „alapelvek” szerint keresi a kompromisszumot Bankszövetség és kormány.
  Az MSZF felhívta a figyelmet, a Hitelkárosultak soha nem kérték, hogy közpénzből segítsenek rajtuk, hanem azt követelték, hogy a kárukra realizált banki extraprofitból csökkentsék tényleges adósságukat. Azaz írják jóvá túlfizetéseiket a tőketartozásukban. Álláspontjukat rögzítették nyolcpontos követelésükben is, melyet a Szociális Kerekasztal több mint két éve képvisel. (Lásd: http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=447%3Ahitelvalsag-a-megoldas-csak-er-felmutatasaval-erhet-el&catid=2%3Amagyar) Ehhez az erkölcsileg kifogásolhatatlan alapálláshoz, egy maroknyi szélsőséges csoport kivételével, a Hitelkárosultak túlnyomó többsége tartja magát.
  A Magyar Szociális Fórum szerint a kormány devizahiteles-mentő terve hibás lépéssel kezdődött, hiszen mindenekelőtt tisztázni kellett volna a miniszterelnök által is „hibás terméknek” nevezett devizahitelek jogi státuszát, és csak ez után lett volna szabad tárgyalásba bocsátkozni a bankokkal.
  A kormány nevében eljáró nemzetgazdasági miniszter tevékenysége aggodalomra ad okot a tekintetben is, hogy a tárgyalásokból kizárták a Hitelkárosultak által létrehozott érdekvédelmi szervezeteket, és helyettük olyan kormánypárti szervezetet avattak „civil oldallá”, amely soha egyetlen javaslattal sem állt elő a devizahitel-probléma megoldására – áll a Magyar Szociális Fórum csütörtökön kiadott közleményében.+++

  http://www.mszfszk.hu

  ↑ LinkVálasz
 15. hazánk bírói kara a feladat ellátására képtelennek

  Róna Péter: Ismét a devizaalapú hitelekről
  Népszabadság| 2013. július 30.

  Sajnos hazánk bírói kara a feladat ellátására képtelennek bizonyult, eddigi tevékenysége inkább a problémakerülés és maszatolás jegyében zajlott, miközben a társadalmi és gazdasági helyzet egyre kritikusabbá vált.
  http://nol.hu/lap/forum/20130730-ismet_a_devizaalapu_hitelekrol?ref=sso

  ↑ LinkVálasz
 16. a swap a deviza virtuális létezését teremti,

  a swap a deviza virtuális létezését teremti,
  1. A devizahitel forintforrásból jött létre.
  2. A forintforrás nem más, mint az adósnak nyújtott virtuális Ft hitel számlán elkönyvelt hitelösszeg a közjegyzői szerződés aláírásakor, amelyet a bank zárol (swap lebonyolítása, és a kölcsön kifizetésének idejéig).
  3. Az adós devizaszámlája ennek a Ft hitelnek a devizában kifejezett értéke a szerződéskötés napján.
  4. Az adós devizaszámlájával swappol a bank mérlegen kívül, az adós tudta, hozzájárulása, megbízása nélkül.
  5. A kölcsön, az így swappolt devizaszámlája műveletének zárásakor, a deviza számlán létrehozott deviza folyósításkori értéke, amit az adós kölcsönként kézhez kap, bármilyen rendelkezésére álló Ft eszközből.
  6. Nincs a hitelnek forrásigénye: a céltartalék befizetésével a bank a semmiből létrehozza a hitelpénzt az adósa számára.
  7. Nincs fedezete.
  8. A bank nem a mérlegegyensúlyhoz szükséges fedezetként, hanem mérlegen kívüli pénzpiaci műveletnek, swapnak veti alá az adós (devizatőke nyilvántartási) devizaszámláját (ez nem azonos a bank deviza-adósság-nyilvántartási technikai számlájával).
  9 Ez a swap a deviza virtuális létezését teremti, igazolja meg.
  10 Így a Ft hitelszámlával szemben, az adós devizaszámlája már mérlegen kívüli hitelpénzként szemben áll.
  11 Ez a szembenállás az, ami kiegyensúlyozza a Ft virtuális hitelpénzt, a deviza virtuális pénzel, létrejön egy üzemi egyensúly, nem mérlegegyensúly.
  12 Ez a banknak elég a hitel kiegyensúlyozásához, és devizafedezetként, forrásként értelmezi.
  13 A devizaszwap zárásakor A devizaszámlát mint külső devizaforrását értelmezi a Ft hitelnek.
  14 Azonban ez sem nem forrás, sem nem banki külső pénz. Ez is az adós pénze: a Ft hitel, és a deviza tőke nyilvántartása egymással szembeállítva.
  15 A deviza swap során a bank a hitelszerződést mint swap megbízást, a hitel ingatlanfedezetét, mint a swap ingatlan-fedeztét értelmezi, az adós kötelezettségvállalását a hitel hosszú-lejáratú részletekben fizetését, a swap kiegyenlítésére vonatkozó kötelezettségvállalásként értelmezi, holott a swapot rövid távon meg kell újítani a banknak, így a deviza létét, újra kell teremtenie a hitel futamideje alatt, pillanatról, pillanatra.
  16 Az adós nem vállalta a swapművelet fedezetét, és megfizetését.
  17 A bank az adóst befektetői pozícióba helyezte, a befektetésekre vonatkozó jogszabályban rögzített jogok nélkül (szerződés, tájékoztatás, kockázatfeltárás, kockázati befektetői kilépés stb), a bank viszont megszegte ezzel a kötelességét. (Az adósait megtévesztette, tévedésben tartotta, kárt okozott felróhatóan, és haszna származott belőle.)
  18 A bank a swappal az adós kockázatát előállította, a saját hitel-deviza”forrás” egyensúlyának virtuális kockázatát a swappal kezelte.
  19 A rövidlejáratú swapokkal CHF, YEN alapon ellentételezni a fedezetlen Ft-hitelt, több mint kockázatos: bűn, mert
  20 a) az adósnak erről nem volt tudomása
  21 b) mert az adós devizatőke nyilvántartási számlájával a tudta, és beleegyezése nélkül végezte,
  22 c)mert hosszúlejáratú Ft hitellel állították szembe,
  23 d) mert ahogy bebizonyosodott 2008. novemberében, a swapok elismertetése, külpiacról nem volt biztonságos, és feltétlen, főleg nem a jelzáloghitelek futamidejéig,
  24 e) mert a deviza jelzálog-hitelek ezen ellentételezését a MNB-nek „kellett” „átvennie”,
  25 f) mert ez a swapban érdekelt devizákat, és csak azokat (EURO, Dollár, CHF, YEN), megdrágította a Ft-hoz képest, ami az adósok terheit megnövelte, és a bank így maga állította elő az ebből származó árfolyamnyereségét.
  26 g) mert ezzel az országkockázati felár növekedése, az ország, és lakosság devizakitettsége a bankok hasznává vált (közöttük a MNB devizatartalékának növekedésével is).

  ↑ LinkVálasz
 17. Kifosztásunk története

  Kifosztásunk története
  Azt már talán mindenki tudja, hogy a becsapásunkat egy jól előkészített terv alapján vitték véghez, kartellezve, bűnszövetkezetben. Nagyon tömören: támogatott forint alapú hitelek kivezetése a piacról, szoc.pol. támogatások kivezetése, jegybanki kamatok emelése/magas szinten tartása, devizában nyilvántartott hitelek piacának megteremtése a forintkölcsön kamatok emelésével és a piac elárasztása ezzel a kifosztó, népirtó „termékkel”.

  Azt is tudjuk, hogy a kölcsönre a mai jövedelmi szintek mellett a lakosságnak szüksége van. És azt is, hogy jóhiszeműen jártunk el, mert mi egyszerűen csak egy kölcsönt kértünk. Úgy, hogy bíztunk a bankban. Abban a régi-régi hitben éltünk, hogy ők a „szakik”, bennük bízhatunk. Úgy, hogy tudjuk azt az ősi igazságot, hogy az a szerencsésebb helyzet, ha a pénz dolgozik nekünk, és nem mi a pénznek.

  Jól tudta ezt a bank is, hát ki is használta. Mert a magyarság még nem lett eléggé legyengítve, szétkergetve, az ország pedig elértéktelenítve. Trianon és a második világháború még nem ért véget!

  https://www.facebook.com/CenzurazatlanTarsulas

  ↑ LinkVálasz
 18. a végrehajtás leállítható

  A devizahiteleseknél minden végrehajtás leállítható!
  „A devizaadósoknak nem kell attól tartaniuk, hogy további költségek kerülnek felszámításra, abban az esetben, ha az eljáró bíróság felfüggeszti az ügyet, hiszen az eljárási díj a július 1-jével hatályos rendelkezés értelmében megegyezik azzal az összeggel, amelyet a végrehajtás megindításakor megállapított az eljáró önálló bírósági végrehajtó.”

  http://richpoi.com/cikkek/uzlet_gazdasag/a-devizahiteleseknel-minden-vegrehajtas-leallithato.html

  ↑ LinkVálasz
 19. KJ67

  Okos gondolatok, de a bankrendszernek működnie kell, elsősorban a reál gazdaság működése miatt a pénzáramon keresztül. Tehát nem a magánemberek hitelfelvételére helyeződik a jövőben a hangsúly ,(most ugyan ez a probléma a múlt miatt és ez kormányzati hiba volt, hogy nem figyelmeztették az embereket hogy ne vegyenek fel hitelt) hanem a vállalkozások pénzzel való ellátására, a gazdaság növekedésére, munkahelyek teremtésére. Arra gondolok, ha a vállalkozások nem kapnának elég forgóeszköz vagy tőkehitelt megállna minden fejlődés. Tehát bank(ok) kellennek, csak fokozottabb ellenőrzések és keretek közt, és főleg a gazdaság kiszolgálására.

  ↑ LinkVálasz
 20. csak az elkuria nem látja

  Horvátország döntése:
  „Csak a saját hasznukat nézték a bankok
  A bíróság az ítélet indoklásában a többi között megállapította, hogy a bankok egyoldalúan, a hitelesek kárára módosították a kamatokat. Elrendelte, hogy a pénzintézeteknek fix kamatozás mellett, a szerződés napján érvényes árfolyamon kunára kell átszámítaniuk a hitel tőkeösszegét.”

  és a Magyar Nemzetáruló ítélet.
  http://www.youtube.com/watch?v=b4_4TtuWPFc

  ↑ LinkVálasz
 21. Dr. Átvert Áron megmondta ..

  Vajon ezek után mit lép a Kúria?
  Horvátországban a devizahitelesek nyertek 2013. július 04.

  http://privatbankar.hu/penzugyek/horvatorszagban-a-devizahitelesek-nyertek-2Átvrtr 59302

  Átvert Áron megmondta.
  Csaltak a bankok? – igen.
  Uzsoráztak a bankok? – igen.
  Totálisan kifosztották a Magyar Népet? – igen.
  Lelki terrorba és nélkülözésbe tartották a Nemzetet? – igen.

  Hát akkor most fizessenek!

  Vajon ezek után mit lép a Kúria?
  Horvátországban a devizahitelesek nyertek 2013. július 04.

  http://privatbankar.hu/penzugyek/horvatorszagban-a-devizahitelesek-nyertek-259302

  ↑ LinkVálasz
 22. G.A.

  Ha az államhatalom képviselői komolyan gondolnák, hogy esküt tettek a magyar emberek érdekei és képviselete mellett, szabad és szabadságot szerető népként tekintenek, mind a 15.000.000 magyar emberre, akkor, hogy fordulhat elő az, hogy 4.000.000 magyar ember feláldozhatóságát nem szüntetik meg?

  Ha a regnáló államhatalom képviselete szabadságharcot vív, akkor, hogy fordulhat elő, hogy az IMF/EU/EKB/Államhatalom/PSZÁF/Bankszövetség aljas életellenes cselekedeteit továbbra is titkolni próbálja?

  Ha valós szándék van 4.000.000 magyar ember megmentésére, a teljes magyar nemzet egységes képviseletére az IMF/EU/EKB/Államhatalom/Bankszövetség elkövetőinek felelősségre vonására, támadásainak, zsarolhatósági pozíciójának feladására, akkor a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet Elnöksége hajlandó, személyesen az államfő, a miniszterelnök jelenlétében a teljes nyomozati anyagot áttekintve, annak jelentőségét, következményeit, gazdasági és pénzügyi hatásait értelmezve segítséget nyújtani a elkövetkezendő állami, egyszeri beavatkozás sikeres és azonnali megoldásokat tartalmazó lépéséhez.

  Grell Antal
  B.É.CS.

  ↑ LinkVálasz
 23. A vadász

  Szarvas Norbert fejében elég nagy káosz van.
  Csak, hogy tudd szarvas nobert: „Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!”

  “Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”(Tamási Áron)

  http://iflgazdasag.blog.hu/

  ↑ LinkVálasz
 24. lombard

  Egy kis ajándék az autóhiteleseknek is!!! Jegyzői birtokvédelmi határozat a hitelező ( LOMBARD) ellen a hatályos jogszabályok alapján. Ugye, hogy vannak belevaló hivatalos személyek is??!!! Ez azért jól jön még az ÍTÉLET NAPJA előtt is- hátha holnap már nem tudnám feltölteni Zomborszky-Fehér Zsolt Devizahitelesek Mentőöve az Otthonvédelmi Tanács tagja
  Szerző: Zsolt Zomborszky-Fehér

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=641044929240889&set=gm.467217096701005&type=1&theater

  ↑ LinkVálasz
 25. Baráth Györgyné

  Köszi ezt a beírást! Tökéletes, érthető, és végre átfogó, hiszen benne van egy megoldás is! Ki tudja ezt végrehajtani?! Azonnal tegye meg, már nincs idő!

  ↑ LinkVálasz
 26. NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE

  NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE

  Címzett:
  Európai Bizottság részére
  Európai Unió Háza
  1024 Budapest, Lövőház u. 35.
  …See More
  NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE

  Címzett:
  Európai Bizottság részére
  Európai Unió Háza
  1024 Budapest, Lövőház u. 35.
  Fax: (+36 1) 466-4221
  E-mail: comm-rep-bud@ec.europa.eu

  Feladó:
  Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet /Egyesület/
  1171 Budapest, Zrinyi utca 121.

  Tárgy:
  Tájékoztatás, figyelemfelhívás a devizahitelezés korlátozása miatt indult kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban és súlyos jogsérelem bejelentése

  Tisztelt Európai Bizottság !

  Először meglepődve értesültünk róla különböző médiák interpretálásában, hogy hazánk ellen a devizahitelezés korlátozása miatt kötelezettségszegési eljárást kezdeményez az Európai Bizottság.

  Az Európai Bizottság álláspontjának részletesebb megismerése után nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a Bizottság véleménye szerint a fogyasztóvédelmi szabályok szigorításával és más körültekintő hitelbírálati szempontok bevezetésével megoldható, kezelhető a devizában való eladósodás problémája. Az Európai Bizottság állítása szerint tisztában vannak a magyarországi helyzettel, azaz a devizában való túlzott eladósodás következményeivel, ezért a hazai intézkedések célját egyáltalán nem is vitatja.

  Az Európai Bizottság eljárása sajnálatosan nem nevezhető következetesnek, mivel a kötelezettségszegési eljárás megindításának az indoklásában a Bizottság kifejtette, hogy fogyasztóvédelmi és hitelbírálati szempontok szigorításával kezelhetőnek tartja a további devizában való eladósodást, de figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a mai napig a deviza típusú szerződésekkel kapcsolatban a magyar lakosság „korlátlan” kockázatvállalása valósul meg. (Mifid EU irányelvvel ellentétesen)

  Az Európai Bizottság akaratlanul is megsértette az „Európai Unió Alapjogi Chartájában” foglaltak közül a 38-as cikket, mely a fogyasztók védelméről szól, valamint a 20-as cikket ami a törvény előtti egyenlőséget hivatott biztosítani.

  A leendő pénzügyi fogyasztók védelme természetesen Egyesületünk által is elismert és fontos szempont, de az Európai Bizottság megállapításából kitűnik, hogy rendelkezik olyan ismeretekkel, melyek azt igazolják, hogy a korábban értékesítésre került deviza konstrukcióval kapcsolatban felmerülő fogyasztóvédelmi aggályok léteznek.

  Az Európai Bizottság megállapításával és javaslataival indokolatlanul megkülönbözteti a leendő és a korábban szerződő pénzügyi fogyasztókat !

  A pénzügyi fogyasztóvédelem szigorításának és a hitelbírálati szempontok bővítési lehetőségének az ajánlásával az Európai Bizottság a korábban keletkező deviza típusú szerződéses viszonyok hiányosságainak a nyilvános felismerését jelenti.

  Az Európai Bizottság előtt ismert az olyan pénzügyi eszköz, mely a hitelkockázatok átruházására irányuló származtatott eszköz, mely befektetési típusú ügylet.

  A hazai deviza hitelezés során (7000 milliárd forintos nagyságrend) az ügyfelek kockázatvállalási képességének a felmérése, valamint az árfolyam kockázat kezelési lehetőségekről szóló ügyfél tájékoztatás elmaradt !

  A hazai devizahitelezés a tőke összegének a devizában való nyilvántartásával valósult meg, közismert tény, hogy a pénzügyi szolgáltatok valós deviza forrás alkalmazása nélkül, mérlegen kívüli pénzügyi instrumentumokkal állították elő a forrásaikat, jellemzően Fx-swap ügyleteken keresztül. A hazai devizahitel konstrukcióban szereplő deviza létezése névleges.

  A hazánkban tevékenykedő pénzügyi szektor minden írott és íratlan szabályt megszegett azzal, hogy azonos kockázati elem (CHF, YEN) és azonos fedezeti típusok (gépjármű, lakóingatlan) mellett nagyarányú hitelezést folytattak (ügyfélcsoportra vonatkozó szabályozás).
  A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) mulasztásával és illetékességének a hiányában gyakorlatilag végignézte a hazai pénzügyi fogyasztók kálváriáját !

  A magyar lakosság, azon belül a pénzügyi fogyasztók kiszolgáltatottsága példátlan az egész Európai Unióban, de lehet az egész világon !

  A kockázatkezelési lehetőségek eltagadásával, valamint (az ügyfél) kockázatvállalási képesség felmérésének az elmaradásával a pénzügyi fogyasztók szakmai ismereteinek a súlyos kihasználásával létrejött szerződésekkel, gyakorlatilag „uzsorázás” valósult meg Magyarországon !

  Itt sajnálatosan, de fel kell hívnom az Európai Bizottság figyelmét arra a tényre ami a Magyar Állam magatartására folyamatosan kiható körülmény, hogy a forint intervenciós sávjának az eltörlése után (2008 február 26.) a Magyar Nemzeti Bank olyan spekulatív befektetéseket hajtott végre a 2008-as EU/IMF megállapodás során folyósításra került 20 milliárd euró felhasználásával, ahol a forint árfolyamának a gyengülése nyereséget, míg a forint erősödése veszteséget eredményezett a Jegybank számára, itt árfolyamnyereségről van szó !

  Az EU/IMF források a forint árfolyam ellenes spekulációt finanszírozták !

  A mérlegadatok alapján, már 2011-ben 1300 milliárd forint feletti árfolyamnyereséget realizáltak a forint árfolyamának a folyamatos gyengülése miatt.

  Az érintett magyar lakosság előtt hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy Magyarország, azaz a Magyar Állam konszolidációja a hazai lakossági devizahitelezésen keresztül valósult meg !

  A Magyar Állam jelenlegi pénzügyi stabilitásához hozzájárult az érintett magyar lakosság deviza konstrukción keresztüli eladósítása, hiszen a tőke nagyarányú szabad áramlása kedvező hatást gyakorolt a teljes hazai gazdaságra (GDP), továbbá a Jegybanki befektetések hozama is rendelkezésre áll. A Növekedési Hitel Program (NHP) 750 milliárd forintnyi forrása – mely 0%-al áll a bankok rendelkezésére – elsődlegesen a Jegybank korábbi elnökének Simor András fentebb részletezett tevékenységének köszönhető. Simor András vagyonszaporulatával kapcsolatban a bennfentesség is felmerül.

  Kérem az Európai Bizottságot, hogy jelen megkeresésemben foglaltakkal kapcsolatban álláspontját és a kialakult helyzettel kapcsolatos megoldási javaslatát részletesen kifejteni szíveskedjen, különös tekintettel arra a tényre, hogy az érintett magyar lakosság jelenleg a Magyar Állam által jogfosztott és súlyosan kilátástalan állapotba került !

  Tisztelettel :

  Falus Zsolt Ferenc
  Elnök

  Budapest, 2013 június 30.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=515214395201123&set=a.228183940570838.54972.100001377000910&type=1&theater
  Fénykép
  Idővonalra feltöltött fényképek
  NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE

  Címzett:
  Európai Bizottság részére
  Eur…
  Tovább…
  Szerző: Zsolt Falus

  ↑ LinkVálasz
 27. F.Zs.

  Napi aktuális // 2013-06-25 Egyszer berobban az időzített
  http://www.echotv.hu/napi-aktualis-2013-06-25-egyszer-berobban-az-idozitett-bomba
  2013-06-25 Egyszer berobban az időzített bomba | EchoTv
  http://www.echotv.hu
  Ha nem rendeződik a devizahitelesek ügye, akkor nagyobb tömegdemonstrációk is lehetnek, az adósoknál be fog telni a pohár a folyamatos zaklatás miatt – jelentette ki Falus Zsolt Ferenc, a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke az Echo Tv Napi

  ↑ LinkVálasz
 28. Kúria töketlensége.

  ttp://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/noket-es-gyermeket-vertek-kozben-a-bankokat-vedtek-a-rendorok
  Nőket és gyermeket vertek, közben a bankokat védték a rendőrök
  http://www.alsoorsi-hirhatar.hu
  Rendőri brutalitással fejelte meg a kormány a Kúria töketlenségét. Egy több éve húzódó, több százezer ember sorsát érintő devizahitel ügyben, a legfelsőbb bíróság ismét képtelen volt ítéletet hozni. A

  ↑ LinkVálasz
 29. hazugságáradat

  Dr Damm Andrea
  jún. 16.
  Kedves Mindenki!
  Felháborító az a nyomás, ami alá a PSZÁF megpróbálja helyezni a Kúria bíráit. Nem csoda, hogy a PSZÁF csak és kizárólag a bankszektort védi, hiszen elnöke az idő alatt, amely alatt öntötték ki ezeket a hamis ügyleteket, az egyik banknak vezetője volt, azaz ő is hibás abban, hogy ilyen soha vissza nem fizethető hitel tömegével piacra került. A leggyalázatosabb pénzügyi felügyeletünk nekünk van a világon.
  Nem bankpánik várható, hanem csak a bankvezetők pánikja azért, mert nem lesz olyan nagy bónuszuk, mint ami lenni szokott és azért pánikolnak, mert az anyabankoknak és a tulajdonosaiknak megígérték, hogy iszonyú extraprofitot fognak tudni nekik ezzel a hitelfajtával biztosítani. Most pedig ha ez nem sikerül, ha nem tudják megmutatni, hogy egy egész országot, kormányt, bírósági rendszert nyomás alatt tudnak tartani, elveszítik állásukat. Semmiféle államcsőd, bankpánik, betétesek pénze nincs veszélyben, hiszen, mint tudjuk, ezeket a hiteleket nem a betétekből finanszírozták, azokat jó magas napi kamaton kamatoztatták a jegybankban jegybanki alapkamaton, hanem a külföldi anyabankoktól fillérekért kapott hitelekből, illetve devizacsere ügyletekből. Ha pénzhiány lesz, majd visszaviszik a bankokba, amit onnan a tulajdonosok és vezetők kiloptak. Nem lehet a betétesek pénzével takarózni! Akkor kellett volna erre gondolni, amikor hitelképtelen emberek tömegének adták ki a hiteleket, amikor minden árucikk mellé állítottak egy banki ügynököt.
  Ha a magyar legfőbb bírói szerv bedől ennek a szemérmetlen hazugság tömegnek, amit a PSZÁF elnöke előadott, semmi értelme tovább semmiféle jogrendszernek, bíráskodásnak, szabályok betartásának. Akkor holnaptól semmiféle szabályt nem kell betartani, jöhet a káosz.
  Ez a szemérmetlen pénzügyi bűnbanda tartja 20 éve fogva hazánkat, ezek zsaroltak eddig minden kormányt a kezdetektől kezdve. Merne valaki nyugaton egy bíróságot ilyen nyomás alá helyezni, zsarolni! Aznap már bilincsben vinnék el. Remélem, egyszer itt is így lesz. Tanulhatunk a csehektől, kanadaiaktól, csak hogy az elmúlt pár nap történéseit idézzem ide.
  Kérek mindenkit, tiltakozzon ez ellen a hazugságáradat és zsarolás ellen!
  Üdvözlettel:
  Damm Andrea

  ↑ LinkVálasz
 30. SandOr

  Mindig a végeredmény számít. Hiába a jogos igény az igazság érvényesítésére, hiába a nemes célok. Ha nincs mögötte kellő szakrális bölcsességgel alátámasztott szellem-tudati képesség az elengedhetetlen fizikai kényszerítő erő meglétéről már nem is beszélve – a kudarc előre borítékolható. A magyarnak már nem kell még egy új – szabadkőműves-Pilvaxos 48-as március 15. Világossal, Araddal, Bach-korszakkal, galíciai országfoglalókkal, kiegyezéssel – a magyar leépülés bebiztosítására. Később megspékelve a nincstelenek kitántorgásával, az I. világháborúval, trianonnal, a II. világháborúval, 56-al, 89-el. Na persze a BAÉSZ-esek még nem “vörössipkások” de a jelek arra mutatnak hogy azokká akarják tenni őket. A “vezérüket” egyes rajongók már Hunyadi Mátyáshoz hasonlítják. Na itt kell leállni – és nem hülyíteni tovább a magyart. Belevinni valami olyanba ami az idő előtti fizikai eltávolítását/megsemmisítését szolgálná – még ebben az árnyékvilágban. Mielőtt még feltámadhatna.

  ↑ LinkVálasz
 31. Papp P.

  Papp Péter
  Magyarországon, 2013 a bankok csődje év lesz!!!
  Még mielőtt valaki megijedne, idén nem fog minden bank és pénzintézet csődbe menni. Lesz olyan, ahol idén csak a részvényárak fognak felére, negyedére esni, s a csőd csak jövőre fog bekövetkezni…
  Mire alapozom ezt a kijelentést? Elsősorban arra, hogy a pénzintézetek által adott hitelek semmisek. (HPT. 47.§, 213.§) A devizás hitelek mind, s nagyon sok Forintos hitel is semmis. A semmis szerződés azt jelenti, hogy ugyanannyit kell visszaadni a banknak, mint amennyit kaptunk FORINTBAN. (Ellentétben Dr. Léhmann Úr levelében említettekkel!) Ahol pedig a forintosok mégsem semmisek, ott sem reálisak a kamatemelések (2/2012 PK vélemény) és pl a múltban elkövetett “előtörlesztési jutalék” címszóval beszedett összegek is visszajárnak a Ptk. 292. § (2) szerint. Erre rájönnek még a kártérítési perek, s a normál (túlköltekezésből adódó) üzemelési költségek és adók. Természetesen a jövőben végtörlesztett (per után már nem tartozik az ügyfél/ vagy maradékot megtakarításból fedezi/ vagy újabb, normális hitellel kiváltja,) hitelek után, meg kell “semmisíteni” a létrehozott virtuális, számlán kezelt számlaforintokat… Ezt a több 10.000 Mrd Ft-os mínuszt nem tudják túlélni a jelenlegi kereskedelmi bankok. De mondjuk meg őszintén: Kit érdekel? Ha a sarki pékség adót csal, bezárják. Ha mérget kever a kenyérbe, még börtön is lesz a végén. Itt is elvárható, hogy tucatjával, illetve százszámra menjenek börtönbe évtizedekre a bűnösök, akik nem csak bankárok, hanem az elmúlt 10 (30) év politikusai is.

  Erre mondhatják egyesek, hogy a bankok túl nagyok, és megmentik őket állami mentőövvel. Namár most. Amikor Magyarország volt az EU soros elnöke (2011 1. félév) akkor sikerült megegyezni hogy minden ország a saját (anya)bankját menti csak meg. Hogy ezt Viktorunk vajon előre tudta, hogy ez még igen jól fog nekünk jönni vagy sem, azt nem tudhatjuk. Így a magyar adófizetői pénzből csak az OTP-t és az FHB-t kellene megmenteni. Itt felmerül a kérdés: hogyan? CSAK az az elfogadható, ha ezt a két bankot Államosítják, azaz a részvényei ismét Magyar kézbe kerülnek. Hasonlóan az izlandi példához, de ott “unortodox” módon “erőszakosan” államosították a bankokat, de az általam vázolt a módszerrel a piaci szabályokat betartva lehet államosítani, s így hivatalosan nem fejtheti ki emiatt rosszallását a háttérhatalom. A másik lehetőség, hogy hagyni őket csődbe menni, s Csányinak az arcára fog fagyni a mosoly, ahogy kell…

  Mit tehet az átlag ember? Ha van megtakarítása, vegye ki a bankokból, s vegyen inkább Magyar Államkötvényt. Ehhez be kell menni (személyi igazolvánnyal) bármelyik Magyar államkincstár kirendeltségbe bármelyik megyeszékhelyen, s kötni egy online, WebKincstár számlát, s onnan lehet utalgatni, lekötni. Ráadásul egy lekötést nem kell teljes egészében feltörni, ha csak a pénznek harmadára van szükség…

  Mi fog még történni? Jó eséllyel lesz egy MAGYAR bank, WebBank névvel. (igazából nem is a neve a lényeg.) Mivel minden kereskedelmi banknak pénzteremtő képessége van, (a mostaniaknak is, ezért is értelmetlen a CHF olcsóságára hivatkozni,) ezért végre ismét visszaszáll a pénzkibocsájtás (részleges) joga a Magyar államra, s a pénzkibocsájtás haszna ismét Magyarországot fogja gazdagítani. A pénzkibocsájtás/pénzverés minden történelmi korban az uralkodó privilégiuma volt, aki akkoriban az államot testesítette meg. A kommunista időben is az államé volt a pénzkibocsájtás joga, s a rendszerváltás során erről szép fokozatosan lemondtunk, vagy lemondattak bennünket róla – előre kitervelt módon. Először a kétszintű bankrendszer felállításával, s Viktorunk I. uralkodási ciklusában az MNB-t is átadtuk az Európai Központi Bank-nak, s Meggyesi-Gyurcsány pedig elkótyavetyélte az FHB-t és a feltőkésített Postabankot is…

  Viktorunk II. uralkodási ciklusában többször próbálta ezt a hibáját korrigálni, (PSZAF-el összevonni, bizottságba beültetni embereket, stb.,) de az EU és egyéb pénzhatalmak ezt nem hagyták neki, így várni kell 2013 tavaszáig, hogy Simort leváltsák, aki több 1000 Mrd Ft-nyi kárt okozott már eddig az országnak az irreálisan magas Jegybanki alapkamatokkal, és más egyebekkel. Mégis, mi várható ez ügyben? Az MNB-be tartalékként ott van kb. az államadósságunk 30-40%-a, (ami feltűnően magas az EU átlaghoz képest,) de ebből – a jelenlegi szabályozások szerint – nem vehetnek Magyar Államkötvényeket (csak a másodlagos piacon – tehát ha valaki el akarja adni). Én személy szerint ennek a szabálynak a felszámolását várom, (IMF tárgyalások is félbemaradtak,…) hisz ezen szabály csak fokozza a körbetartozást a világpiacon, és egyébként is miért nem a Magyar érdekeket védi az MNB, úgy, hogy ez még Nekik is jól jönne? (állampapír kamat 7-9% más EUs bankok csak 1-3%-ot adnak, míg az MNB ben most 5,5% a kamat. A különbséget most a költségvetési adóforintokból fedezik, amiért az állam – adófizetők – SEMMIT sem kapnak!!!…) Persze legjobb lenne az, ha az MNB-ben felgyűlt fölösleges pénzekből (ami nem szükséges a stabilitáshoz) áttalicskáznák az Államadósság Kezelő Központba és direktben csökkentenék ezzel az államadósságot. (miután felülvizsgálták, hogy mely tartozás “jogos”, illetve melyek fizetését kell(ene) megtagadni, mert már bőven túlfizetésben vagyunk…)

  Szerencsére megszűnt az államadósság kb. 20%-át okozó magánnyugdíjpénztár is. Többen, többek között a bankok uralta média is azt mondta, hogy ez az emberek pénze volt, ami nem teljesen helytálló, hiszen a bruttó bérből fizetett nyugdíjjárulék a magánnyugdíjpénztár bevezetése előtt és után is (!) ugyanannyi százalék volt (8-10%). Mivel Ez a pénz a kereskedelmi bankokba volt átirányítva, ezért hiányzott az államkasszából, s a nyugdíjak fedezése miatt kölcsönöket kellett felvenni, ami a bankok – a leendő nyugdíjasok által befizetett összegből – szívesen adtak az államnak, természetesen kamatra. Ezt a kamatot az adófizetők pénzéből, növekvő adóiból, és újabb hitelfelvételből fedezték, s így egyre nagyobbra hízott emiatt is az államadósság is és a bankok bevétele. Így ezzel megszűnt a bankszterek egyik jelentős bevétele, amit eddig az emberek kárára szedtek be.

  A magyar tulajdonba visszavett pénzrendszer (WebBank, otp(?), fhb(?)) segíthet leküzdeni az államadósságot is és elő tudja segíteni a pénzkibocsájtás hasznával, hogy csökkenhessenek az adók. Lehetségessé válik az is, hogy ha valakinek marad még fennt tartozása, (semmisség, és kártérítésen felül, vagy csak szimplán új ingatlant akar venni) akkor több kölcsönt vesz fel, mint amire szüksége van, s a maradékot beteszi állampapírba. Így a Magyar államadósság, (ha már megvan, :( … ) hazai kézből finanszírozhatóvá válik, s az állam által fizetett kamatok megoszlanak a “hitelfelvevő”, és a WebBank tulajdonosai között (Magyar Emberek és az Állam). Ezzel az államadósság (egy részének) kamatkiadása harmadával tud csökkenni (kb. harmada visszatér állam kezébe – ennyi résszel csökkenthetők az adók, persze hogy megteszik-e ezt majd, az más kérdés, de lényeg, hogy megtehetik…) Ezen kívül csökkenhet a hitelfelvevő (egyébként is normálisra mérsékelt) terhe is, hisz “állami támogatást” tud érvényesíteni ezzel. A hitelfelvevő magánszemély által befizetett kamat egy részét is felhasználhatja az állam bevételként, így ismét csökkenhetnek ezáltal az adók.

  Na de térjünk vissza a devizás hitelre. Előbb-utóbb semmissé lesz nyilvánítva (semmiféle kamatköltség nem elfogadható), s ebből nem engedünk, még egy központosított “gyors” megállapodásnál sem. Engedni az ügyfelek abból tudnak, hogy a megérdemelt kártérítési igényükből, s a bűnösök fejenkénti 500 év börtönbüntetéséből mennyit engednek. Egy központi, gyors megoldásnál nyilván többet tudnak engedni az ügyfelek, de a végrehajtott és öngyilkosok családjai ebben az esetben is teljes kárpótlást kell hogy kapjanak. Ha nem lesz központi megoldás, akkor fejenként több milliós kártérítést a pénzintézetek és a tulajdonosok, vezetők teljes (hazai és külföldi) vagyonának elkobzásával lehet csak teljesíteni. Természetesen, ebben az esetben a fejenként 500 év büntetésből nem lehet engedni, viszont jó magaviseletért harmadolható…

  Az új kinevezésű Pénzügyi Ombudsmanról (Doubravszky György) többen eltérően nyilatkoznak. Az viszont biztos, hogy remek tárgyalóképességgel rendelkező, (többnyire) diplomatikusan fogalmazó ember, s amióta megalapította 2011-ben a Hiteltársulást (többed magával) a devizás hitelesek megsegítésén ügyködik. Hogy állami posztot kapott, az nem jelenti automatikusan azt, hogy pikk-pakk megoldja a problémát, és azt pedig végképp nem, hogy ezzel a politika bedarálta őt. Ez azt jelenti, hogy olyat tud megtenni, amit civilként nem és sajnos néhány dolgot nem tud megtenni, amit civilként igen. Nade vagyunk elegen Civilek, akik megtegyük ezt a részt, nemde? De-de. Másként fogalmazva: képzeljük el azt, ha nem lenne egy “beépített” emberünk az állami apparátusban. Ehhez képest, ha valami olyat tud tenni az ügyünkben, ami előrébb mozdít minket, már megérte, hogy ott van! :) De azért ne feledjük: a pénzbiztosnak nem csak a devizás hitelekkel kell foglalkozni, hanem mindenféle egyéb pénzügyekkel és a pénzügyek oktatásával is az iskolákban, hogy még egyszer elő ne fordulhasson efféle átverés, becsapás, megkárosítás.

  Szóval röviden összefoglalva:
  Készüljünk fel arra, (raktározzunk be némi élelmet, biztos ami biztos,) hogy a jelenleg mindenkit uraló és megfélemlítő pénzügyi rendszer össze fog omlani. Először Magyarországon, s később a világ többi részén is, hisz a hitelpénz rendszer ezen formája nem fenntartható. Ehhez összefogásra van szükség, hisz a háttérhatalom irányítja a politikát, s azon belül a gazdaságot. Nincs jobb és baloldali háttérhatalom, csak háttérhatalom, akik irányítják a politikusokat. Minél korruptabb egy politikus, annál jobban kiszolgálja a pénzérdekeket, így az elmúlt 30 év vezető politikusai – kivétel nélkül – mind egy szálig lecserélendő.

  Csak így érhető el, hogy egy szebb boldogabb élet jusson nekünk osztályrészül!

  Köszönöm megtisztelő figyelmedet.
  Papp Péter

  ↑ LinkVálasz
 32. Léhmann pernyerésben

  Pert nyert a devizaadós: tudni kell, miért annyi, az annyi 2013. március 19.

  http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/pert-nyert-a-devizaados-tudni-kell-miert-annyi-az-annyi-488820
  Pert nyert a devizaadós: tudni kell, miért annyi, az annyi
  http://www.sonline.hu
  Először nyert pert egy devizahitel-adóst képviselve Léhmann György úgy, hogy a bíróság kimondta a kölcsönszerződés egy pontjának tisztességtelenségét, ezért érvénytelenítette azt.

  ↑ LinkVálasz
 33. Ilona

  Több ezer ember nem tudja hol kell hozzátok csatlakozni!!!!!

  ↑ LinkVálasz
 34. borsi

  Dögölj meg, ha ilyet le tudsz írni, te szemét alak.

  ↑ LinkVálasz
 35. Olyan a világ, amilyenné tesszük!

  Együtt Egy Jobb Jövőért
  ITT AZ IDŐ!

  A három oldalú tárgyalásokban résztvevő, a civil oldalt “képviselő” urak közül kettő, konkrét elképzeléssel van a megoldás orvoslásával kapcsolatban. Varga István arra hívja fel a figyelmet, hogy a “devizahitel” elnevezésű csalárd terméket senki nem fizetheti tovább! Doubravszky György pénzügyi jogok biztosa pedig, azt hangsúlyozza, hogy az állam munkáját csak akkor segíthetjük és ösztönözhetjük a mindenkori kormányt a megoldás felszámolására, ha tömegnyomással tesszük ezt!
  A kialakult helyzet még inkább rávilágít arra a tényre, hogy a hatalom bizonyos szereplői és a pénzelit között oly mértékű az összefonódás, hogy ezt már csak a tömeges népakarat számolhatja fel!
  Aki ezt megérti és többé nem akar kiszolgáltatott rabszolga sorban élni, az jó úton halad, aki pedig nem értette meg, az tovább halogatja a megoldást, szabad utat engedve a több évtizede tartó szabad rablásnak. Az a személy aki nem hajlandó megállítani ezt a folyamatot, a nemzetnek árt és nem áll jogában panaszkodnia és kritikát fogalmaznia meg, mert azon felül, hogy engedelmes rabszolgája az országunkat kifosztó pénzszivattyúnak, semmit nem tesz a haza fennmaradásáért, semmit nem tesz a gyermekei jobb élethez való jogukért való küzdelemben.
  Akinek devizahitele van és még fizet, az holnaptól ne tegye!
  2013. április 21.-én ott kell állnia mindenkinek a Hősök terén, ha élhető és igazságos jövőt szeretne! Nincs tovább!
  Felelősséggel és félelem nélkül fel kell számolnunk minden olyan pusztító létformát, mely létforma a nemzet pusztulását idézte és idézi elő!
  Olyan a világ, amilyenné tesszük!!!

  ↑ LinkVálasz
 36. egy a négyezerből

  Hazudsz volt az 4-5 is,de lehetett volna 400-500 ezer is

  ↑ LinkVálasz
 37. nagyot koppan, aztán elh..

  Lesz még a CHF 300 forint!

  ↑ LinkVálasz
 38. Cvitamin7

  te kis sz@rházi selyemfiú, áztasd inkább a sejhajod a wellnessben a mi pénzünkön, minthogy itt tépd a szád.
  Vagy számolgad hány db. nyakkendővel növelted a grardróbodat otthon, még akkor is jobban járunk. Csao baby

  ↑ LinkVálasz
 39. Cvitamin7

  Kedves István!
  Minden szavaddal azonosulok. Igen, itt a tavaszi nagytakarítás ideje.
  Mit várhatunk mi munkaidőben wellnessben fürdőző nyálas szocivezér önjelölttől,
  multimilliomos belügyminisztertől, aki ezrével vezényli ki velünk szemben minimálbéres fiainkat.
  Meddig lehet ezt még tűrni?
  Mikor lesz már összefogás Magyar Nép?
  Nem unjátok még egymás marását, ahelyett, hogy kezetekbe vennétek saját sorsotokat és nem pártocskák soha még munkát nem végző karrierista bábjai alá rakosgatjátok a bársonyszékeket évtizedek óta.
  Ébresztő! Ébresztő! Ébresztő!

  ↑ LinkVálasz
 40. Cvitamin7

  ..mit károgsz Holló?
  Inkább jöttél volna közénk Te is a József Nádor térre.
  De velünk is tarthatsz egy emberibb életért a Hősök terére április 21-én.
  Üdv. Én várlak eszmecserére, ok?

  ↑ LinkVálasz
 41. István Bohács

  István Bohács
  Doubravszky mindenki számára kedvező megoldást akar, Rogán meg azt hajtogatja, hogy ők mennyit segítettek már… Blablabla…
  Egyre inkább körvonalazódik az a jogos igénye a népnek, hogy a parlamentben “dolgozóknak” menniük kell cakompakk! Ha továbbra is tűrjük, hogy köztörvényes bűnözőkkel tárgyalgatnak és egyezkednek a haza és a nép kárára, akkor soha nem lesz szabadulás az adósrabszolgaság és a beteg elmék börtönéből! Emberek! 386 politikus és néhány nyomorult bankár hülyét csinál 10 millió magyar emberből! Esetleg nem kellene tenni ez ügyben valamit? Vagy majd akkor nyekereg mindenki ha már semmink nem marad?Itt a tavaszi nagytakarítás ideje!!!2013. április 21. Budapest, Hősök tere
  https://www.box.com/s/hsmkg8fo8xq3e9ua73z7.

  A devizahitelekről – 2013-03-12 – Kossuth Rádió.mp3 – File Shared from Box – Free Online File Storag
  http://www.box.com

  ↑ LinkVálasz
 42. Nagy István

  Mennyi??? hülye van még ebben az országban!!!

  ↑ LinkVálasz
 43. Annyi!!!

  Te Miről beszélsz, ember???

  ↑ LinkVálasz
 44. Mennyi???

  Kásler, ne huhogj! Költözzél Ócsára!

  ↑ LinkVálasz
 45. Kásler Á.

  „FONTOS! – ma érkezett Luxembourgból”
  2013. március 13., szerda by Kásler Árpád
  Luxembourgban is lassan őrölnek az Isten malmai, az alábbi okirat ma érkezett az Európai Unió Bíróságától. Ebben tájékoztatnak arról, hogy a Luxembourgi Bíróság elnöke nem adott helyt, a Magyar Kúria azon kérelmének, hogy gyorsított eljárásban válaszolják meg a feltett kérdéseket.

  http://kaslerarpad.hu/?p=3009

  ↑ LinkVálasz
 46. A kezelőd , aki munka nélkül maradt

  Bagolydoki! Nálad okosabbak csak a majmok! Egy szinten huhogsz a megszűnt klinikán kezelt, maradandó fogyatékkal utcára tett 11/B- vel.

  ↑ LinkVálasz
 47. Mennyi???

  Áron! Jól értem? Nem leszünk gyarmat? És ezt a békemenet intézte volna el?
  Na egy ilyen országban nem csoda, ha százezrek vesznek fel olyan hitelt, amire rámegy a gatyájuk is…

  ↑ LinkVálasz
 48. Áron

  A békamenet nem az adósokról szólt, hanem hogy nem leszünk gyarmat! Az biztos nem, de jobbágyok lehetünk az
  új “földeuraknál”oszt jónapot! És békamenetelünk tovább
  VEZÉRÜNK bukásáig.

  ↑ LinkVálasz
 49. dakota

  Az OPNI-ban volt 11/B szoba /”B” mint beszámíthatatlan/ jövőre újra megnyitják és ott vigyoroghatsz tovább!

  ↑ LinkVálasz
 50. Mennyi???

  Áron, amikor meneteltél a békemenetben, miért nem kérdezted meg, hogy segít-e neked a Fidesz?
  Ha már akkor nem szólt, amikor felvetted a hitelt, hogy mekkora hülye vagy!

  ↑ LinkVálasz
 51. Névtelen

  No bankárok megértettétek?!Vagy elmagyarázzam én is?!Meddig nyúztok még bennünket ?! Vigyázzatok, mert a népharag hamarosan elsodor benneteket ,”és nem kér de vesz , ragad” Tudjátok a verset tovább? Akkor véssétek az agyatokba, míg nem késő!vvastrón

  ↑ LinkVálasz
 52. Devizahitel, a fojtogató valóság

  ÉkestÉk – Devizahitel, a fojtogató valóság
  Március 7.én 18:00-kor VOKE Vasutas Művelődési Házban (Pécs, Dr. Váradi A. u. 7/2)

  Ékesték
  Devizahitel, a fojtogató valóság
  Kitörési lehetőségek
  címmel tájékozató lesz.

  Meghívott vendégek:
  Dr. Madarász István a GBU Deviza-garancia program megalkotója
  Molnár István a GBU Deviza-garancia program megalkotója
  Pásztor László a Pécsi Iroda vezetője
  http://szalaiusz.hu/#archivum/kategoriak/ekestek_-_devizahitel_a_fojtogato_valosag

  ↑ LinkVálasz
 53. panaszlevél a banknak

  Raiffeisen Bank
  Központi Panaszkezelési Csoport
  Budapest 1700
  Tárgy: ……………….-es szerződés
  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  A 2013. február. 26-án kelt követelés kezelő levelüket kézhez kaptam továbbiakban felszólalni kívánok a 2013.január.27-én kelt válasz levelükre egyaránt. A kérdéseimre a válasz tisztázatlan maradt a mai napig ezért újabb megkereséssel fordulok Önökhöz ezennel utolsó ízben a következőket kérelmezve. Van itt egy kérdés amit szeretnék feltenni, remélem arra az egy kérdésre és az alulírott panaszaimra tudnak maradéktalanul válaszolni.
  Viszont idéznék a kölcsönszerződésből!
  a) I. a szerződés tárgya:
  1.1. Kölcsön összege: 7.450.000,-Forint, azaz (hétmillió-négyszázötvenezer) forint.
  Hivatkozva Ptk. 523.§ (1) (Kölcsön) szerződés alapján a pénzintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a (kölcsön) összegét a szerződés szerint visszafizetni.
  Kérdésem Önökhöz?
  1.) Esetünkben Önök szerint mennyi a meghatározott pénzösszeg?
  A törvény – a józanész, a tisztesség – úgy kívánja, hogy a MEGHATÁROZOTT pénzösszeget fizessem vissza.

  2.) Szükségem van a részemre kihelyezett (2008.február.08 -án) 7. 450 000 Forint(nyi) azaz (hétmillió-négyszázötvenezer Forint) CHF vételi bizonylatára. Kérem posta fordultával megküldeni részemre a bizonylat másolatát.
  (Magyarán arra a bizonylatra, amely bizonyítja, hogy Önök CHF-et vettek, azért, hogy részemre tudjanak hitelt adni).
  3.) Továbbá kérem a részemre kiadott 7.450.000 Forint(nyi) azaz (hétmillió-négyszázötvenezer forint) CHF átváltási bizonylatát.
  (Azt a bizonylatot, amely bizonyítja, hogy a részemre vásárolt CHF-et beváltották forintra).
  További panaszom büntetőügyi felelősségre vonást vonhat maga után!
  Egyszerűsítve!
  A kölcsönszerződésemmel egyidejűleg egy ingatlan adás-vételi szerződés is létrejött amiben,
  6.100.000ft-ot megfizettem (xy) eladó részére. Az ingatlan értéke 13.500.000ft. Önök mint hitelezők 7.450.000ft hitelt nyújtottak részemre (chf) deviza alapon ami valójában valljuk be forint hitel!
  A 2008.év-től- befizetett forint törlesztő részleteim alapján közel 3.500.000ft és 4.000.000ft közötti összeget fizettem ki Önöknek mint hitelezőknek amiben szinte tőke alig vagy egyáltalán nem került felszámításra. Ez a magas megfizetett forint összegek részben az Önök által (chf) devizában nyilvántartott mondhatni (uzsora) hitelének és kamatainak és egyéb költségek felszámításának köszönhető. Így eljutottam arra a pontra ha értékesíteni áll módomban a megvásárolt (értékálló) ingatlanom és az Önök adósságkövetelését figyelembe veszem a 6.100.000ft tőkém amit az eladó részére kifizettem a ködbe veszett! Magyarán nyoma veszett! A fent említett törlesztésekkel kapcsolatos összegekről nem is beszélve. A havi törlesztéseim forint összege már majd nem elérték a forint hitelösszeg felét vagy el is érte. Nyílván a hitelhez kamat is jár de ha megvizsgáljuk a futamidő végét akkor az Önök hitele teljesíthetetlen egyszerűsítve kifizethetetlen és a végösszeget Önök sem tudják megjósolni sem megmondani. Ebben az ügyletben érintett az (xy) eladó is mint építési vállalkozó ezt azért mondom mert kikötötte,hogy csak is a Raiffeisen banknál vehetek fel hitelt mivel Ő Önökkel áll szerződésben. Tehát eladót és hitelezőt felelősségre vonás és kártérítés terheli mivel mind két fél szerepet játszott a teljes kisemmizésemben és ellehetetlenülésemben. Tudatnom kell önökkel,hogy én nem egy szerencsejátékban akartam részt venni hanem egy (értékálló) ingatlant szerettem volna vásárolni .Válaszként nem fogadhatom el önöktől azt,hogy Ön miért a piros színre tette a tétjét holott most a fekete színt dobta a Fortuna kereke!! Így Ön most elbukta mindenét nagyon sajnáljuk!! Amennyiben panasz levelem nem találna értelmet és nem találná a megfelelő gazdát úgy kénytelen leszek megindítani Önökkel szemben egy teljes körű jogi és (más) eljárásokat!
  Tisztelettel
  V. L.
  Budapest. 2013. március. 11.

  ↑ LinkVálasz
 54. Az emberi kapzsiság!?

  Úgy sajnálsz minket doki, mint ahogyan amerikaiak az indiánokat?:)
  Igazad lehet, már bővül az Ócsai rezervátum.
  Jobbulást kívánok neked!

  ↑ LinkVálasz
 55. VERITAS

  Kedves baglyas doki! Azért látsz buta embereket, mert a tükröt tartod magad előtt!

  ↑ LinkVálasz
 56. A PSZÁF képtelen önmagán túllépni

  Magyarországon devizahitel ügyben mindenki elvesztette a józan ítélőképességét?
  A PSZÁF képtelen önmagán túllépni, mint a papagáj, csak a bankoknak kedvező árfolyamgátat erőlteti. Egyáltalán mit tett eddig a PSZÁF? – azon kívül, hogy bebizonyosodott, alkalmatlan a feladata ellátására.
  „Az összes szereplő a nagy adósmentésre készül.
  Megmenekül minden devizahiteles?”

  http://azenpenzem.hu/cikkek/megmenekul-minden-devizahiteles/1126/

  ↑ LinkVálasz
 57. ...

  Jó ostoba vagy,remélem te ennél többet fogsz szopni!

  ↑ LinkVálasz
 58. azt ígérték nekik, beolvassák a követeléseiket,

  Devizahitelesek tüntettek a Rádió előtt – azt ígérték nekik, beolvassák a követeléseiket, de hazudtak2013.03.09.

  Közleményük szerint “a deviza tőketartozás nyilvántartásáról szóló jelzáloghitelezés (…) tulajdonképpen csak devizában elszámolt pénzügyi konstrukció, ahol a korlátlan kockázatok névlegessége miatt a pénzügyi szolgáltatónak uzsora mértékű árfolyamnyeresége keletkezhet és keletkezett is”.

  http://kuruc.info/r/2/109067/

  ↑ LinkVálasz
 59. Devizahitelesek tüntettek a Rádió előtt

  Devizahitelesek tüntettek a Rádió előtt – azt ígérték nekik, beolvassák a követeléseiket, de hazudtak2013.03.09.

  Közleményük szerint “a deviza tőketartozás nyilvántartásáról szóló jelzáloghitelezés (…) tulajdonképpen csak devizában elszámolt pénzügyi konstrukció, ahol a korlátlan kockázatok névlegessége miatt a pénzügyi szolgáltatónak uzsora mértékű árfolyamnyeresége keletkezhet és keletkezett is”.

  http://kuruc.info/r/2/109067/

  ↑ LinkVálasz
 60. Doki

  Látok, nem csak nézek. Buta embereket látok. Szomorú vagyok. Ha egyszer majd felébredtek, meglepődtök. Ti már nem vagytok. És nem lesztek.Sajnállak benneteket, de ennyi.

  ↑ LinkVálasz
 61. déE!

  Farkas Tamásnak írtam az előbbi üzenetet!

  ↑ LinkVálasz
 62. 11/B

  Dokinak igaza van! Szopjanak a devizások! Megérdemlik!!

  ↑ LinkVálasz
 63. ÉDESANYA

  Minden EMBERT anya szül a világra, nagy fájdalmak és fizikai megterhelés árán. Az ÉLETRE szüljük meg a gyermekeinket, az ÉLETRE !!!
  Nem azért szüljük meg gyermekeinket, hogy egyesek megengedhessék azt, hogy CSALÁSSAL, anyagi javak jogtalan követelésével olyan terheket rójanak a másik EMBERRE, hogy a halálba kergessék.. ezt jól jegyezze meg mind az, aki nem érti még meg, hogy a devizában nyilvántartott kölcsönnek nevezett ügylet az CSALÁS.
  Nem kölcsön, mert a devizát NEM adták oda amire a jogosítványt kapták az államtól…. a cigányok nem uzsorázhatnak, nekik nincs engedélyük kölcsönt adni, csak a Bankoknak van engedélyük a kölcsön adásra… de EZ, nem volt kölcsön, hiszen deviza NEM IS VOLT az országban…. ez papír forma szerint nyilvántartott csalás… ezért a TÖRVÉNYES REND HELYREÁLLÍTÁSA szükséges, és nem segítség a kölcsönt kérőknek !!!
  A Bank megölt 3.000-nél több vállalkozó és értelmiségi MAGYAR állampolgárt, és ez tény !!! GYILKOSOK !!!
  Mi ÉDESANYÁK, nem ezért szüljük a HAZÁNAK a GYERMEKEINKET, hogy mások megöljék !!! Elég érthető vagyok ??? Büntetés jár a gyilkosoknak , felelősségre vonás, az ÉLET a legdrágább, a pénznél is drágább, meg kell büntetni a GYILKOSOKAT, mert ez tudatos NÉPIRTÁS , amit a külföldi Bankok csináltak !!! Vannak felelősök, nem csak a cigány tyúktolvajt kell megbüntetni, hanem a nyakkendős fehér inges bűnözőket !!! Megértettétek ??? nem sajnálni kell a vállalkozó kedvű értelmiségi MAGYAROKAT, hanem a parazita és élősködő idegentől kell megszabadulni, TAKARODJON a saját többségéhez, kifele a HAZÁNK földjéről !!! Gyilkosok !!!

  ↑ LinkVálasz
 64. VERITAS

  Kedves BAGLYAS DOKI! Én is felráználak Téged a pamacsodnál fogva! Sőt, meg is rángatnálak ! Az, hogy nem érzed át a devizások kétségbeejtő helyzetét , az a jellemtelenségednek a tanusága. De hogy ennyire buta is vagy, azt magadnak köszönheted. Biztos a tévé előtt ülsz bagolyként, és bóbiskolva hortyogsz a dél-amerikai sorozatokon,nem kapcsolsz más csatornákra ,nem jársz emberek között, csak a bambaságodat hízlalod. Ha kivennéd a vattát a füledből ,és nem pislognál, hanem látni is tudnál, akkor már régen megértetted volna a lényeget. A devizának mondott hitel NEM DEVIZA VOLT!ADÁSVÉTEL VOLT!AMIÉRT A BANKOKNAK ADÓT KELLETT VOLNA FIZETNIÜK! ÁTKERESZTELTÉK HITELRE, HOGY MEGÚSSZÁK AZ ADÓZÁST! TEHÁT CSALTAK! SVÁJCI FRANKOT SENKI NEM KAPOTT! NEM IS TUDJÁK IGAZOLNI, HOGY HONNAN VETTÉK ELŐ EZT A RENGETEG FRANKOT!!!DE SVÁJCI FRANKBAN KELL TÖRLESZTENÜNK!AZT KÖVETELIK RAJTUNK, AMIT NEM ADTAK ODA!TEHÁT RABLÁS! Unod már a nyavajgásunkat?Segíts, hogy a törvényt betartassuk a bankokkal! MI nem akarunk mást mint igazságot, a bünösök felelősségrevonását, a kapzsi karvalytőkések elzavarását! MIelőbbi elszámoltatást!Ne ismétlődhessen meg a szennai tragédia!Nem kívánom hogy hasonló helyzetbe juss!Csak azt szeretném, hogy a csippát kimosd a szemedből, és végre láss,necsak nézz! Hol voltál a mai tüntetésről? Nem hallottalak huhogni a József-nádor téren. Beléd akadt volna a huhogásod, mert a több ezres tömeg már nem fogta vissza magát! Ők értették a játék mire megy ki ! Megnyugtatlak, továbbra is nyavajgunk, TÖBBEN LESZÜNK! SOKKAL TÖBBEN! AMIG CÉLT NEM ÉRÜNK! VÁR KÁSLER ÁRPÁD A HŐSÖK_ TERÉN ÁPRILIS 21-ÉN Én szóltam időben, hogy gyere! Hogy megvilágosodjál!

  ↑ LinkVálasz
 65. gabi53

  mert Te egy hülye sajnálatra méltó sötét ember vagy!!

  ↑ LinkVálasz
 66. erimo

  Nem is vagyunk rászorulva sem a sajnálatodra, sem az együttérzésedre! Hitelt az ember nem jómódjában vesz fel, amikor “jó volt”, és még amikor csak romlani kezdett is, tisztességesen fizették!!De tudod e, meddig “volt jó”??? Mert nekem EGYETLEN hónapig volt csak annyi a törlesztőm, ami szerepelt az aláírt szerződésemben!! Érted?? EGYETLEN HÓNAPIG!! Na, addig “volt jó”!! Mert onnantól emelkedett, és csak néztem, hogyan nő hónapról hónapra az, aminek állítólag 5 évig fix a kamata, és nem változik a részlete sem!! És ami mögött NEM VOLT EGY FILLÉR DEVIZA SEM!!!
  Tehát ne sajnálj, ne érezz együtt, csak üljél a meleg szobádban, és hagyd, hogy tegyük a dolgunkat!! Mert mi nem csak a meleg szobából ugatunk!!

  ↑ LinkVálasz
 67. Doki

  szeretem felrázni a lanyha kommenteket. Talán sikerül.

  ↑ LinkVálasz
 68. makospacal

  doki
  Ezzel a kibic mantrával nem kellett volna fárasztanod magad. Te hogyan oldottad meg a lakhatásodat?

  K***ára nem kellett volna megmenteni minket, mert csak tovább rontottak vele a helyzeten.
  A törvényeket kell betartatni – visszamenőlegesen is! Ennyi a feladat.

  És akkor az ilyen szerencsés kibicek -mint te- sem siránkoznának

  ↑ LinkVálasz
 69. Farkas Tamás

  MÉLYEN TISZTELT KORMÁNYZAT!! TISZTELT HONFITÁRSAIM!!! Kérem legyen szíves mindenki tudomásul venni és megérteni azt, hogy mi, “deviza” hitel-károsultak, IGEN, KÁROSULTAK!! becsapottak, kifosztottak, Nem akarjuk senki pénzét a saját hitelünk MEGMENTÉSÉRE!!.Nincs szükségünk megmentésre, mentőcsomagokra, ezt nem akarjuk!
  Mi azt akarjuk, hogy a bankok adják vissza, amit minden eszközt bevetve, (fenyegetést, zaklatást, sok estben a korrupt közjegyzők bevonását, latba-vetve jogtalanul beszedtek.
  Azt akarjuk, hogy az összes bank, minden adósnak adja vissza, amit jogtalanul beszedett.
  Azt akarjuk, hogy a bankok fizessenek kártérítést az érintetteknek.

  Az álmatlan éjszakákért…
  A vagyonvesztésért…
  A családok széthullásáért…
  Az elmaradt nyaralásokért…
  A fagyos lakásokért…
  A végrehajtásoktól való rettegésekért…
  Az emberi méltóságtól való megfosztásokért…
  Az egészségromlásokért…
  Az országunk kifosztásáért…
  Az elvándorolt családtagokért, barátainkért…
  Az eldobott életekért…
  Azt akarjuk, hogy újból lehessen élni, újból jó legyen élni itt ebben az országban, ismét lehessünk büszkék arra, hogy Magyarok vagyunk, hogy a saját hazánkban, szabadon, és ismét jól élünk!!! Ez minden állampolgár jogos igénye,!! MI MOST EZÉRT HARCOLUNK!! NE HAGYJUK, HOGY AZ EGYSÉGET MEGOSSZÁK, EGYMÁS ELLEN HANGOLJÁK A JÓL, SZÉPEN-HANGZÓ, ÖNFÉNYEZŐ KOMMUNIKÁLÁSSAL!! FOGJUNK ÖSSZE A CÉLJAINK, JOGOS IGÉNYÜNK ÉRVÉNYRE JUTTATÁSÁNAK ÉRDEKÉBEN!!! CÉLJAINK, követeléseink TISZTÁK, jogosak!!! ISTEN SEGÍTSEN MINKET CÉLJAINK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ VEZETŐ ÚTON RÁNK VÁRÓ MEGPRÓBÁLTATÁSOK ELVISELÉSÉBEN, LEKÜZDÉSEBEN!!

  ↑ LinkVálasz
 70. Az emberi kapzsiság!?

  Kedves doki!
  A devizahitelesek nem sírnak és nem kérnek segítséget, csakis a tisztességes elszámolást kérik, ugye milyen nagy a különbség a kettő közt?
  Te nem vagy együtt érző a hitelesekkel, de mi azok vagyunk veled szemben
  mert tudjuk hogy a tudatlanság beszél belőled.

  ↑ LinkVálasz
 71. Doki

  Rettenesen kezdem únni a devizahitelesek sirámait. Az emberi kapzsiság vitte őket ebbe, tegyünk végre erre egy pontot. Ha akkor jó volt (mert jó volt) most fizessenek.
  Nem vagyok egygüttérző velük. Sajnálom. Őket nem.

  ↑ LinkVálasz
 72. Szili Katalin

  Szili Katalin meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot2013. március 08
  Törvénymódosító javaslatban kezdeményezi a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását Szili Katalin volt házelnök, aki szerinte e nélkül heteken belül tömegek kerülhetnek utcára.
  A jelenleg független képviselőként a Szociális Uniót vezető politikus az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében elfogadhatatlannak nevezi, hogy a törvényalkotók a kormányzati ígéretekkel szemben nem hosszabbították meg a kilakoltatási moratóriumot.
  Szili Katalin szerint a nehéz helyzetbe került érintettek hosszú éveken, illetve évtizedeken át azért fizették jövedelmük után Európa legmagasabb közterheit, mert abban bíztak, hogy baj esetén kiáll mellettük az ország. A Szociális Unió ezért arra kéri a kormánypárt képviselőit, hogy legalább a civil szervezetek által kezdeményezett tárgyalások lezárultáig támogassák a valóban életmentő kilakoltatási tilalom meghosszabbítását – hangsúlyozza a politikus.

  ↑ LinkVálasz
 73. Simó E.

  Simó Endre
  Simó Endre beszéde a Hitelesek március 9-i tüntetésén.
  (EMBARGÓS március 9-én 17.00 óráig!)
  Harcostársak és Sorstársak, sanyargatott Honfitársaim, becsapott, kiszipolyozott, megalázott Emberek!

  Hisztek-e még annak a szavaiban, aki azt állította, hogy meg vagytok mentve? Ki az, aki úgy érzi, hogy tiszteletben tartották az életét és a megélhetését? Legelemibb emberi jogainkat? Ki az, aki úgy érzi, hogy nem csapták be, és nem verték át, hanem emberségesen bántak vele? Hogy a kormány azt tette, amit megígért: legyen munkánk, kenyerünk, és hogy ne kelljen félelemben és rettegésben élnünk, hogy azt is elveszítjük, amink még megmaradt.
  1. Napnál világosabb, hogy a devizahitel hibás termék. A hibás terméket vissza kell váltani, ill. ki kell javítani.
  2. A Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával.
  3. A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.
  4. Az is bizonyos, hogy a jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést.
  5. Erkölcsi parancsolat kárpótolni azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba.
  6. A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket.
  7. A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba.
  8. Mivel a végrehajtás kriminalizálódik, azonnali leállítását követeljük. A bankok ne adhassák el követelésüket, és eredeti áron kötelesek legyenek visszavásárolni.
  A devizahitelesekkel egyeztetett álláspontunk szerint a devizahitel-probléma átfogó megoldása politikai akaraton múlik. Az államnak (kormánynak) közérdekű keresetet kell benyújtania a bankok ellen, a megkárosított állampolgárok védelmében. Az átfogó rendezés eléréséig meg kell tiltani az árverezéseket és a kilakoltatásokat.
  Követeléseink világosak és érthetőek. Túl vagyunk a szavakon! Nem hiszünk többé a választási ígéreteknek! Sem ezekének, sem azokénak! Mindketten megmutatták igazi arcukat. Azt, hogy a finánctőke érdekeit szolgálják, legyen az idegen vagy magyar, nem pedig a dolgozó, alkotó, az egész életét tisztességesen ledolgozott emberét. Utcára tesznek nőket és gyerekeket, öregeket és betegeket, terhes anyát és mindkét lábára amputált 68 éves asszonyt. És még a betegellátásból is kizárják őt, mondván, nincs lakcíme…
  Ez volna a magyar siker sztori, Orbán Úr? Ezt jelentené az „ország lendületben”, Gyurcsány és Bajnai Úr? Minél rosszabb, annál jobb?
  Ezt választottuk volna, Barátaim, 23 évvel ezelőtt, ha tudtuk volna, mi vár ránk? Én biztosan nem!
  Én azt szerettem volna, hogy szabadságban és félelem nélkül, biztonságban élhessek. Úr lehessek a hazámban, ne pedig mások cselédje.
  Ismertek-e olyan kormányt, Barátaim, amelyik tényleg a miénké, a népé lett volna, nem pedig azoké, akik megélhetési válságba taszítottak 6 millió embert?! Köztük 2 millió Hitelest. Mert ha nem ismertek, ideje volna ilyenre bízni sorsunk irányítását! Igen! Politikai és rendszerváltás kell! Elég abból, ami van!
  Lehet, hogy innen fogva különböznek a terveink, de – meggyőződésem szerint – sokkal több köt össze minket, mint ami elválaszt! Közös érdekünk az élet és az emberhez méltó megélhetés, az egészség, a társadalmi felemelkedés, a nemzeti fejlődés, a szabadság. Nem önjelölt vezérekre van szükségünk, akik majd megmondják, mi jó nekünk, hanem demokratikus együttgondolkodásra arról, hogy mi jó nekünk, és mit tegyünk közös erővel, hogy meg is valósuljon! Van-e nemesebb feladat, mint azt szolgálni, aki minden érték teremtője?
  Akkor hát tegyük, amit a sors ránk sózott! Üljünk össze és lássuk, mit tudunk cselekedni azért, hogy az a bizonyos változás mielőbb eljöjjön!
  A Magyar Szociális Fórum nevében áprilisra tanácskozásra hívom mindazoknak a szervezeteknek a képviselőit, amelyek hajlandók rá, és az a céljuk, hogy olyan képviselőket juttassanak a parlamentbe, akik kötelezik magukat választóik előtt, hogy bármikor visszahívhatják őket, ha a választók megbízása helyett pártokat szolgálnak. Aki egyetért ezzel, az jöjjön el! Aki nem, az ne beszéljen szabadabb és emberibb jövőről!
  Bátran, Emberek! A jövő a miénké, nem pedig elnyomóinké! Ki kell harcolnunk, hogy a miénké legyen! Hajrá magyarok, hajrá Emberek!
  -.-
  Simó Endre beszéde a Hitelesek március 9-i tüntetésén. (EMBARGÓS március 9-én 17.00 óráig!) Harcostársak és Sorstársak, sanyargatott Honfitársaim, becsapott, kiszipolyozott, megalázott Emberek! Hisztek-e még annak a szavaiban, aki azt állította, hogy meg vagytok mentve? Ki az, aki úgy érzi, hogy tiszteletben tartották az életét és a megélhetését? Legelemibb emberi jogainkat? Ki az, aki úgy érzi, hogy nem csapták be, és nem verték át, hanem emberségesen bántak vele? Hogy a kormány azt tette, amit megígért: legyen munkánk, kenyerünk, és hogy ne kelljen félelemben és rettegésben élnünk, hogy azt is elveszítjük, amink még megmaradt. 1. Napnál világosabb, hogy a devizahitel hibás termék. A hibás terméket vissza kell váltani, ill. ki kell javítani. 2. A Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával. 3. A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét. 4. Az is bizonyos, hogy a jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést. 5. Erkölcsi parancsolat kárpótolni azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba. 6. A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket. 7. A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba. 8. Mivel a végrehajtás kriminalizálódik, azonnali leállítását követeljük. A bankok ne adhassák el követelésüket, és eredeti áron kötelesek legyenek visszavásárolni. A devizahitelesekkel egyeztetett álláspontunk szerint a devizahitel-probléma átfogó megoldása politikai akaraton múlik. Az államnak (kormánynak) közérdekű keresetet kell benyújtania a bankok ellen, a megkárosított állampolgárok védelmében. Az átfogó rendezés eléréséig meg kell tiltani az árverezéseket és a kilakoltatásokat. Követeléseink világosak és érthetőek. Túl vagyunk a szavakon! Nem hiszünk többé a választási ígéreteknek! Sem ezekének, sem azokénak! Mindketten megmutatták igazi arcukat. Azt, hogy a finánctőke érdekeit szolgálják, legyen az idegen vagy magyar, nem pedig a dolgozó, alkotó, az egész életét tisztességesen ledolgozott emberét. Utcára tesznek nőket és gyerekeket, öregeket és betegeket, terhes anyát és mindkét lábára amputált 68 éves asszonyt. És még a betegellátásból is kizárják őt, mondván, nincs lakcíme… Ez volna a magyar siker sztori, Orbán Úr? Ezt jelentené az „ország lendületben”, Gyurcsány és Bajnai Úr? Minél rosszabb, annál jobb? Ezt választottuk volna, Barátaim, 23 évvel ezelőtt, ha tudtuk volna, mi vár ránk? Én biztosan nem! Én azt szerettem volna, hogy szabadságban és félelem nélkül, biztonságban élhessek. Úr lehessek a hazámban, ne pedig mások cselédje. Ismertek-e olyan kormányt, Barátaim, amelyik tényleg a miénké, a népé lett volna, nem pedig azoké, akik megélhetési válságba taszítottak 6 millió embert?! Köztük 2 millió Hitelest. Mert ha nem ismertek, ideje volna ilyenre bízni sorsunk irányítását! Igen! Politikai és rendszerváltás kell! Elég abból, ami van! Lehet, hogy innen fogva különböznek a terveink, de – meggyőződésem szerint – sokkal több köt össze minket, mint ami elválaszt! Közös érdekünk az élet és az emberhez méltó megélhetés, az egészség, a társadalmi felemelkedés, a nemzeti fejlődés, a szabadság. Nem önjelölt vezérekre van szükségünk, akik majd megmondják, mi jó nekünk, hanem demokratikus együttgondolkodásra arról, hogy mi jó nekünk, és mit tegyünk közös erővel, hogy meg is valósuljon! Van-e nemesebb feladat, mint azt szolgálni, aki minden érték teremtője? Akkor hát tegyük, amit a sors ránk sózott! Üljünk össze és lássuk, mit tudunk cselekedni azért, hogy az a bizonyos változás mielőbb eljöjjön! A Magyar Szociális Fórum nevében áprilisra tanácskozásra hívom mindazoknak a szervezeteknek a képviselőit, amelyek hajlandók rá, és az a céljuk, hogy olyan képviselőket juttassanak a parlamentbe, akik kötelezik magukat választóik előtt, hogy bármikor visszahívhatják őket, ha a választók megbízása helyett pártokat szolgálnak. Aki egyetért ezzel, az jöjjön el! Aki nem, az ne beszéljen szabadabb és emberibb jövőről! Bátran, Emberek! A jövő a miénké, nem pedig elnyomóinké! Ki kell harcolnunk, hogy a miénké legyen! Hajrá magyarok, hajrá Emberek! -.-

  ↑ LinkVálasz
 74. Meddig mehet még ez a parasztvakítás?

  A Bankszövetség így mentené meg a devizahiteleseket – 2013.03.08
  Deviza ügyben mindenki elvesztette a józan ítélőképességét?
  Meddig mehet még ez a parasztvakítás?
  Mi az árfolyam gátban a jól működő program?
  Miről beszél Gyurics Dániel és Binder István?
  A bankokat leszámítva kinek jó ez?
  Tisztességes elszámolás,
  felelősségre vonás,
  kártalanítás,
  ez a jó program!
  http://www.youtube.com/watch?v=Fs7R0zoZPbg

  Bankszövetség – Így mentenék meg a devizahiteleseket – 2013.03.08
  http://www.youtube.com

  ↑ LinkVálasz
 75. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

  “Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”(Tamási Áron)
  Ennyi! Az egész volt és mai politikai vezető réteg. Nem is magyarok,a szó igazi értelmében.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE