Jogdoki, Kiemelt

A deviza alapú hitel = Az évszázad pénzügyi csalása!

|

A CHF alapú hitelek esetében a csalásnak egy különös minősített esete áll fenn, mert hatalmas tömegeket szedtek rá, jelentős összegekben, szervezetten, bűnszövetkezésben. A Magyar Nemzeti Bank, Simor András vezetésével kiszolgáltatta a magyar népet a nemzetközi finánctőkének.

A megtévesztés céljából alkalmazott kifejezések és „magyarázatok” elhagyásával nézzük, hogyan is történtek ezek a hírhedté vált CHF „alapú” kölcsönzések! Rászedett János és Jánosné magyar állampolgárokat az egyik, lakóparkokat építő vállalkozás sikeresen megkörnyékezte. Rászedették tehát elhatározták, hogy 14 millió forintért vesznek egy temetőre néző lakást a külső Bécsi úton. Ötletüknek egyetlen szépséghibája az volt, hogy a nagymamától örökölt vidéki házért mindössze 7 milliót kaptak. Szükségük volt tehát 7 millió kölcsönre.csekk

Teljesen, mindegy, melyik bankot keresték fel. Ugyanis ott a következőket közölték velük: jelzálog bejegyzése mellett megkaphatják a hiányzó 7 milliót. 20 éves futamidőre, CHF alapon 5 % kamat, HUF alapon 10 % kamat mellett. CHF alap esetén a havi törlesztőrészlet 38.600 Ft, míg HUF alap esetén 98.000 Ft lesz. Tekintettel arra, hogy az ügyletnél egyetlen egy darab svájci Frank se jelent meg, se fizikai, se átvitt értelemben, a két, erősen eltérő kamatláb és törlesztőrészlet kifejezetten a megtévesztés célját szolgálta. Rászedették természetesen a sokkal vonzóbb CHF alapot választották, magyarul bekapták a horgot. Nézzük, mi is történt tulajdonképpen!

A bank Rászedettéknek kölcsönadott kvázi 50.000 svájci Frankot, évi 5 % kamatra. Viszont a lakópark-építők nem 100.000 CHF-et kértek a lakásért, hanem 14.000.000 forintot. Ezért Rászedették a kölcsönkapott 50.000 svájci frankot egy füst alatt eladták a banknak 7.000.000 forintért (természetesen vételi árfolyamon, mert a kapzsiságnak nincs felső határa). Kifizették a 14 milliót az építőknek és tudomásul vették, hogy havonta 276 svájci frank a törlesztőrészletük.

Mivel Rászedettéknek a banknál forint számlájuk volt – miért is lett volna más, hiszen az átutalt fizetéseiket forintban kapták -, a bank a számláról minden hónapban leemelte a 276 CHF-nek megfelelő forintot (természetesen eladási árfolyamon, mert a kapzsiságnak nincs felső határa), azaz a csalinak szánt 38.600 forintot, de csak addig, amíg a CHF árfolyama 140 forinton állt, vagyis legfeljebb egy hónapig. A következő esedékességi napokon a mindenkori 276 CHF vételi árfolyamon kiszámított árát emelte le a forintszámláról, amikor a CHF 150 forint volt, akkor 41.400 forintot, amikor 180 lett, akkor 49.600 forintot, és amikor 240 lett, akkor 66.200 forintot. De nem csak a törlesztőrészlet emelkedett, emelkedett a tartozás is. Ugyanis Rászedették nem 7 millió forinttal tartoztak (mínusz néhány havi törlesztő részlet), hanem 50.000 svájci frankkal, aminek időközben a forintban kifejezett értéke 12.000.000-ra emelkedett. Mit számít az, hogy soha senki egyetlen egy svájci frankot se látott, a tartozás svájci frankban volt nyilvántartva, mert azt vették fel. De pénzügyileg mi is történt valójában? Kölcsönügylet? Másodlagosan, de esőlegesen egészen más.

Valójában egyszerű spekulációról van szó. A bank arra spekulált, hogy a svájci frank erősödni fog a forinthoz viszonyítva, míg Rászedették – tudtukon kívül – arra spekuláltak, hogy a svájci frank árfolyama 20 éven keresztül nem fog megváltozni. Akinek egy egészen apró közgazdasági ismerete van, az pontosan tudta, hogy 20 év távlatában a svájci frank egészen biztos erősödni fog a forinthoz képest. Ezt tudva, a Magyarországon működő bankok úgy is spekulálhattak volna, hogy 3.000 milliárd forintért vesznek CHF-et a 140 HUF/CHF árfolyamon, és akkor most eladhatnák 240 HUF/CHF-nél, kaszálva ezzel 2.142 milliárdot. De mennyivel kényelmesebb volt virtuálisan spekulálni nem létező pénzekkel…

Persze, most a bankok úgy tesznek, mintha ők vettek volna fel svájci frankot a kölcsönzések kielégítésére, de erről szó sincs. 2008 novemberéig a bankok kötelező tartalékrátája 5 % volt. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésükre álló tényleges pénzeszköz hússzorosát kölcsönözhetik ki. Minden 5 forint tényleges pénz mellett 95 forint virtuális pénzt is kölcsönadhatnak. Az állampolgárok csőbehúzása olyan jól sikerült, hogy a bankoknak 2008 végére likviditási gondjaik lettek, vagyis túlkölcsönözték magukat. A „likviditás” ugyanis azt jelenti, mennyi szabad tőkéje van a banknak, olyan szabad tőke, amit kikölcsönözhet. Tegyük azt is hozzá, hogy ennek a „szabad” tőkének 95 százaléka virtuális, nem létező.

A világgazdaság begyűrűző válságára hivatkozva a MNB a kötelező tartalékrátát lecsökkentette egy nevetséges 2 százalékra (jegyezzük meg, hogy „békeidőben” a nyugati bankok kötelező tartalékrátája általában 10%), lehetővé téve, hogy a bankok további virtuális forintokat kölcsönözzenek ki, természetesen CHF alapon. A Magyar Nemzeti Bank, Simor András vezetésével kiszolgáltatta a magyar népet a nemzetközi finánctőkének. [a legújabb WikiLeaks feltárás szerint ő táviratozta az USA-ba, hogy „a magyarok tanulják meg, nincs ingyen vacsora, nem kell megmenteni az eladósodottakat”]

Foglaljuk össze, mi történt jogi értelemben. Tekintettel arra, hogy mind a forintalapú, mind pedig a valutaalapú hitelezések esetén a bankok ténylegesen forintot és csakis forintot kölcsönöztek ki, az égvilágon semmi se indokolta, hogy a valutalapú hitelek esetén jelentősen kisebb kamatlábat számoljon fel.

Logikusan feltételezhető tehát, hogy az alacsonyabb kamatláb egyetlen célja a kölcsönért folyamodók lépre csalása volt. Az nem várható el a széles lakosságtól, hogy komoly pénzügyi ismeretekkel rendelkezzen. Borítékolni lehetett, ha havi 38 és 98 ezer forintos törlesztőrészlet között választhat, akkor a 38-at fogja választani, mert neki a CHF alap nem jelent semmit, hiszen ez csak kvázi CHF, a valóságban a svájci franknak semmi közre nem volt a hitelügylethez. Nem vetem tehát el a sulykot, ha a csalás bűntettének alapos gyanújával élek. A Btk. 318. § (1) bekezdés így rendelkezik: „Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.” A CHF alapú hitelek esetében mind a három kitétel megvalósult. A bankok részéről jogtalan volt a haszonszerzés, az ügyfeleket tévedésbe ejtették, és ezzel nekik igen jelentős kárt okoztak. A büntetőeljárás szükségességén kívül polgári peres eljárásban lehetséges a hitelszerződések semmissé nyilváníttatása, hivatkozással a csalásra.

Befejezésül meg kell jegyeznem, hogy a CHF alapú hitelek esetében a csalásnak – az én szerény véleményem szerint – egy különös minősített esete áll fenn, mert hatalmas tömegeket szedtek rá, jelentős összegekben, szervezetten, bűnszövetkezésben. A végső kár ezermilliárdokban mérhető, ami már veszélyezteti a nemzetgazdaságot is. Éppen ezért, végső soron levezethető a hazaárulás is.

http://nobank.hupont.hu/12/az-evszazad-penzugyi-csalasa-a-deviza

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Péter Menyhért

  2013 április 2-án jelentettem fel először objektív bizonyítékok alapján Csányi Sándort és bűntársait.
  2013 július 2-án adtam be Polt Péternek az összes deviza alapú jogügyletre vonatkozó EGYETLEN, ORSZÁGOS MAFFIA-BŰNCSELEKMÉNY elkövetői ellen név szerint, és a Magyar Bankszövetség mint maffia jellegű bűnszervezet ellen szóló feljelentésemet.
  2013 december 29-én ebből a egyéni feljelentésből eddig mintegy 150 feljelentővel együtt Közösségi Feljelentést nyújtottunk be a Legfőbb Ügyészségre. Nem Polt Péternek, mert róla egyértelművé vált a korrupció és a bűnpártolás, ami ellen feljelentést tettem.
  2014 január 7-én feljelentést nyújtottam be a Svájci államügyészséghez, legkevesebb 10 milliárd svájci frank értékű fedezetlen és jogtalan CHF számlapénz kibocsátása ügyében.
  Reményeim szerint, Svájc nem fogja eltűrni, hogy magyar csalók visszaéljenek a pénzével.

  ↑ LinkVálasz
 2. Dombóvár

  Eladták a hazát, kifosztották az embereket !
  Modern rabszolgatársadalomban élünk.
  Sajnos a demonstráción anyagi okok miatt nem tudok részt venni, de teljes szívemből támogatom.
  Vesszenek a Bankok, vesszenek a Behajtócégek és a tisztességtelen jogászok !

  ↑ LinkVálasz
 3. Névtelen

  Király Júlia biztosan nem havi nettó 22800 Ft-ból él meg. Még van biztos munkája, megélhetési lehetősége, így könnyen osztogat tanácsokat.

  ↑ LinkVálasz
 4. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

  Azért ne feledjük el, hogy nem csak Simor, de Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is nyakig benne volt ebben a buliban. Az elvtársak összefogtak a nemzetközi finánc oligarchákkal. Ennyit a kommunistákról.

  ↑ LinkVálasz
 5. Összefog a Nemzet!

  Demonstráció Budapest, Hősök tere. 2013. április 21.
  Pécsről induló buszokra itt lehet jelentkezni.
  Indulási időpont. 2013. április 21. Vasárnap, 7:30 óra a Domus parkolóból.

  Összefog a Nemzet!
  Elég volt! Nem tűrjük tovább az ország totális kirablását.
  Z. Kárpát Dániel szavaival élve: „A bűnözők viseljék a kártétel árát!”
  … szorul a hurok a többség véleménye szerint „csaló hitelintézetek nyakán!
  A „paraszt vakításnak vége!”
  A végtelenített hitelcsapdába csalt embereket nem lehet tovább hülyiteni.

  Tiltakozunk a bankok hibás termékén alapuló uzsora ellen.
  https://www.facebook.com/events/442083479213694/

  ↑ LinkVálasz
 6. ptk. 523.§ (1) (kölcsön)

  Kedves sorstársak!
  Kedves devizacsalás kárvallottjai!

  A törvényhozás nem bánja a mi kirablásunkat, sőt…., ezért a következőket kell tennünk. Aki még nem fizette vissza a felvett kölcsönét, az fizesse havonta azt az összeget, amit az első hónapban, de írja rá a befizetési csekkre vagy az utalásra, hogy “jogfenntartással”, továbbá adja be a semmis keresetét a bíróságra! Ugyanis törvény van rá, hogy csak azt a tőkét és azt a kamatot kell megfizetni, amely a kölcsönszerződésben van! – az alábbiak szerint:
  ptk. 523.§ (1) (kölcsön) szerződés alapján a pénzintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a (kölcsön) összegét a szerződés szerint visszafizetni

  ↑ LinkVálasz
 7. szupervírus

  A devizában való nyilvántarthatóság=szupervírus,
  2013.04.07.„Becsapódás”

  Sokan sokféleképpen ítélik meg helyzetünket. Sokakban felmerül, a kérdés miért nem történik semmi?…Amikor mindent tudunk és mindenki tudja, hogy tudjuk.

  A feltárt cselekmények és annak résztvevői miatt van az a maszatolásnak látszó, de valójában vért izzadó nem cselekvés mely napjaink eseményeit meghatározza. Mert azt már tudják, hogy lelepleződtek, de foggal-körömmel védik álláspontjukat, hiszen már így is bizalmi válságban szenvednek. A magyar állampolgár felvilágosultsága, tömeges megértése olyan kockázatokat rejt, mely elemzését „elfelejtették” bekalkulálni a „vírus” kidolgozói.

  Miért ez a hanyagság? Nagyon egyszerű a válasz. Soha nem gondolták volna a szuperötlet kidolgozói, hogy valaha is lelepleződnek. Ezért nem is készültek annak elhárítására.

  A devizában való nyilvántarthatóság=szupervírus, annak kölcsönszerződésbe csomagolásánál minden apró részletre odafigyeltek, hogy támadhatósága, kikezdhetősége a lehető legeredménytelenebb legyen. Tehették ezt azzal a feltételezéssel is, hiszen felmérve a magyar lakosságot, kutatásuk eredménye kedvező volt. A magyar ember jóhiszeműsége és Államhatalmába vettet bizalma megfelelő táptalajt biztosított a terjesztésére. Visszatekintve a múltra pedig joggal feltételezték, soha senki nem mer, majd szembeszállni a bankárkaszttal.

  Tehát a táptalaj adott, megfelelő a környezet és mindezek fejébe Államhatalmi felhatalmazással zöld utat kaptak méregkeverőink.

  2008 év egy bűvös szám és ragyogó lehetőség volt kimenteni a kapzsi, idióta bandát, de ehhez szükséges volt néhány elengedhetetlen intézkedés. 2004-es elemzések már előrevetítették, hogy 2008 lesz, azaz év, amikor a mesterségesen gerjesztett világválság eléri Magyarországot, de annak csak a második felében érdemes realizálni a veszteségeket a lakosságra nézve.

  Tehát akcióra.
  2008 év eleje intervenciós sáv eltörlése. Magyarázat: be lesz vezetve az euró szükségtelen annak fenntartása. Magyarország átáll az úgynevezett lebegő árfolyamra.
  Első lépés: Az Rablóbanda- Szövetség tagjai azonnal megkezdik a befektetési szerződések nyilvántarthatósági kölcsönszerződéssé való konvertálásait. A reklámoknak köszönhetően a „vírus” terjedése sikeres, sőt túl sikeres. Elapadnak a források és nincs mit kihelyezni, a kereskedelmi bankok 150-180%-os túlhitelezése folytán szinte mind csődhelyzetbe kerül.
  Második lépés: Korábbi IMF tanulmány lemagyarítása után bevetik a pénzvilág „vegyi fegyverét”, mely nem más, mint az MNB végső hitelezői szerepkörbe való átállása. Ehhez viszont forrásra van szükség, amit természetesen méregkeverőink meg is szereznek.

  A forrás:
  2008 IMF/EU hitelszerződés húszmilliárd eurója, melyet nem a szerződésben foglaltak szerint használnak fel, hanem az MNB keresztül, re- finanszírozzák a túlhitelező magyar kereskedelmi bankokat. Ezzel a lépésével az MNB ellenérdekelté válik a magyar lakossággal szemben, nemzetbiztonsági kockázatott jelent és nem utolsó sorban anyabankjává válik az össze Magyarországon tevékenykedő kereskedelmi banknak.

  Felmerül a kérdés, miért nem omlott össze az egész kártyavárként már 2008 év végén, vagy 2009 év elején? A magyarázat ismét roppant egyszerű, mert erre is gondoltak. 2008-ban már csak úgy kötöttek szerződéseket, hogy minimum öt év legyen az úgynevezett türelmi idő, azaz addig fix összeget kelljen fizetnie az ügyfélnek, arról természetesen már nem hívták fel a figyelmet, hogy az azon felül megjelenő többlet költséget tőkésítik.

  Tehát a „vírus” jól és részletetekbe menően kidolgozott. A figyelmeztetéseket elnyomják, nem engednek teret neki, sőt szinte leidiótázzák a néhány kétséget megfogalmazó kritikus hangot.

  Ezek közül egyet emelek ki, mely nem szó szerint, de így hangzott: „nem kell aggódni nem fog csődhelyzetbe kerülni a Magyar Állam csak a lakosság egy része, az meg elfogadható veszteség.”

  Felcsúti remegő szemmel, bele a kamerába, válasza: – „nem a bankoknak nincsenek veszteségeik, hiszen az árfolyam különbözetet az ügyfélnek kell megfizetnie.”

  Tehát tisztelt honfitársaim, feláldozhatóvá tett sorstársaim, azért nem történt még meg bankszterek felelősségre vonása, mert érintet a Magyar Állam. Ne kormányokra gondoljatok, hanem Államra, mert az jogfolytonos, így a kárhozat is átszáll annak éppen regnáló elitjére.

  Ha csak a Magyarországon „tevékenykedő” rablóbandával állnánk szemben, akkor már régen tele lennének a börtönök a fehérgallérosokkal. De megnyugtatjuk őket ez így is be fog következni!
  Mert birtokunkban az „antibiotikum”, és megkezdtük az adagolását a magyar társadalom széles rétegeinek.
  Grell Antal
  B.É.CS:

  ↑ LinkVálasz
 8. L.Gy.

  Léhmann György: Ezt nem lehet annyiban hagyni
  2013.04.05, Péntek
  Egyelőre kevés devizahiteles mer szembeszállni a pénzintézetekkel, pedig a hazánkban meggyökerezett korábbi gyakorlat jogilag igenis támadható – mondta előadásában a siófoki ügyvéd. Léhmann György első fokon már több pert is nyert védenceivel a hitelintézetek ellen.

  http://somogytv.hu/cikkek/91222

  ↑ LinkVálasz
 9. Április 21!

  Összefog a Nemzet! 21.-én Busszal, kizárólag PÉCS, BARANYA vonzáskörzetéből!

  április 21., 7:30

  ttps://www.facebook.com/events/442083479213694/

  ↑ LinkVálasz
 10. én a hangya

  Teljes mértékben egyetértek Szaniszló úrral !

  ↑ LinkVálasz
 11. Pápai Andrea

  Nincs mit hozzá szólnom! Ez a színtiszta valóság!SAJNOS:(

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE