Jogdoki, Kiemelt

A deviza alapú hitelesek és a miniszterelnök

|

Orbán Viktor miniszterelnök nem fogadja a Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal Róna Péter vezette küldöttségét – tudatta hétfő délután Török Kristóf, a miniszterelnöki hivatal munkatársa Simó Endrével, az MSZF szervezőjével.

 A delegáció március 13-án kért sürgős találkozót a kormányfőtől, hogy elé terjeszthesse a Kerekasztal tervét a hiteles-probléma átfogó rendezéséről. Ezt a Szociális Kerekasztal március 3-i budapesti tanácskozásán fogadták el, melyen egyúttal megbízták Róna Péter, nemzetközi hírű pénzügyi szakembert a küldöttség vezetésével.

 Török Kristóf arról is tájékoztatott, hogy az MSZF megkeresését „átküldték a nemzetgazdasági tárcának”. Simó megkérdezte tőle, ki fogadná a delegációt Orbán Viktor helyett, és adott-e a kormányfő utasítást a nemzetgazdasági tárcának a delegáció fogadására. Török nem tudott válaszolni a kérdésre, s – paragrafusokra hivatkozva – csak annyit mondott, hogy az anyagot átküldik az NGM-nek.devizahitel

 A Magyar Szociális Fórum a történtekkel kapcsolatban felhívja a figyelmet arra, hogy a kormányfő civilekkel szemben tanúsított elutasító magatartása időben egybeesik Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentésével arról, hogy a „devizahitel-probléma megoldhatatlan”. Nem világos – áll az MSZF híranyagában -, hogyan tehet felelős politikus ilyen nyilatkozatot anélkül, hogy előzőleg megismerné a Szociális Kerekasztal megoldási tervét.

 „Bízunk benne, hogy a nemzetgazdasági miniszter nem akar kitérni a Szociális Fórum Hitelesekkel egyeztetett megoldási javaslatának megismerése elől, és nem fogja elutasítani a Hitelesek megoldási tervét. Mivel így is túl sok időt kellett várni a kormányfő elutasító válaszára, reméljük, hogy a miniszter még e héten válaszolni fog a miniszterelnökségről átküldött civil megkeresésre!” – áll az MSZF közleményében.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Valasek Marián

  Már én is sokkal többet fizettem vissza,A nagy duma mindig elhangzik.Sok a földön futó.A gazdaság miért engedi.És az állam.Ebből lett ennyi adósság?Politikai válság.Szabad Fosztogatás.Többsége igényt tartott a hitelre,és jött a válság.Mos még nagyobb a Szabadon választott,nyomás érvei.Még mindig nem elég.A pénzért,És a földért,Családok romjai.És emberek rabokként holtig.A mai törvény,Forgasd ki mindenéből a Néped.Még ha Magyar csak kint született,és aki ide haza.Egy szóval csinálhatsz mindent,E Közbe teszek róla hogy halj meg.Másképp nem megy.

  ↑ LinkVálasz
 2. hontalanhunor
  ↑ LinkVálasz
 3. Z.Kárpát Dániel és pártja

  Szégyen a politikusok közül egyedül Z.Kárpát Dániel és pártja áll ki a devizások érdekében,
  a 2/3 csöndben hazudik,
  most nagy lendülettel a bankokkal közösen be csapja az embereket,
  nem volt elég,
  hogy a bankok ki semmizték a hiteleseket?
  ,most a kormány teszi ugyan azt,
  mert aki figyel ez legrosszabb variáció.
  És elfelejtik ez csak a lakás, hol van a több 100 ezer gk-i + személy hitel ami………….

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE