Kiemelt, Pécsi hírek

Pécs elszállt bevételei

|

Elszáll Pécs adósságának 70 százaléka. Elszállt 29 milliárd forint. Ugyanis ekkora hiteltől szabadította meg a pécsi önkormányzatot az állam. Mivel az állam én vagyok, tehát a nép tudnunk kéne, hogy ki vette fel a hitelt, mire költötte? Ezt nem tudjuk, mert ebből csak sárdobálás szokott lenni.

Az egyik alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy az adósságátvállalás révén milliárdos nagyságrendben csökken a kamatokra költött pénz. Azt is mondta, hogy a pontos számok az év második felére realizálódnak. A kormány, a pénzintézet és az önkormányzat most új tárgyalásokba kezd, a kamatok pontos mértéke ennek során derül ki. A megtakarítás pontos összege még nem ismert, de „milliárdos nagyságrendről van szó”.holegballon3

Ennek ellenére Páva Zsolt Pécs sikeres polgármestere februárban a város költségvetési vitája előtt még nehéz költségvetést vizionált. Pécs szüntelen sikerei, és az EKF ellenére városunk alaposan lecsúszott. Szinte mindenben az utolsó az országban.

Az elmúlt 22 évben a pécsi városvezetés pártállásától függetlenül a bevételt nem termelő, de látványos, és néha használhatatlan beruházásokat hoztak létre. Lásd Expó-Center. Giga beruházások jöttek létre, amelyeket a város sem tud fenntartani. Érdekes módon mindegyik drágábban, mint ahogy tervezték. Például a Zsolnay Kulturális Negyed 2.3 milliárd forinttal került többe, a gondos tervezés ellenére is. Természetesen felelősök nélkül.

Amíg az önkormányzati adósságoknak a kezelésmódja nem hatékony, nem lesz sok hozadéka az adósság elengedésnek. Főleg úgy, ha nem kezeli az adósság jövőbeli felhalmozódásának okait. Addig ez csak egy politikai szerencsejáték, illetve egy fajta nyerőgép. De nem a pécsieknek!

Az ördög mindig a részletekben rejlik. De mi lesz a bevételekkel? Az adókból és a büntetésekből befolyt tételekkel? Ugyanis Állam Róbert bácsi az eddig az önkormányzatok kasszáját gyarapító gépjárműadó 60 százalékát elviszi, míg az szja helyben maradó részéről teljesen le kell mondania Pécs igen sikeres városának. adossag4

Az adósság horizontján a szebb jövő sem nyújt könnyebbséget. Ugyanis Pécs átütemezte a hiteleit, s jelenleg csak a kamatokat fizeti. A tőketörlesztés 2014 után kezdődne csak. A választások után. Az igazai megpróbáltatások 2016-tól szabadulnak a városra, amikor a legnagyobb lesz a teher az adósság után. Akkor is, és most is nehéz helyzetbe hozva a várost. A város többévi aratása is kemény lesz. A város elszállt adósságai mellett a bevételei is elszállnak alaposan. Az elszállt 70 százalékos adósság nem jelent 70 százalékos tele pénztárcát. Pécs város pénztárcája is nem félig, hanem szinte teljesen üres lesz.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Polgár

    Tessék mondani! Most, hogy több mint a felére csökkent az adósságállomány, felére fognak csökkenni az ingatlanadók is?

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE