Változó világ

A „Mad Max” féle őrület kezd valósággá válni!

|

Az Amerikai Egyesült Államok törvényhozását újabb őrült lépésre ösztönzi az amerikai fegyver lobbi. Az iskolák felnőtt személyzetének felfegyverzését és lőgyakorlatokon való kiképzését javasolta kedden egy, az oktatási intézmények biztonságának erősítését, annak módozatait vizsgáló bizottság, amelyet a legbefolyásosabb amerikai fegyverlobbista szervezet, a Nemzeti Lőfegyverszövetség (NRA) hozott létre.

Mel Gibson in Mad Max 2.

Asa Hutchinson volt republikánus képviselő, az Iskolai Biztonsági Pajzs elnevezésű projektet kidolgozó bizottság elnöke kijelentette, hogy az iskolai személyzet felfegyverzése megakadályozhatja a decemberi newtowni iskolai tömeggyilkossághoz hasonló eseteket, és lerövidíti a támadásokra való reagálás idejét.
Hutchinson szerint a felfegyverzendő iskolai személyzet esetében átfogó “leinformálást” kell végezni. A bizottsági elnök 40-60 órás kiképzési programot javasolt az érintettek számára.
A testület nyolc pontban foglalta össze javaslatait. Ezek között szerepel a fegyveres biztonsági őrök alkalmazása, a látogatókra vonatkozó szabályok szigorú betartása, az ajtók megerősítése és egy olyan internetes oldal létrehozása, amelyen a tanintézmények vezetői össze tudják hasonlítani a saját iskolájuk biztonsági felkészültségét másokéval.
Az Obama-kormányzat, amely a newtowni vérengzés nyomán kampányt indított a fegyvertartás megszigorítására, elvben nem zárta ki az iskolák fegyveres őrizetét. Joe Biden alelnök ugyanakkor a múlt héten leszögezte, hogy ez az elképzelés nem tartozik a prioritások közé.
Biden szerint az amerikai tanárok felfegyverzése és az iskolák “fegyveres táborokká” alakítása “az utolsó” azon intézkedések közül, amelyek meghozását a kormány mérlegeli. Azt viszont nem ellenezte az alelnök, hogy az iskolák fegyveres őröket alkalmazzanak. (mti)

8-m1-abrams-tank

Mit mondjak? A portás és a tantestület felfegyverzése, kiképzése roppant jó ötletnek tűnik, de mint tudjuk, az erőszak erőszakot szül. Így hát nem lennék meglepve, ha egy ilyen törvény életbelépése után néhány héttel egyik-másik tehetősebb amerikai diák M1 Abrams tankkal járna iskolába. Aztán, ez nyilván begyűrűzik hozzánk is, hogy mi magyarok se maradjunk le a trenditől. Nálunk a gazdagabb családból származó diákok T34-es harckocsikkal döngetnék az iskolakapukat, a szegényebbek Kalasnyikovval, a mélyszegénységben élők csúzlival járnának iskolába.  Tök jó lenne! Nemde?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. lényeglátó

    A baromság gyökere, következménye! Nyakon vágni nem szabad, agyonlőni szabad, és szükséges!

    ↑ LinkVálasz
  2. Ani

    Mennyit hallottunk mar az amerikai iskolai lovoldozesekrol. Azt, hogy 5 napja egyetemet ert tamadas Damaszkuszban vagy jan. 15- en bomba robbant sziriai egyetemen, emlitesre is alig meltatjuk.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE