Jogdoki, Kiemelt

Mindenki döntsön saját belátása szerint – avagy: lesze-e menekülésünk?

|

Elöljáróban szeretnék köszönetet mondani a Deviza Garancia vezetőségének, akik pénzt és időt nem kímélve utaztak hozzánk Pécsre, egészen pontosan Patacsra, hogy bemutassák, ismertessék a hitel károsultaknak nyújtandó jogsegélyszolgálatuk céljait, tervezett tevékenységét. A szándék és a cél egyértelműen üdvözítő és pártolásra, mi több együttműködésre érdemes, hiszen közös csónakban evezünk.

Csakhogy a csónakunk több helyen vészesen ereszt. Ezen a szombat délelőtti fórumon sajnálatos módon egy kis félreértésre került sor, midőn jómagam is felszólaltam. Ezt szeretném most jóvátenni, tisztázni.devizahitel

 Mindannyian, akik devizahitelt nyögünk – avagy már fizetni sem tudjuk, de ebben az uzsora formában már nem is akarjuk! – türelmünk, lelkierőnk, a kormányba, a jogbiztonságba vetett hitünk teljes vesztét, megsemmisülését érezzük. Mi több, a végelkeseredés fázisában leledzünk, mert a kormány nem állt mellénk – az árfolyamgát újabb csapda! -, magunkra hagyott minket, uszkve 2 millió szavazópolgárt. A kétharmados politikusok úgy kerülnek minket, mint a leprásokat, fórumainkra eljönni nem vették a fáradtságot, egyetlen meghívásunkat sem méltatták válaszra, olybá tűnik, hogy beáldozható alsó kasztbélieknek tekintenek minket. Leírhatóak, feláldozhatóak vagyunk az ő egzisztenciális biztonságuk fejében a bankok oltárán.

 De mi NEM LESZÜNK ÁLDOZATI BÁRÁNYOK!

 Ezért ne csodálkozzék senki, hogy már annak is „kényes” kérdéseket teszünk föl, aki segítő jobbot nyújt felénk. Nemrég petíciónkkal arra figyelmeztettük a regnáló hatalmat, hogy a 24. órában vagyunk, a devizahitelesek kivéreztek, azonnal tenni kell valamit, mert nincs tovább. A gazdaság, a fogyasztás mélyponton, a lakosság, de főként a fiatalság – akinek feladata lenne a gazdaság talparaállítása  szüleik nyugdíjának megtermelése – menekül az országból, depresszió, lélekölő kilátástalanság, veszélyesen növekvő düh és elkeseredés lesz úrrá lassan mindenkin, aki itt „lent” él… Kivéve a milliókat bezsebelő országvezetőket, az esküjük ellenére minket egyáltalán nem képviselő képviselőket.De meddig? Vajon ők meddig élvezhetik rendkívül kiváltságos helyzetüket?

Elárulom: addig, amíg a bankoknak szükségük van rájuk… A szolgalelkűségükre, az aláírásaikra, a pénzhatalom feltétlen kiszolgálására. Utána ők is lapátra kerülnek.

Ha a kormányzó párt – vagy bármelyik párt – jól akarna kijönni ebből a csávából – de kérdés, egyáltalán akarna- e, mert ugye jó lesz nekik az a 40 százaléknyi „konc” is az ellenzéki padsorokban, hisz az is mesésen jóval több a minimálbérnél… – akkor egyetlen módon tehetné meg ezt: ez egyszer nemet mondana a bankároknak!

Ezzel ugyan némileg s egy időre biztosan kockáztatná fényesen gyarapodó bankszámláját – de hiszen már így is, eddig mesés vagyonokra tettek szert! -, ezzel szemben elnyerné egy ORSZÁG BIZALMÁT! Azaz olyan, pénzen aligha mérhető erkölcsi jutalmat, támogatást nyerne az ország népétől, ami akár örökké tartó kormányzást jelenthetne számára. Ha azonban ezt nem tenné meg, életfogytiglani bizalomvesztésre ítéltetik a nép, a szavazópolgárok által.

Amely bizalmatlanság – be kéne végre látni a kormánynak – talán már most is visszafordíthatatlanul óriási… Vajon mi oka lehet a kormánynak, a PSZÁF-nek, a Kúriának, hogy ennyire távol tartja magát a 2-3 millió szavazópolgár megvédelmezésétől? Vajon milyen érdekből dugják fejüket a „döntsön Brüsszel” homokba?

Vajon miért nem élnek a devizahitel-szerződéseket egyértelműen semmisé tévő hatályos magyar törvények, jogszabályok érvényesítésével? Vajon miért nézik tétlenül elkeseredett, kisemmizett emberek öngyilkosságát?

 Választ vártunk ezekre a kérdésekre, de nem kaptunk. A kormány hallgat…Illetve kifelé a devizahitel probléma megoldását hirdeti  Ami egyáltalán nem igaz…No, hát nagyjából ezen okok miatt válhatott félreérthetővé a felszólalásom.

 Javaslom, mindenki döntsön legjobb belátása szerint. Akinek még van pénze, váltson Deviza Garancia tagságot, lehet, hogy az ő harcuk lesz a végső. De az is lehet, hogy Kásler Árpádnak lesz igaza, és tömegekkel kell neki indulni a harcnak. Erről sem beszélnék le senkit.Mi páran azonban, akiknek már se pénzünk, se lehetőségünk nem maradt, egyesületünk szakembere, Néma József állhatatos „paragrafuskutató” javaslatával élve egyelőre a pertársaság elindítása mellett voksolunk. Ami persze nem zárja ki az együttműködést a Deviza Garancia csapatával, sőt, célszerű lenne a folyamatos kapcsolattartás, a jövőbeni taktikai egyeztetések, vagyis a szoros együttműködés.

 Tegyük ezt, és ne adjuk fel!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Mr William Rogers

  Helló mindenkinek, hogy a Sun Trust pénzügyi szolgáltatása a kormány által hitelesített és regisztrált, mindenféle hitelt nagyon alacsony kamatokkal kínálunk 2%.

  Nincs további díj, mint például a regisztráció vagy az átruházás.

  Szükség van-e sürgős hitelre a számlák kifizetésére?
  Szükség van-e sürgős hitelre egy vállalkozás indításához?
  Szüksége van sürgős személyi kölcsönre?
  Szükség van-e sürgős orvosi ellátásra?
  Szükség van egy sürgős hitelre ház megvásárlásához, szükség van-e sürgős kölcsönre, ha igen, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: (suntrustfinancialhome@gmail.com)

  Hitel-jelentkezési lap (kérjük, töltse ki a megfelelőt)

  Teljes név:
  Cím:
  Ország
  Állapot:
  Város:
  Kor:
  Havi bevétel:
  Szex:
  Időtartam:
  Foglalkozása
  Kötelező hitelösszeg:
  Személyes telefonszám:

  Vállalati e-mail: suntrustfinancialhome@gmail.com

  Üdvözlettel ,
  William Rogers úr.

  ↑ LinkVálasz
 2. Földi halandó

  Tisztelt Ujszászi Úr!
  Most miért nem mennek a gazdák 40milliós traktorukkal Budapestre tüntetni? Talán “kint felejtették” a traktorral behajtani tilos táblákat? Mi van a félpályás útlezárásokkal? Nem értem! Vagy esetleg félnek a TEK-től? Apropó! Most hol van a makogó Jakab gazda? Félti a zsíros állását és éppen csendre inti a nyugtalankodókat? Hogy is van ez? A képlet egyszerű. A parasztság szépen besétált abba a csapdába, melynek felépítésénél Ő maga volt a legharcosabb, legtevékenyebb! Nem véletlen a mondás, “olyan buta, mint egy paraszt”!

  ↑ LinkVálasz
 3. elcse

  Kedves partvonalról integető kibic:
  a törvény betartását, semmi többet

  ↑ LinkVálasz
 4. Maszi

  Kedves Partjelző!
  Az árfolyamgát elodázza a problémát, majd felnagyítja. Az egyösszegű törlesztés azokon segített (ironikus módon) akik ki tudták fizetni egyben. Én magam úgy és annyit szeretnék fizetni, ahogy elkezdtem. A bankok és a kormány felelőssége azonban megkerülhetetlen.

  ↑ LinkVálasz
 5. Partjelző

  Mit akarnak a devizahitelesek? Azt értem, hogy a kormányt, a politikai elitet és a bankokat támadni! De mit akarnak a deviza hitelesek a hitelükkel? Árfolyamgát – nem, egyösszegű törlesztés – nem! Elengedni?

  ↑ LinkVálasz
 6. Demonstráció április 21-én!

  Demonstráció Budapest, Hősök tere.
  Pécsről induló buszokra itt lehet jelentkezni.
  Időpont: Április 21.
  Indulási időpont. 2013. április 21. 7:30 óra a Domus parkolóból.

  Összefog a Nemzet!
  Elég volt! Nem tűrjük tovább az ország totális kirablását.
  Tiltakozunk a bankok hibás termékén alapuló uzsora ellen.
  https://www.facebook.com/events/442083479213694/

  ↑ LinkVálasz
 7. Dr. Léhmann György

  Léhmann György: Ezt nem lehet annyiban hagyni 2013.04.05, Péntek
  Egyelőre kevés devizahiteles mer szembeszállni a pénzintézetekkel, pedig a hazánkban meggyökerezett korábbi gyakorlat jogilag igenis támadható – mondta előadásában a siófoki ügyvéd. Léhmann György első fokon már több pert is nyert védenceivel a hitelintézetek ellen.

  http://somogytv.hu/cikkek/91222

  ↑ LinkVálasz
 8. Offenzíva a Magyar nép ellen!

  Ujszászi Sándor
  Offenzíva a Magyar nép ellen!
  Elindította hadjáratát a Bank az Agrár kamara és a Gazdakör a középgazdák és a kisgazdák ellen.
  Hogy is van ez? Tekintsünk vissza a személykocsik vételével mit csináltak a bankok?
  Beleunszoltak mindenkit, akinek munkahelye volt mindenki vette az autót vagy cserélte.
  Ez az autó projekt megbukott, mert kiderült, hogy ez Deviza hitel ez csalás. Aminek a szegény emberek isszák a levét még élnek. Ekkor ismét támadás a nép ellen jön a Mezőgazdaság. A bankok a gazdakörökkel megbeszélve járják az országot még vacsorát is visznek megvendégelni az összegyűlt gazdákat. Nálunk múlt hét pénteken voltak Kb. 30 gazda jelent meg a környező falvakból is. Magyaros marhapörkölt nokedlival. Jön a témakör!
  Gépvásárlás, állóeszköz fejlesztés. Olyan feltételek hogy, a föld támogatás a jelzálog meg a föld. Ugyanis a Bank megelőlegezi a földtámogatást két évre és még lenem telik a gép értéke ő veszi fel a föld támogatást. Ha valami változás a föld támogatással övé a föld, ha nem tudják fizetni a hitelt. Természetesen a kamatot a bank határozza előre fix minimum. Kamat, emelés, amikor csak tudnak. Könyörgöm mikor lesz már Magyarországon Demokrácia mikor lesz már egyenlő esély, mikor lesz már, hogy a gazdák tudják, mikor elvetik a magot a földbe, hogy mennyi lesz a nyereség? A Nyugati Országokban ez fix-re biztosítva van, mert a mi Országunk még nem Nyugati olyan messze van, mint Makó Jeruzsálem között az út. Bevezették a kötelező Agrár Kamarát mennyi talpnyaló fog ott ücsörögni és a semmittevésben véresre ülik a seggüket. Mert az ég kerek világon semmit se tesznek a gazdák érdekében, hogy termés tisztességes áron elkeljen nyereséggel és valószínűleg nem kellene, hitel és semmi támogatás! Csak a regisztrációs díjat szedik meg a tagdíjat, amit természetesen fel is élik. Magyarország, amit mink tudunk, csak a Mezőgazdaságból tudná helyreállni nem a Mercedes meg hasonlókból. Mikor lesz esélyegyenlőség a fizetéssel, hogy a minden Magyar ember tudna vásárolni és tisztességes megélhetés lenne nem lopás rablás. Ha ez így folytatódik, a Bank a Kamarával egyetembe csődbe juttatja a gazdákat és a Magyar föld utolsó szeglete is el lett adva a Rabszolga sorsba kényszerítő kizsákmányolóknak.
  Az utolsó Offenzíva elindult!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE