Magyar Közélet

Az őrület madara elhagyta a kalitkát

|

Visszaadom a  diplomámat. Nem kell. Visszaadom a születési anyakönyvi kivonatomat. Nem kell. Nem akarok hülye ország hülye állampolgára lenni. Legyek inkább hontalan. Mert okosságot akarnak velem elhitetni. Egy Széles Gábor nevű úriember(?)(sic). Idézem:

széles gábor„Az üzletember hosszú hetek óta tartja izgalomban az országot legújabb projektjével, amiről most minden eddiginél több részletet árult el. Széles Gábor nem kevesebbet ígért, mint hogy ha a terve bejön, ötszáz éve nem látott növekedésnek indul az ország és Orbán megint kétharmaddal nyeri a választásokat.”

Tovább idézem: “Mi történt? Kiszállt a kalitkából a »madár«. Három órán keresztül hibátlanul repült. Legközelebb három hétig kell folyamatosan repülnie, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát” Mi történt? Kiszállt a kalitkából a »madár«. Három órán keresztül hibátlanul repült. Legközelebb három hétig kell folyamatosan repülnie, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát”

„amely „ingyenenergia az éterből” felvetéssel a Tesla-tekercsekről, a „nullaponti energia” kinyerésének esélyeiről és egy, 100 százalékosnál nagyobb hatásfokkal működni képes rendszerről szól. A poszt szerzője szerint „Tesla találmánya az Univerzum kifogyhatatlan energiájához, az éterhez biztosít hozzáférést”. Széles Gábor azt írta, „lehet, hogy annál hamarább fog felrepülni a »kék madár«”. Világos, igaz?

Imádom Asimovot. Zseniális sci-fi író. Ray Bradbury is mindent megírt, ami a létező elme számára hihetetlen. Széles Gábor tágítja ezt a kört. Benedek István az Aranyketrecben hasonló emberekről írt. Jó ez, az őrült világ. Csak nem kellene, hogy ők is irányítsák. Leegyszerűsítve: a bolondok maradjanak a bolondok házában. A nem bolondok, a házon kívűl próbáljanak meg gondolkodni. Ugye milyen egyszerű lenne ez? Lipót mező zárva. Az Alapítvány a galaxis másik végén él. Oda kellene elhajózni.

Mit tudunk?

Bár a nagyvállalkozó bejegyzései alapján teljes biztonsággal nehéz lenne bármelyik lehetőséget is kizárni, a legújabb bejegyzése alá írt kommentekből több új izgalmas részlet is kiderül:

 1. Valamilyen alternatív energiatermelő szerkezet lesz. A három órás teszt nem az első.
 2. A három órás teszt egy tárgyalás keretében történt egy szállodában, nem anyagfáradás miatt hagyták abba, ennyi időre volt tervezve.
 3. A végleges prototípus tesztelése folyamatosan három hétig tart majd.
 4. Nincs benne mozgó alkatrész. Pusztán többszáz amper cikkázik bizonyos vezetékeken a berendezésen belül. Nem egy méretben gyártják majd. Moduláris lesz. Egytől tíz háztartásig.
 5. Már túl vannak az ártárgyalásokon. Széles szerint nem lesz drága. Megtérülési idő pár év.
 6. Semmiféle bemeneti oldala nincs.
 7. Fizikai működése a rendszernek Széles szerint egyértelmű.
 8. Levédett szabadalommal hozzák forgalomba, de egyelőre ez sem publikus.
Na ezt tegyék össze!
(forrás: index.hu)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Dr. Mizsei János

  A sokadik ősz is itt van. :-)

  ↑ LinkVálasz
 2. dredd

  sikoly: Melyik őszig? Nem tűnt még fel, hogy beégni mindig ti, a csodaváró szerencsétlenek szoktak? Az a fránya csoda meg csak nem akar jönni. A csudába…

  ↑ LinkVálasz
 3. energiafaló

  Itt van a szeptember, a beígért időpont.
  Nem korszerűsítettem a fűtést, nem szigeteltettem a házat, arra kis időre minek.
  Hiszek Széles Gábornak, bízom benne, remélem, hogy nem fog nekem, a csóri magyarnak anyagi kárt okozni az ígéretével.
  Várom a készüléket, kérem Széles urat a mielőbbi megnyilvánulásra, jönnek hidegek, a sorozatgyártás pedig őszre volt beígérve.

  ↑ LinkVálasz
 4. Dr. Mizsei János

  Naszóval. Itt az ösz. sikoly, nol, mi véleményetek? Nincs? Van, de nem értetek vele egyet? Káár, káár, nagy káááár :-)

  ↑ LinkVálasz
 5. sikoly

  a károgók várjanak őszig és utána alkossanak véleményt mert ha mégis igaz a hír akkor megint beégnek. a zsidók meg kiszophatják a faszom!

  ↑ LinkVálasz
 6. Dr. Mizsei János, okl. villamosmérnök

  Azt is tudjuk, hogy sikerült a feszültséget elválasztani az áramtól!

  ↑ LinkVálasz
 7. Kalányos Vendel

  Mr.nol!

  Az OPNIT kár volt tacsra vágni! Így nem találod a helyedet……/a gyógyszered meg elgurult/

  ↑ LinkVálasz
 8. nol

  Nocsak! Diplomád is van, zsidókám? Nyilván, kommunikáció-büfé szakon.

  Rossz hírem van. A diplomád nekünk se kell. A születési anyakönyvi kivonatod se kell. Te se kellesz.

  Oszt, jónapot.

  ↑ LinkVálasz
 9. Vogi

  Most ezen mit nem lehet érteni? Múkodj!!!! És múkodott! :)

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE