Ez-az-amaz, Kiemelt

Orbán Viktor népszerű az egyetemisták körében

|

Igaz varsóban, és nem Budapesten.  Senki nem lehet próféta a saját hazájában.Orbán Viktor szerdán a Varsói Egyetemen tartott előadást. Itt az MNO szerint arról is beszélt, hogyan kell választást nyerni. Felállva tapsolta meg a hallgatóság Orbán Viktort a varsói egyetemen.

A miniszterelnök március 6-án, szerdán tartott előadást az intézményben, ahol a legnagyobb lengyel ellenzéki pártnak, a Jog és Igazságosság pártjának (PiS) is több képviselője jelen volt. Az eseményt egy konzervatív újságíró, Igor Janke moderálta, aki korábban A csatár címmel még portrékötetet is szentelt a miniszterelnöknek.orbanv

Lengyel tudósítások is beszámoltak róla, hogy az eseményen több száz hallgató vett részt, sokan nem is fértek be a terembe. Orbán Viktor helyzetértékelésében a korábbi évértékelőjéből is vett át elemeket, és megemlítette, hogy „2010-ben Magyarország a görögöknél is rosszabb helyzetben volt, magas államadóssággal, alacsony foglalkoztatási és versenyképességi mutatókkal”. A magyar miniszterelnök beszélt továbbá arról is, hogy Európának szerinte „továbbra is a kereszténységre és a tradicionális értékekre” kell épülnie.

A beszámolók szerint Orbán beszélt arról is, hogy Magyarországnak, Lengyelországnak és más közép-európai államoknak „együtt kell ellensúlyt képezniük a térségben a szomszédos Németországgal és Oroszországgal szemben”. A Gazeta Wyborcza szerint Orbán konkrétan „eligazította a jelen lévő PiS-es képviselőket azzal kapcsolatban, hogyan nyerhetnek a következő választásokon”. Mint az MNO idézte, a lap szerint egy lengyel képviselő kérdésére Orbán azt válaszolta, „mindenekelőtt a saját média kiépítése a legfontosabb, mert a liberális többségű médiumokban nehéz megjeleníteni az övékétől eltérő gondolatokat”. A magyar miniszterelnök kitért továbbá arra is, hogy a házasság szerinte csak egy férfi és egy nő kapcsolata lehet, és „ezt nem ő találta ki, az Úr alakította így”.

Orbán Viktor a varsói egyetemen kitért arra, hogy Magyarország a következő években európai sikertörténetté válhat.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Mennyi???

  A környező országokban mindenütt növekedés van. Magyarországon 3 év unortodox gazdaságpolitika után mínusz 2 százalékon áll az elosztható nemzeti jövedelem.
  Mi lesz a siker? A stagnálás?
  Mert ha kell, a varsói diákok is választójogot kapnak, hogy folytatódjon a fidesz-rezsim.

  ↑ LinkVálasz
 2. Névtelen

  A kedves lengyel testvéreink igazán marasztalhatták volna maguknál 10- 20 évre. Az URAT pedig nem felejtettük el Vitykónak, mikor csuháztak a parlamentben. DE kifejlődött benne az európai kereszténység gondolata! Tudta mit kell mondania egy többségében katolikus országban! Így lehet vakítani a tömeget. MINDEN A HATALOMÉRT!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE