Kiemelt, Pilvaxwélemény

Nyílt levél Angela Merkelnek

|

Tisztelt Kancellár Asszony!

Csöppnyi kis mecsekaljai egyesületünk nevében (nem is olyan csöppnyi…) fordulunk Önhöz, mint az első női kancellárhoz Németország történetében. A segítségét kérjük ugyanis. Mert van valami, amit házon belül – mármint a magyar Parlamenten, a magyar jogalkotás és jogvédelmen belül – úgy tűnik, képtelenek vagyunk megoldani. Ez pedig nem más, mint a fránya „Devizahitel”…

Úgy tudjuk, Önöknél már rég betiltották ezt a fajta uzsorát, mert rájöttek, hogy nemcsak az Önök jólétét biztosító szavazópolgárokat taszítja tragédiába, hanem az ország gazdaságát is, mi több, magukat a bankokat is előbb-utóbb padlóra küldi.angelamerkel

Tudjuk azt is, hiszen jelenlegi miniszterelnökünk többször nyilatkozta – aki jó barátja, tisztelője Önnek -, hogy a magyar gazdaság nagymértékben függ a német gazdaságtól. Hát… ezt is megszokhattuk már, hiszen I. István királyunkkal – pontosabban becses nejével és fegyveres papjaival – kezdődött az Önök térhódítása egykoron szilaj népünk földjén. Igaz, nemrég volt néhány évtized hatalomváltás, szovjet tankokkal, de őket Orbán Viktor kétszeres miniszterelnökünk 1989-ben úgy kizavarta innét, mint a sicc! Huhúúú,. elmentek a ruszkik (vitték a piacot is…), örvendezett ám itt minden atyafi. De korai volt az örömünk…

Nem mennék bele a részletek taglalásába, de az addigi hithű kommunistáink egy csapásra megvilágosodtak, megtértek, és hirtelenjében rájöttek, ők biza’ reformkommunisták, sőt, kicsivel később arra is ráeszméltek, hogy ők valójában demokraták… Jöttek is a reformok, először is úgy megreformálták a saját fizetésüket, hogy az csuda, és meg se kérdezték a mi véleményünket.

No, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a rendszerváltásnak nevezett showműsort állítólag német mintára vitték végbe. Azaz, Önöktől vették át a demokratikus palettát, és annak rendje-módja szerint ki is találtak hozzá pártokat, szélső baltól szélső jobbik, ahogy az elő volt írva. Aztán ezek jó nagyokat bunyóztak a Parlament jobb napokat is látott országgyűlési termében. Így aztán a showműsorból showbusiness lett. Óriási biznisz… Sajnos, nekik, nem nekünk. Nekünk tragédia.

Önöktől azonban nemcsak a demokratikus palettát vették át a mi hirtelen megdemokratizálódott reformkommunistáink, hanem a piacgazdaságot is: szép számmal vannak ma itt az Önök multi áruházláncai, és hm… hogy is mondjam csak, zsákszámra viszik ki a pénzt, a még mindig jó magyar forintot…

De még ez is hagyján – bár ennek is véget fogunk vetni! -, hanem, ami már nagyon nem hagyján: az Önök bankjai is szépen felosztották egymás közt a magyar piacot. És ezzel elkezdődött a magyar lakosság szisztematikus és irányított elpusztítása. Eddig már több mint 3000 magyar ember lett öngyilkos, drága Kancellár Asszony!

Önök ránk szabadítottak egy Antikrisztust, akit így hívnak: „Devizahitelezés”.

Megtervezett népirtás ez, amit az Önök bankjai hajtanak végre.

No persze, vannak jó ügyvédeink, kitűnő pénzügyi, gazdasági szakembereink, alakultak jogvédő és egyéb civil társulatok – mint mi is -, sőt, forradalmár lelkű és képességű tüntetés-szervezőink is felbukkantak. Sőt, mostanában már másodfokon is megnyerhetőek a „devizahitel” perek, ám ennél tovább nem jutunk a megoldásban, mert sem a magyar kormány, sem a magyar Kúria nem mer döntést hozni, holott a döntést már 2009-ben meghozta a Luxemburgi Európa Bíróság.

Ezért arra kérjük Önt – ha Önnek van hatalma a bankjaik fölött, és még nem a Világkormány kezében vannak… -, hogy állítsa le őket!

Vonják vissza az agarakat, mert ennek nem lesz jó vége! Számukra sem. Tudja, hogy van ez: ha egy békés cicát kergetnek, fut, amíg van hová, de ha sarokba szorítják, macska lesz belőle, s ha az életére törnek, kénytelen lesz önvédelemből tigrissé változni…

És ugye, Ön is tudja, mi történt Cipruson..?

Most meg már a Helsinki Bizottság is ejnye-bejnyézik, sőt, lefrankensteinezte a magyar alkotmányt, nem kéne megvárni, míg nagyobb baj lesz.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Névtelen

  A levél nem fog sehova el érkezni !!!!

  ↑ LinkVálasz
 2. Névtelen

  Én nem vagyok bankszakember, de az biztos, hogy annak a lakásépítési cégnek, vagy autókereskedésnek, amitől vette az a szerencsétlen bepalizott azt a lakást, vagy autót, a hitelt nyújtó bank akkor forintban kifizette a lakás, vagy az autó árát. Az akkori áron. Ennyi volt a hitel összege. Mondjuk kifizetett a lakásért 15 millát, vagy az autóért 2 millát, forintban. Még rátette a saját busás kis kamatát, horribilis költségét, és tartozott neki a lakás vásárló a 15 milla heéyett 30 millával, az autó vásárló meg 2 milla helyett 4 millával. Aztán ezt az egészet átszámolták svájci frankba. Törlesztett a vásárló évek alatt a 15 millás lakásért már 35 milliót, és még tartozik 15 millióval, ami minden percben nagyobbra nő, ahányszor felmegy a svájci frank árfolyama. Az autós is kifizetett évek alatt a 2 milliós autójára 4,5 millió forintot, és még tartozik 3 millióval, ami szintén minden percben nő, ahányszor a fityisz gazdasági kérdésekben nyilatkozik, és lemegy a forint árfolyama. Aztán amikor befogják, és feljebb megy a forint árfolyama, akkor sem csökken ez a tartozás. Ha józanul végig gondolja bárki is ezt a dolgot, akkor be kell látnia, hogy ez nem kölcsön, ez nem kamat, ez nem bankügylet, hanem sima csalás. Miért is járna a banknak a befektetett tőkéje tízszerese? Mert ide-oda számolgat? Mert aláíratta az ügyféllel a furmányos kis szerződést? Amikor laknia kell valakinek valahol, akkor nincs választása, amit a bank diktál, azt elfogadja. Itt az a fő probléma, hogy miért teheti meg ezt a bank? Ki az a baromarc aki lehetőséget adott ebben az országban az ilyen csalásokra. Miért is nem kéri egyetlen bíró sem a pereknél a bankot, hogy számoljon el azzal, hol van az ügyfél pénze, amit már benyelt! Már kifizette az építési vállalkozót régen, az már el is felejtette, és az ő nevében feji mindhalálig a kölcsönfelvevőt. Már ő is megkapta a pofátlan költségeit kamatos kamattal, és akkor most hová is teszi az újabb pénzeit az ügyfélnek? Talán kiutalja Svájcba, hogy mindig a frank árfolyamra hivatkozva zsarolja az ügyfelet? Ez kérem csalárd szerződés, hazugság, jogtalan gazdagodás, vagyon elleni bűncselekmény, rossz minőségű termék forgalmazása, hitelezési csalás, a fogyasztó megtévesztése, valótlan érték megjelölése, meg az egész BTK. XVII.fejezet.

  Ebből is látszik, hogy csalás az egész, mert egy valódi tartozásnak semmilyen részét nem tudja elengedni a bank, mert elveszne a befektetett tőkéje, /ami az ügyfelei nála elhelyezett pénze/ és lehúzhatná a rolót. A szuper nyereségből enged el nagy kegyesen valamicskét.
  Komolytalan dolgokkal komolyan foglalkozni, úgy tenni, mintha intézkednénk -na ebben jó a fityisz, másban sem.

  ↑ LinkVálasz
 3. Névtelen

  Itt érdemleges megoldás ami az egyszerü embereket ebböl a csabdábol kihozná nem lesz nem lesz egységes mentöcsomag, löknek valami kis apró mentöcske övet húzzák halasztják ezt az egész szart már bocsánat, de a magyar nép mint tudjuk, birka nép és ez vitt odáig minket, hogy a világban sehol nem vagyunk!!!!!!!!!!!

  ↑ LinkVálasz
 4. Névtelen

  Tisztelt Angela Merkel Kancellár Asszony!

  Kedves Kancellár Asszony,én egy egyszerű emberként,kérem önt,71 éves vagyok,végig küzdöttem az életem,mivel 1989-től özvegy maradtam két gyermekkel,akik még nem dolgoztak ,és rám maradt Hitellel. Tudom ez egy egyszerű élethelyzet,de nagyon kegyetlen. De mint, hogy önök megszabadultak a devizahiteltől, kérem, segítsen Magyarországnak is, hogy, megszabaduljunk, ettől a gazemberségtől,és becsapástól. Ezért arra kérem, és sok magyar embertársaim nevében,ha Önnek van hatalma a bankjaik fölött,és még nem a Világkormány kezében vannak…-,hogy állítsa le őket.A sok síró anyáért,gyermekért,és az idős, tehetetlen emberért,hogy ne fagyjanak halálra,mert nincs pénztüzelőre,és ne legyen éhezés.
  Köszönöm a megtisztelő figyelmet,
  Köszönöm, ha elolvasta.

  Tisztelettel: Özv.Torma Jánosné

  ↑ LinkVálasz
 5. Stella

  Lehet, hogy naiv vagyok, de én úgy gondolom, hogy ha eljut Angela Merkel kancellár asszonyhoz a levél, talán egy kicsit elgondolkozik a felvázolt tényeken.. s talán azt elérjük ezzel, hogy picit másképp foglalkoznak velünk, mint eddig tették. Merthogy az emberek (túlnyomórésze) kinek is az áldozatai?: a külföldi bankok leányvállalatai szedik tőlünk az uzsorát, hogy az embereket megnyomorítják, normális nem emberi módon élik mindennapjaikat, a nagy energia szolgáltatók is sarcolnak bennünket, mire elég a fizetése? vagy fizet a Bankoknak, nem eszik, kikapcsolják a gázt, villanyt és várja a halált..!
  Hát ezt nem akarjuk, is igenis összefogásra van szükség, tömegre, nyomásra, csak ezzel tudunk valamit elérni, mert a kormámy is csak akkor képes a bankokkal szemben másképp fellépni, ezt kellene mindannyiuknak megérteni!!!
  Április 21. Budapest Hősök Tere. Mindegy, hogy ki csinálja, tök mindegy hova tartozol, ha egy ellenséged van.. a BANK. Ott össze kell fogni az Összes!!! civil szervezetnek, mindenkinek, egyéneknek, hogy a teret megtöltsük!!!!!!!

  ↑ LinkVálasz
 6. Manka

  Ugyan kérem mitől lenne nekik lelkiismeret furdalásuk? Nem hiszem, hogy lesz eredménye a levélnek, vagy legalább is érdemben nem…
  Nem értem miért függünk Az uniótól? Miért nem mondjuk azt, hogy nekünk ez így nem jó, kilépünk? Miért kell mindent agyon bonyolítani?
  Talán nem vagyunk képesek önállóan megállni a lábunkon?
  Tényleg ennyire sem vagyunk képesek? Nagyon okos emberek születnek kis hazánkba, ezt kellene kiaknázni. Magunknak energiát termelni, és függetlenedni mindenkitől.

  ↑ LinkVálasz
 7. Betty

  Erre megy ki a játék, hiszen 2004-ben aláírtak egy titkos szerződést, mely szerint 500 ezer kaftánost kell befogadni.

  Döbbenetes, hallgasd meg! Hitelesek
  http://www.mommo.hu/…/Dobbenetes_hallgasd_meg_Hitele... – Tárolt változat
  VIDEÓ – Most kaptam a hanganyagot amit nem kicsit fel háborítónak tartok. Hogy lehetséges ez a fajta fura ténykedés.?

  ↑ LinkVálasz
 8. Kulcsár Tiborné

  Azt is figyelembe kellene venni,hogy nem mi nem akarjuk fizetni a hitelünket.Hanem nem vagyunk varázslók,hogy mivel nincs munkahelyünk és már nem minőségi életet,ha ez élet már tudunk élni,hanem mint a kutyák olyan eledeleket teszünk össze amink éppen maradék van otthon .Ez nem a mi szégyenünk nem véletlenül haltak már meg 3000-ren emberhez méltatlanul tudunk élni és még jó,hogy a hasunkba nem látszik,hogy mi van mert szerintem sok Magyar szégyenlené.Kérnénk a segitségüket és a megoldást.Köszönöm Kulcsárné

  ↑ LinkVálasz
 9. Focus75

  Már évek óta tudjuk, hogy ami nálunk megy az nem jó.Mindenki mondja az igazságot de nagyon kevesen vannak akik tesznek is valamit érte.A legtöbb ember azt várja, hogy valaki más oldja meg a gondokat.Ha ki kell menni az utcára inkább a többség otthon marad.Mikor fogjuk fel hogy rajtunk múlik kik irányítják az országot és hogy meddig!
  Gondolkodjatok el azon hogy mióta tűrjük a kormányok szívatását és még meddig?Mikor jutunk el odáig hogy az idióta politikusok idióta törvényeik, rendeleteik levét mi isszuk meg.Mikor mondunk nemet a bankoknak ha már tudjuk hogy átveretek minket és az állam sem tesz semmit?
  Nem kellene már össze fogni?
  Ha valaki tudja a választ Írjon!

  ↑ LinkVálasz
 10. Rosta Pál lászlóné

  Kritika//Vallóban uzsorások,és a behajtók, van hozzá ügyvéd, biztosító,Vagyon kezelő, és közjegyző,és a polgármester,és a Föld hivatal is, ott is kértem zárolást és úgy tett nem úgy van az még a polgármesternek is van bele szólása,nem segített, és Dabasi rendőrrel pakoltatott ki.Nagy értékű ingatlanomból birtok, 250.nm,2096.nm telek,utca nyílik bele így 3-részre lehet osztani teljes közmű ott van. 2- fiam van!!a Férjem házasságából, meg ölették, viseljék a kár tételek árát akik elkövették a bűnöket!! és az illetékeket ,és az Adókat is !! a Károk után a károsultak ártatlanok ellőre ki volt játszva az egész történet az ingatlan , ingóság , ellőre kitervelése, és annak végre hajtása , a célpont az ingóság a vagyon ,birtokok összeszedése és azok értékesítése haszonnal ,3X adják el egymás között!! Adok veszek , és mindent elteszek, és okirat hamísíttásal zajlik az egész mert én pl. semmit nem írtam alá és értékesítették az ingatlanomat, ami1/1.tulajdon jog.és kp.ért vásároltam az ingatlant,14-éve.//Dabas.szőlő u.25./ majd Romának tituláltak, kettős könyveléssekkel , ki hova tartozása, ebben a romák is részt vettek a férjemet meg ölték és az ő Magyar állam polgárok vagyunk még a lemenő rokonok is!!! 1/1-tulajdonát is elvették és 2.M.ft.ját amit az anyájától örökölt, stb, ez az egész ügy a BP.Főv birróságon van Kártérítés de mindig kiszedi valaki akinek hozzáférési joga van!!?? és várom hogy 2002-2009.05.07-2013.??? mikor kapom már meg a kártérítésemet hogy új életet tudjak kezdeni!!?? de úgy látom nagy kutyák vannak benne és mindenki le van fizetve!!! ??? Lakásfoglalókkal lakassák ,és Albérlőkkel, és nagy szálakat meg a nyakamba varrtak,amihez semmi közöm és behajtóval elveszik a számlámról a nyugdíjamból.már mindenhova fordultam és az a véleményem senki nem segít ,és átverő só az egész,csakis a papírok kiadására van szükség amit majd ellenem felhasználnak később.!!majd mindent meg fizettetnek velem,és semmi eredmény csakis az hogy teljesen le bénítsanak.

  ↑ LinkVálasz
 11. Hóvirág

  A levél nagyon jó !! sőt! de sajnos nem hiszem, hogy
  Merkel asszonyt nagyon meghatná, ha egyáltalán eljut
  hozzá….sajnos a magyarok nyomorúsága már rég nem érdekel senkit!!! Mindenünket elvették már, nincs értelme
  foglalkozni velünk…végig nézik a haláltusánkat teljes nyugalommal!!

  ↑ LinkVálasz
 12. Bogdan Ágnes

  A videó nagyon jó volt. Köszönjuk!!!!

  ↑ LinkVálasz
 13. néne

  igen azok uzsorások a lelkükön szárad 3000 ember halála hogy tudnak ennyi gyilkossággal eggyütt élni

  ↑ LinkVálasz
 14. SER NOR

  CSÚNYÁT NEM AKAROK ÍRNI,DE K..VA JÓL MEG VAN FOGALMAZVA!

  CSAK GRATULÁLNI TUDOK!

  ↑ LinkVálasz
 15. Tanu

  Igen uzsorások! Méghozzá nem kicsit, hanem nagyon!!

  ↑ LinkVálasz
 16. Egy patacsi

  Tisztelt Fekete Úr!
  Hol van a levél német fordításban?

  ↑ LinkVálasz
 17. Karesz

  Én elküldtem (belinkeltem neki ezt!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE