Kiemelt, Pilvaxwélemény

Nyílt levél Putyin Úrhoz!

|

Мой дорогой друг, Путин!

Kedves Putyin… hm… majdnem azt írtam, elvtárs… (nem tudom, szólítsam-e inkább így?

Azért fordulok Önhöz, mert olybá’ vélem, akármilyen fene nagy kapitalizmus van erre felé, azért még most is Ön a Főnök…

Zaklatott történelmünk során különböző köpönyegű „honatyáink” többször is fordultak Önökhöz segítségért, de nemcsak ők, ugye 1849-benn a hetyke huszáraink által már-már tönkrevert Habsburgok is hú de mennyire rohantak Önökért – azaz felmenőikhez, pardon -, és így verték le szabadságharcunkat, osztán ugye 1956-ban…, hm, ugyancsak az Önök vezetőihez rohantak a – magyarul is jól beszélő – pártvezéreink (i tak dalse), s az eredmény ismert…Én már szereztem egyet._

Aztán 1989-ben az addig hős kommunista nagyjaink – tán pénzszagot érezve? – hirtelen nagyon demokraták lettek, pedig az Önök „ideiglenes” ittlétekor még hithű hódolóik voltak, KISZ-titkárok, stb. – s felvágott nyelvű gyerekeikkel látványosan haza küldették Önöket innen.

 Hát, daragoj Főnök, ez nagy hiba vót, most így utólag visszatekintve…

 Mert Önök ugyi elmentek, de a tankok helyett – ahogy ez mostanság már szállóigévé vált mifelénk – jöttek a bankok…

S gyütt velük a kamatkapitalizmus..

S bár akkor még nem tudtuk – sőt, nagyon is örültünk nekik! – ez rosszabb napokat hozott ránk, mint az Önök egykori rendszere. Mert az Önök által kiképzett ÁVO, valljuk bé, kötéllel jutalmazta nemzetünk hazafiait, de az akasztást ugye, 10 perc után meg lehetett szokni – ezt bizonyítja a 301-es és a többi parcella számos fejfája -, ám a devizahitel, mint kivégző eszköz, sokkal kegyetlenebb: életfogytiglan gyötri, kínozza áldozatát, éppen addig, míg szerencsétlen átvert, becsapott adósrabszolga az önkezével véget nem vet reménytelen, kisemmizett életének.

 Daragoj Putyin, tuggya-e, hogy nálunk eddig 3000 ezren lettek ily módon „kivégezve”… Mostanság, 2012 -13-ban!

 Kérdezhetné Ön, hát akkor miért nem fordulunk a magyar igazságszolgáltatáshoz?

Már hogyne fordultunk volna!

Ott kezdtük harcunkat, дорогой друг, Путин, és a kormányunk most úgy nyilatkozik a médiának, hogy megmentett minket, valójában azonban lemondott rólunk, nem segít, sőt, brüsszeli homokba dugja a fejét.

 Hát nincs tökös ellenzékük? Kérdezhetné Ön.

Da druzsba, van egy műbalhé „ellenzékünk”, de érdemben ők sem foglalkoznak a magyar devizahitelesek megmentésével, nem tudni, miért. Tán valami érdekük fűződik ehhez? Tán beérik azzal is, ha bent lehetnek a Parlamentben, hiszen még az ellenzéki jutalmazás is többszöröse a minimálbérnek? Ki tuggya…

 Bizonyára furcsa, hogy Önhöz fordulunk, de a helyzet oly’ súlyos és reménytelen, hogy nem maradt más hátra… A Júrópunijó tojik ránk.

 A tanácsát kérjük, mit tegyünk? Ássuk elő a jó öreg „Davajgitárokat”? (hm… az a pipec 7,62-es dobtáras PPS! Milyen harasó hangszer vót..), De hiszen azok mán mind hatástalanítottak – vagy ki tuggya… -, és lőszer sincs hozzájuk. Meg ha vóna is, mi a békés megoldást kívánjuk és szorgalmazzuk. Minek itt lövöldözni? Végül még valakit eltalálna egy eltévedt golyó…

De mintha erre is menne ki a játék: addig tépik-cibálják idegeinket, amíg egyszer csak elszakad a cérna?

Bizonyára hallott újkori Dózsa Györgyünkről, Kásler Árpádról. Nos, ő biza’ már az szakadt cérna végit próbálja összefogni, de alighanem le fog csúszni róla az ujja. Oszt akkó’ mi lesz, konyec filma?

 Tudja, a devizahitelnek nevezett lassú népirtás miatt mostanra elég gáz a helyzet itt, Hunniában…

Sőt, nagyon gáz (amit nem is Önöktől vásároltunk…)

 Mivel azt olvastuk, hogy Önök közül szívesen telepednének le nálunk – ami érthető is, hiszen az itt töltött „ideiglenes” mintegy 40 évük alatt nyilván megszerethették a magyar életet, konyhát, hölgyeket, stb. –, ezért volna egy javaslatunk.

 Nu, дорогой друг, Путин, adjon tanácsot, hogyan másszunk ki gyorsan a fránya devizahitel csapdából?

Mert már nem bírjuk tovább, végünk van.

Cserébe mi is adnánk ám valamit, de… ezt majd négyszemközt árulom el…egy kupica vodka mellett.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE