Jogdoki, Kiemelt

Devizaalapú hitelek és a perközösség

|

Devizahiteles perközösséget alakít a Patacs – Rácváros Egyesület. Amióta foglalkozunk a deviza alapú hitelesek problémáival azóta is hangsúlyozzuk, hogy a tárgyalásos rendezés hívei vagyunk. Ennek érdekében Magyarország miniszterelnökéhez fordultunk.

Kértük a parlamenti pártok frakcióvezetőinek a segítségét, és Baranya megye országgyűlési képviselőinek is a segítségét is. Az ígéretek szintjénél tovább nem jutottunk.devizahitel

A múlt héten a deviza alapú hitelesek képviselete érdekében az egyesület vezetősége megkeresett egy pécsi ügyvédi irodát. Ismertettük az érvanyagot, és az ügyvédi iroda képviselői javaslatára perközösséget alakítunk., amely azt jelenti, hogy a tagok által befizetett néhány ezer forintból fogjuk fizetni egy általunk kiválasztott ügy bírósági eljárásának költségeit. A többi ügyet pedig már pertársaságként vinnék bíróság elé a devizahitelesek.

Kérjük azon személyek jelentkezését, akik csatlakoznának a pertársasághoz. Jelentkezni lehet:

egyesulet@patacsracvaros.hu

+3670-3844538 vagy a +3620-3638004 telefonszámokon.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Pusztainé I. Hajnalka

  Miért csak a lakáshiteleseket kell megmenteni? 2008.Februárjában felvettem 2.640.000ft összegű devizaalapú hitelt. Mondtam a kereskedőnek, hogy forint alapon szeretném a hitelt felvenni, de ő lebeszélt róla ,azzal az ürüggyel, hogy számoljam ki mennyivel többet kell visszafizetnem, ha forint hitelt kérek,sőt úgy nézett ki ,hogy én vagyok a saját pénzem ellensége. Most ott tartok ,hogy kifizettem több ,mint 2 millió forintot, és jelenleg 3 millió Ft.felett van a tartozásom. Nekem csak az a bajom, hogy ez kész rablás. Mire lejár a tartozásom lesz egy 7 milliós autóm, ugyanis a bank közölte velem, hogy lesz még 70.000ft-os törlesztőm is.Arra lennék kiváncsi a banki ügyintéző ezt honnét tudja előre megmondani, és mekkora haszonnal dolgoznak a bankok. Az autó vételára 3140.000 ft volt. Nem kell hogy elengedjék a tartozást. de amennyit visszakérnek a pénzük után az az irreális , és elfogadhatatlan számomra. Magyarul fizetem a nagy semmit.Sőt a 700.000ft önrészt is még hozzá kell adni.
  .

  ↑ LinkVálasz
 2. Illés Istvánné nyugdíjas

  Tisztelt Miniszterelnök Úr!. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy miért csak a bedőlt devizahiteleseken segítenek és a Kisebbségen- nem az idén lebarnultakról- azokkal. akik tisztességesen fizetik a sokszorosára feldagadt részleteket – akár úgy is, hogy nem váltják ki a gyógyszereiket, vagy nem esznek rendesen- miért hagyják magukra ezeket a devizaadósokon is? Nem beszélve arról, hogy mindenki kap valami juttatást, csak a kisnyugdíjas nem? Mi nem vagyunk emberek? nem vagyunk magyarokí, Tudom, hogy úgysam válaszol erre az egyszerú levelemre, de jó volt kiírni a bánatomat. További jó egészséget, kívánok Önnek. Tisztelettel.

  ↑ LinkVálasz
 3. békamenet

  Ez a Varga István miért nem tagja még az Orbán-kormánynak?

  a, Hülyeségeket beszél Varga?
  b, Orbán nem érti, amit mond Varga?

  ↑ LinkVálasz
 4. békamenet

  Sanyikám, neked is leírom:

  Gyáva népnek nincs hazája?

  Nem mered ORBÁN VIKTOR személyes felelősségét firtatni, amikor a tüntetők után rimánkodsz!
  Mert ugye már az ő nem létező intézkedései ellen kellene tüntetni..

  ↑ LinkVálasz
 5. F.S.

  GYÁVA NÉPNEK, NEM LESZ HAZÁJA!!!!!!!

  Ez nem frázis, hanem maga a valóság. Az, hogy a DEVIZAHITELESEK többsége fél a megnyilvánulástól, már kezdem megszokni? De hol vannak a TÜNTETŐ DIÁKOK? Hol vannak a felháborodott BÁNYÁSZOK? Hol vannak a becsapott TÚZOLTÓK? Hol vannak a rászedett RENDŐRÖK? Hol vannak a méltóságukat vesztett PEDAGÓGUSOK? Hol vannak a jobb érzésű CIGÁNYOK, aki nem akarják, hogy összemossák őket a „cigánybűnözéssel”? Hol vannak a fennhangon megnyilvánuló és nemzeti jelképeket viselő MAGYAROK? Hol vannak a MOTOROSOK, akikre úgy néznek az utca emberei Csonka Magyarországon és az elcsatolt területeken is, mint a MA HUSZÁRAIRA? Hol vannak a földjeiktől megfosztott vagy terményeiket áron alul értékesíthető GAZDÁK? Hol vannak az ellehetetlenített ÁLATTARTÓK? Hol vannak az EGÉSZSÉGÜGYBEN dolgozók, akik éjt-nappallá téve dolgoznak? Hol vannak a SZÉTSZAKÍTOTT CSALÁDOK, még itthon lévő tagjai, akik hozzátartozói külföldön próbálnak megélhetési forrást keresni, hogy eltarthassák CSALÁDJUKAT? Hol vannak azok a VÁLLALKOZÓK, akik mindig sírnak a hatalmas járulékos költségeik miatt? Hol vannak a MUNKAVÁLLALÓK, akik éhbérért robotolnak? Hol vannak azok az emberek, akik baráti társaságokban, kocsmákban KI MERIK MONDANI, HOGY MI FÁJ? Miért nem veszitek észre, hogy EGYMÁSRA UTALTSÁGOT? Miért nem látjátok, hogy ugyanannak a problémának vagyunk, ugyanolyan ÁLDOZATAI? Miért nem veszitek észre, hogy összefogva, kiállva egymás igazáért tudnánk csak eredményt elérni!? Nem pedig ÖNÖS célokért kiscsoportokba verődve, kiscsoportos módon. NINCS VEZÉR? DE VAN! AZ IGAZSÁG! ABBÓL CSAK EGY VAN ÉS AZT NEM KELL MEGMAGYARÁZNI!!! AZT MINDEN JÓ ÉRZÉSŰ EMBER ÉRZI! Vegyék fel a kapcsolatot a csoportok vezetői egymással, keressétek egymást és összeáll a kép!

  Tisztelettel, Szeretettel, Békességgel: Fodor Sándor

  ↑ LinkVálasz
 6. békamenet

  Hoppá, hoppá kérdőjel!

  Új dalba kezdtél?
  Fütyüld csak a megbolondítottak nótáját!
  Megfizet(t)ed az árát.

  ↑ LinkVálasz
 7. SandOr

  Na ne röhögtessünk már. A jóbik ugyanaz a jó pénzért elvegetáló cion-társaság mint a fidesznyik meg a maszopnyik, a többiről már nem is beszélve. Látszat-ellenzék. Egyébként a baész-vezérkar is az. A színjáték “ellen-menetelő” megtévesztő figurái ők. Csak a saját “vezér”-pecsenyéjüket sütögetik – valójában to.nak az álomkóros/még nem felébredt, megvezetett követőikre. Az irányítóik által dróton rángatott, semmihez sem értő, sakkban tartott szabadkőműves csicska-társaságról van szó. Kiknek pusztán csak az a feladata – persze a 6alomért és a szajréért cserébe – hogy a szakadék felé robogó “Magyarország-vonaton” még valamennyire fenntartsák a látszatot/illúziót. Ahogyan azt egy fideszes apparatcsik – kivételesen hitelt érdemlően – már jó ideje megfogalmazta.

  ↑ LinkVálasz
 8. mákospacal

  békamenet:
  Nem vitatható a hátranyilazó, felkapaszkodott cigánygyerek felelőssége, de azért pontosítsunk.
  AzOK a felelősÖK, akik a múlt héten basztak elmenni a Jobbik által összehívott devizahitel kerekasztal-ra, elismerve ezzel, hogy valójában leszarják a problémát, sőt ők idézték elő, mitöbb ellenérdekeltek a megoldásban.
  És ez a két párt az mszp és a fidesz.
  De ha már a kettő között súlyozni kellene és mindenáron felelőst találni, akkor inkább az mszp.
  Ez egy égbekiáltó, soha meg nem bocsájtható ősbűnük, hogy ezt anno engedték (vagy inkább generálták).
  A félázsiai dagadt brazil és dilettáns csapata csak tovább rontott a helyzeten.

  Mondom ezt kvázi pártatlanul (ami annyit tesz, hogy egyformán rühellem mindkét oldalt).
  Ezek tények.

  ↑ LinkVálasz
 9. békamenet

  Hoppá, hoppá kérdőjel!

  Hát melyik országban élünk?
  Ki ott a miniszterelnök?
  Mekkora ott a gazdasági növekedés?
  Ki vette el milliók megtakarított nyugdíját?
  Ki ígért 1 millió új munkahelyet?
  Ki kapott stadionra az államtól(Tőled is, kérdőjel) 2,2 milliárd forintot?
  Nem. Nem hitelt, amit vissza kell fizetni. Ajándékba.
  Na, ki, kérdőjel?

  Ő hát. Dr Orbán Viktor miniszterelnök úr.

  ↑ LinkVálasz
 10. ?

  Tisztelt „Békamenet”!
  Miért is felelős személyesen Dr. Orbán Viktor Úr?

  ↑ LinkVálasz
 11. Ez durva

  Balog István
  Címzett: Dunaharaszti Rendőrkapitányság
  Tárgy: Értesítés
  Dátum: 2013. május 3.

  A Koppány Csoport közleménye
  a 2013. május 6-i Dunaharaszti kilakoltatással kapcsolatban.

  Mint tudjuk, május 6-án, hétfőn Dunaharasztiban egy devizakárosult családot akar utcára tenni a végrehajtó. A család tragédiáját a kölcsön folyósító, OTP bank, a végrehajtást kérő OTP faktoring (mint engedményezett), és az árverési vevő, az OTP Pont ingatlaniroda hozta össze. Nem kell nagy éleslátás ahhoz, hogy hasonlóságot fedezzünk fel a fenti cégek között. Mindhárom , egy és ugyanazon pénzügyi birodalom része, kissé megspékelve könyvelési trükkökkel.

  Hitelösszeg: 12.600.000
  Kifizetett összeg: 4.000.000
  Legmagasabb összegű követelés: 32.000.000
  Az Ingatlan elárverezési ára: 7.840.000
  Fennmaradó „tartozás”: 24.160.000

  Mi ez, ha nem uzsora-bűncselekmény, vagyis, nyilvánvaló kifosztása, egy magyar családnak?

  A Koppány Csoport, mint civil érdekvédelmi közösség mindig a jogszerűség betartását követelte a bankoktól, a követeléskezelőktől, a bíróságoktól, a végrehajtóktól, mert mint a fenti példa is mutatja a jogszerűséget súlyosan megszegik, kitekerve értelmezik azok, akik pénzügyi hatalmuknál fogva, egyre többet engednek meg maguknak.

  A Koppány Csoport éppen ezért, a jogszerűség védelmében követeli, hogy a törvénytelenül eljáró bankokkal, követeléskezelőkkel, ingatlanfelvásárlókkal, végrehajtókkal szemben Dunaharasztiban a magyar rendőrség lépjen fel, és akadályozza meg annak a magyar családnak az ellehetetlenítését, amelynek védelmében alkotmányos kötelessége lenne eljárni!

  Kérjük az illetékes rendőrkapitányságot, hogy 2013. 05. 06-án 13 órakor a kilakoltatásra ítélt család védelmében jelenjen meg Dunaharaszti, Király utca 50. szám alatt.

  A Koppány Csoport nevében:

  Balog István
  alelnök

  Budapest, 2013. május 3.

  ↑ LinkVálasz
 12. békamenet

  Lehet cigányozni, bankozni, de
  Még mindig nem meritek leírni ORBÁN VIKTOR nevét, és személyes felelősségét firtatni?
  A tekintetes, nemzetes, táltos miniszterelnök urat megbántani nem is érdemes, hiszen az ő jóindulata a nemzeti együttműködés rendszerében elengedhetetlen.
  A fülkeforradalom győzött, nem ti.

  ↑ LinkVálasz
 13. ?

  Valóban a bankok és a gyilkos cigányok kikészíthetik a Magyar Népet?
  50 ezerért verték agyon a nyugdíjast a “polgárosodók” – csak 13 évet kaptak
  Hárman elhatározták, hogy úgy fognak pénzhez jutni, hogy a Járdánháza egyik sörözőjéből távozó H. István sértettet a nyugdíjfizetés napján leütik, és tőle nyugdíját elveszik. A rablás gyilkosságba torkollott.

  További részletek: http://kuruc.info/r/35/111567/#ixzz2SA4U3tgP
  http://kuruc.info/r/35/111567/

  ↑ LinkVálasz
 14. K.Á.

  Kásler Árpád – Hivatalos oldal
  „Nem hibás termékről, hanem számviteli csalásról van szó” – húzta alá, majd rámutatott: a Ptk. és a hitelintézeti törvény szerint a kölcsön az, amit a kölcsönadó ténylegesen a kölcsönvevő rendelkezésére bocsát. Hogy nem pénzkölcsönadás történt, azt legmarkánsabban a bankok által alkalmazott árfolyamrés bizonyítja. Ez ugyanis kölcsönügyletben kizárt, az csupán kereskedelmi devizaügyletben fordulhat elő. Ez a cáfolhatatlan bizonyítéka, hogy valójában devizakereskedelem történt, deviza nélkül. A deviza folyósításkori vételárát kölcsönfolyósításként könyvelték le, az ellenértéket pedig kölcsöntartozásnak, s így azért kamatot és árfolyam- különbözetet számolnak fel. A számviteli csalás ebben áll – hangsúlyozta. Ha ezt a csalást nem sikerül megakadályozni, akkor Magyarország a föld színéről fog eltűnni, hiszen e spekulációs csalás négymillió embert tesz közvetlenül tönkre – érvelt a főtitkár.

  ↑ LinkVálasz
 15. ROBBAN A BOMBA

  NA EZ ROPPANT ÉRDEKES!!!!! OTP ???? OSSZÁTOK!!!!! ROBBAN A BOMBA ????

  Természetesen felvetődik többekben az, hogy az immár mindenki által ismert, bankok által diktált kölcsönszerződésekre tekintettel miért nem indul csalás bűncselekményének alapos gyanúja miatt nyomozati eljárás az ügyészségekhez megküldött feljelentések ellenére, hiszen az esetben, ha a bankok már a tisztességtelen szerződési feltételek megalkotásakor tudták azt, hogy ezt kihasználva törvénytelenül is megszerzik adósoktól az egyébként tisztességes szerződés esetén nekik nem járó pénzösszegeket, akkor a csalás bűncselekményének alapos gyanúja nem kétséges.

  Ennek okából másolom ide az alábbi cégkivonati adatokat:

  A Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Cg. 01-10-041585) adata

  13.
  A cégjegyzésre jogosult(ak) adatai

  13/296.
  Dr. Pintér Sándor igazgatósági tag
  1025 Budapest , Zöldkő u 33/2.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=485052524894406&set=a.285358088197185.63297.237485086317819&type=1

  ↑ LinkVálasz
 16. R.P.

  A devizahitelezés ördögi csapdája
  Magyar Hirlap Online 2013. április 30., kedd

  „A devizahitelezés a magyar bankrendszer, a nemzetgazdaság adósságállományának közel háromnegyedét nyitott pozícióvá tette. Ilyen mértékű devizakockázatnak nincs példája a világgazdaság történelmében” – szögezte le a közgazdász.

  A szakértők szerint ez a konstrukció hibás termék, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete pedig már számviteli csalásról beszél
  Magyarország egyik legnagyobb problémája a devizahitelezés, amely közvetlenül másfél, közvetve – adóstársakkal, kezesekkel együtt – négymillió embert érint. A kialakult helyzetre a kormánynak mielőbb megoldást kell találnia. A lapunknak nyilatkozó szakértők szerint a devizahitel hibás termék, mert nem hitel. A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete pedig egyenesen számviteli csalásról beszél.
  Közvetlenül másfél millió magyart érint a devizahitelezés hazánkban, napról napra egyre súlyosabbak és drasztikusabbak az ebből fakadó problémák, a kormánynak azonnal lépnie kell, megoldást kell találnia – mondta a Magyar Hírlapnak Róna Péter közgazdász.
  Közölte, egy államnak, amely nem képes egy társadalmat és a gazdaságot ilyen jelentős problémától megóvni, nagyon súlyos hitelességi gondokkal kell szembenéznie, és ez a zavar nem oldódik meg, ha nem vetünk véget a devizahitelezésből származó problémáknak.
  „Ki kell mondani, hogy a devizahitel hibás termék, mert nem hitel. Azért nem, mert a hitel egy meghatározott összeg kölcsönadása, amelyet az adósnak meghatározott feltételekkel kell visszafizetnie. A devizahitelnél ezzel szemben nem tudjuk, mekkora összeget kell visszafizetni, mert ezt a pénzt a devizaárfolyam alapján számolják ki. Emiatt a hitelfelvevő nem tudja, mekkora kötelezettséget vállalt sem a teljes futamidőre előretekintve, sem közben, a hitel törlesztése folyamán. Ilyen feltételekkel sehol a világon nem minősül egy hitelszerződés szerződésnek” – nyomatékosította Róna Péter. Kiemelte, hogy a devizahitelezés elterjedése tönkretette a hitel fogalmát, hihetetlen mértékű instabilitást vezetett be Magyarországon, és romba döntötte a monetáris politika mozgásterét.
  „A devizahitelezés a magyar bankrendszer, a nemzetgazdaság adósságállományának közel háromnegyedét nyitott pozícióvá tette. Ilyen mértékű devizakockázatnak nincs példája a világgazdaság történelmében” – szögezte le a közgazdász.
  Hangsúlyozta, senki sem svájci frankot kapott a számlájára, amikor a hitelt felvette, hanem forintot folyósítottak neki, tehát nem devizahitelről van szó. Róna Péter szerint egyszerű a megoldás: a kölcsönt felvevőnek a felvett forintösszeget kellene visszafizetnie, és a kamatot, amely azonban nem lehetne magasabb a jegybanki alapkamat plusz két-három százaléknál.
  „Alapos és szakmailag megalapozott az a vélemény, hogy a devizahitel hibás termék” – mondta lapunknak Boros Imre közgazdász. Bár történtek lépések a devizahitelesek kilátástalan helyzetének enyhítésére, de a probléma még mindig óriási. Boros Imre szerint ugyanis nemcsak az ingatlanokról, hanem családi egzisztenciákról is szó van, nagyon sok vállalkozás rendelkezik devizahitellel. Szerinte a kormány eddig a fokozatosság elvét követte, és először azokat az intézkedéseket hozta meg, amelyek esetében még vállalni tudta a konfliktusokat úgy, hogy az ország működőképes maradjon. A végtörlesztéssel azok jártak jól, akiknek volt elegendő pénzük, az árfolyamgát viszont olyan, mint egy „nyúlgát”, azaz időleges támaszt nyújt az árvíz ellen.
  Boros Imre szerint a jogrend nem működik: néhány a hitelkárosultak javára szóló döntés ugyan már volt kamatügyben, viszont az árfolyamból adódó problémákra a bíróság egyszerűen „nem vevő”. Mivel még nagy a gond, szerinte eljön az a pillanat, amikor a kormány erőt vesz magán és közérdekű perkeresetet indít. Ha ez sem megy, törvényt hoz a helyzet megoldására. Ő is azon a véleményen van, hogy meg kell állapítani, a devizahitel valójában forinthitel, ezáltal az induló árfolyamot kell figyelembe venni, és ez alapján kell kifizetnie az ügyfélnek az adósságát.
  Dsupin Judit, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete főtitkára a minap kiemelte: a devizaalapú hiteleknél lényegében az történt, hogy egy jogi értelemben deviza nélküli devizakereskedelmi műveletet kölcsönszerződésnek álcáztak.
  „Nem hibás termékről, hanem számviteli csalásról van szó” – húzta alá, majd rámutatott: a Ptk. és a hitelintézeti törvény szerint a kölcsön az, amit a kölcsönadó ténylegesen a kölcsönvevő rendelkezésére bocsát. Hogy nem pénzkölcsönadás történt, azt legmarkánsabban a bankok által alkalmazott árfolyamrés bizonyítja. Ez ugyanis kölcsönügyletben kizárt, az csupán kereskedelmi devizaügyletben fordulhat elő. Ez a cáfolhatatlan bizonyítéka, hogy valójában devizakereskedelem történt, deviza nélkül. A deviza folyósításkori vételárát kölcsönfolyósításként könyvelték le, az ellenértéket pedig kölcsöntartozásnak, s így azért kamatot és árfolyam- különbözetet számolnak fel. A számviteli csalás ebben áll – hangsúlyozta. Ha ezt a csalást nem sikerül megakadályozni, akkor Magyarország a föld színéről fog eltűnni, hiszen e spekulációs csalás négymillió embert tesz közvetlenül tönkre – érvelt a főtitkár.
  Kiemelte: a bankok tudatosan arra játszottak, hogy a forint folyamatosan gyengült a svájci frankhoz képest. Másrészt a betéti kamatok és a folyószámlahitel-kamatok végig alacsonyabbak voltak, mint az általuk nyújtott úgynevezett devizahitelek kamatai.
  Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa szerint alternatív bankrendszer nélkül nem lehet megoldani a devizahitelesek problémáját. A magyarországi bankrendszerben a verseny jelenleg csak látszólagos. A biztos továbbra is kitart amellett, hogy a devizában nyilvántartott hitelek fogyasztóvédelmi szempontból hibás termékek, amit úgy lehetne korrigálni, hogy azokat a folyósítás napjával forinthitelre cserélik, és ennek alapján újraszámolják a tőketartozást. Szerinte a hitelkiváltó forinthitelek kondícióit is meg kellene vizsgálni, mert a devizahitelek elterjedésekor azok vélhetően túlárazottak voltak. Végezetül lapunknak hangsúlyozta: tapasztalata szerint a bankok nem nyitottak az érdemi tárgyalásokra, miközben száztízezer devizahiteles háztartás feje fölül árverezhetik el az ingatlant. Szerinte a választásokhoz közeledve könnyen átpolitizálódhat a probléma, ami beláthatatlan következményekhez vezethet.
  „Folyamatosan tárgyalunk a gazdasági tárcával a Növekedési Paktumról, amelynek egyik kérdése a devizahitelesek ügye. Álláspontunk megegyezik a Varga Mihály miniszter által is vázolttal, amely szerint a meglévő eszközöket kell alkalmazni az esetükben” – mondta lapunknak Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetője. Aláhúzta, a bankszövetség szerint a pénzintézetek konstruktívan, javaslatokkal segítik a megoldás megtalálását.

  ↑ LinkVálasz
 17. Matolcsy beintett

  Matolcsy beintett a bankoknak
  Csányi Sándornak csalódnia kellett: nemrég arról beszélt a jegybank hitelprogramja kapcsán, hogy reméli, olyan arányban részesedhetnek a forrásokból a bankok, amilyen arányt képviselnek a kkv-finanszírozásban. Hát nem. A takarékszövetkezetek ingyen jegybanki pénzből szerezhetnek piacot a nagy bankok rovására.

  http://magyarorszagon.hu/hirek/2013-05/gazdasag/matolcsy-beintett-a-bankoknak/hir

  ↑ LinkVálasz
 18. békamenet

  Még mindig nem meritek leírni ORBÁN VIKTOR nevét, és személyes felelősségét firtatni?
  A tekintetes, nemzetes, táltos miniszterelnök urat megbántani nem is érdemes, hiszen az ő jóindulata a nemzeti együttműködés rendszerében elengedhetetlen.
  A fülkeforradalom győzött, nem ti.

  ↑ LinkVálasz
 19. Dr.L.Gy.

  Fizessenek a képviselők! Száz jogásszal a bankok ellen
  2013. április 30.
  „Négyezer hazai ügyvédből négyen-öten „szerencsétlenkedünk” a devizaperekkel – így a jogász. – Nem tűnt föl sem ügyvédtársaimnak, sem a parlamenti képviselőknek hogy akad olyan törvény, mely alapján pert lehet nyerni a bankkal szemben? Érdekes, a Kúriának igen. Alapvető alkotmányos jog, a szolgáltatás-ellenszogáltatás egyensúlya nincs rendben a devizaszerződéseknél. Magyarországon „kihaltak” a jogtudósok?”
  http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/fizessenek-a-kepviselok-szaz-jogasszal-a-bankok-ellen-495155

  ↑ LinkVálasz
 20. Mo. kifosztása

  Torma János
  Nagyon érdekes !!Ma már csak mosolyogni tudok azon, ahogy a politika a Bankok, a média segítségével elakarják tusolni Magyarország lakosainak kifosztását. Azon viszont már nem tudok mosolyogni, hogy a hazugságok átjárják az egész Devizahitelezést. Mind az mszp, és mind a Fidesz szégyellhetné magát, azért a rengeteg hazugságért, amit évek óta elkövetnek. Egymás szidják a tv előtt, de soha nincs felelősségre vonás. CSALÓDÁST ÉRZEK,MERT TÖBB ÉVTIZEDE BECSAPNAK MINKET. Azt hiszem eljött az ideje annak, hogy nagyon megköszönjünk a segítséget Zsiga-Kárpát Dániel-nek. Nincs olyan hét, hogy ne védje a becsapott Devizahiteleseket a parlamentben, vagy a tv ben egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy a hazugságok már sokáig nem tarthatók fent, és lesznek még itt siránkozások mind a politika, mind a Bankok részéről…. Nehogy túl késő legyen..https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4lOwrK0W568

  ↑ LinkVálasz
 21. időzített bomba

  Nagyon veszélyes időzített bombán ül az ország?

  Kásler Árpád szerint a bankoknak 500-600 milliárd forintot kellene visszafizetniük az átvert adósok részére. A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke erről az Echo Tv Kiút többszemközt című műsorában beszélt. Leszögezte: ha ez az egész ügyet a békés tömeg erejével, a népakarattal, békés úton nem rendeződik, akkor záros határidőn belül el fog szabadulni a pokol.
  http://www2.echotv.hu/gazdasag/nagyon_veszelyes_idozitett_bomban_ul_az_orszag_.html

  ↑ LinkVálasz
 22. Ezt jól el q-ta a Kúria!

  Ezt jól el q-ta a Kúria!
  Felmerül a kérdés, hogy a közpénzen tanult jogtudorok a félre sikerült döntésük után vajon mire veszik fel nem kevés fizetésüket.

  A Tisztelt Kúria éppen csak azt nem írta le, hogy a 33-as pontban foglaltak miatt kérik az Európai Bíróságot, hogy döntsenek a bankok javára. A BÍRÓSÁG FELADATA az, hogy a hatályos törvények alapján ítélkezzen, ne tétovázzon és ne mérlegeljen!
  http://hir.ma/belfold/devizahitel-ugyek/a-kuria-indoklasa-felhaborito-a-devizahitel-perekkel-kapcsolatosan-12-oldal/32077

  ↑ LinkVálasz
 23. A Magyar nép pusztulása! 2.

  MAGYARORSZÁGOT KIRABOLTÁK – TÉNYSZERŰEN – SZÁMSZERŰEN.
  / John Christensen nemzetközi közgazdász tanulmánya/

  1./
  Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét
  menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba.
  Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48, 000,
  000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon)
  (John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban
  offshore bankár volt.)
  Sajnos hazánk ezzel az eredménnyel a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok
  között.
  Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és
  Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja.
  2./
  John Christensen a Hetek című újságnak ma elmondta, hogy példátlan, hogy egy
  ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy,
  hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak,
  hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt
  értelmetlenül történtek.
  Offshore számlákon az államadósság duplája! Ez az államadósság két és
  félszerese!!!
  3./
  Többéves kutatás után a héten jelent meg az első átfogó világjelentés az
  adóparadicsomokba menekített magánvagyonokról. Az igazságos adózásért küzdő,
  vezető közgazdászokból
  és bankszakemberekből álló Tax Justice Network civil szervezet azt állítja, hogy
  2010 végén legalább 21 ezer milliárd dollár értékű magánvagyon rejtőzött offshore
  számlákon.
  Ez az összeg – ami csak a pénzeszközöket vette számba, és nem tartalmazza az
  offshore ingatlanokat, jachtokat és céges tulajdont – megegyezik az Egyesült Államok
  és Japán
  együttes éves nemzeti össztermékével (GDP).
  4./
  “Az adóparadicsomok száma a gazdasági válság óta folyamatosan növekszik,
  csakúgy mint az ide menekített vagyonok mértéke” – mondta a Heteknek a Tax
  Justice Network igazgatója,
  John Christensen. Jelenleg 73 ilyen állam és önálló adójogi státussal rendelkező
  tartomány van, amelyek a nulla összegű vagy minimális adókulcsok mellett
  titoktartást – beazonosíthatatlan tulajdonú,
  anonim számlákat, alapítványokat és cégeket – kínálnak a külföldiek számára.
  “Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb
  feltételek mellett forgassák a tőkét. A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem
  teszik a lábukat,
  nem költenek és nem
  termelnek itt, egyszerűen csak odaviszik a pénzüket, hogy teljesen kivonják az
  országuk adózása alól” – állítja Christensen.
  Az offshore ára (The Price of Offshore) című kutatás során a világ legnagyobb
  adatbázisainak, a nemzetközi szervezetek jelentéseinek és az egyes országok
  költségvetési összesítéseinek
  2/3
  felhasználásával a kutatók azt állapították meg, hogy a világgazdaság “fekete
  lyukaiban” több pénz tűnt el adómentesen az elmúlt években, mint amennyit a
  kormányok megpróbáltak –
  az adófizetők pénzéből – a válságkezelésre biztosítani.
  “Ezek a pénzek nem vesznek részt az értékteremtésben, nem teremtenek
  munkahelyeket, legfeljebb a spekulatív tőkepiacokon jelennek meg” – állítja
  Christensen, aki elmondta:
  a legnagyobb offshore vagyonokat nem ismeretlen “no name” bankok, hanem a világ
  top pénzintézetei kezelik.
  5./
  A pénzügyi válság éveiben a világ 50 legnagyobb bankja évente 16 százalékkal
  növelte az ügyfeleik által offshore számlákon elhelyezett összegeket.
  Ez a privátbanki prémium szolgáltatás a legjövedelmezőbb banki üzletág, ennek
  ellenére a bankok egy része állami mentőövet igényelt.
  “A szuper bankokon belül is kiemelkedik három pénzintézet – a svájci UBS, a szintén
  svájci Credit Suisse és az amerikai Goldman Sachs -, amelyek a világelit kedvenc
  bankjai.
  Ezek mind prémium szolgáltatást nyújtanak és kiterjedt hálózattal rendelkeznek a
  népszerű adóparadicsomokban.”
  6./
  A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez
  képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az
  offshore jelenség miatt.
  242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese –
  került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a
  világranglista 12. helyét foglaljuk el.
  Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági
  világhatalmak és néhány olajország. A sokat szidott európai válságállamok – például
  Görögország –
  nincsenek az első húszban sem. Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek
  jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd
  dollárnyi offshore pénz nagy része
  a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a
  gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem
  adómentesen külföldön fialtak tovább.
  Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások
  ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül.!!!!
  Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok
  sem kerültek ki.
  Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több
  mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról.
  7./
  Ráadásul Magyarországnak nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki –
  vitatható módszerekkel, de – hazahozatta az offshore paradicsomokba síbolt
  vagyonok jelentős részét.
  Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban
  nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsánycsomagra
  sem -,
  ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító
  jelenséggel szemben.
  3/3
  8./
  A jelentés nemcsak az egyes országok veszteségét vizsgálta, hanem a nyerteseket
  is.
  “A szupergazdagok egyre jobban elhúznak. Ma a világ összes magánvagyonának
  mintegy 30 százaléka egy nagyobb futballstadionnyi ember – 91 ezer fő – kezében
  van.
  Ők azok, akiknek egyenként 30 millió (ez a szövegkörnyezet alapján valószínűleg
  elírás, és 30 milliárd lehet a helyes összeg – NIF szerk. megj.) dollárt meghaladó
  vagyonuk van.
  Utánuk következnek az 1-30 milliárd dollár közötti vagyonnal rendelkezők (9,3
  millióan), akik a világ magánvagyonának további 51 százalékát birtokolják.
  Ez a maroknyi elit – amely a világ lakosságának 0,14 százalékát teszi ki – négyszer
  annyi pénzzel (44 800 milliárd dollárral) rendelkezik, mint a többi 6,7 milliárd ember
  – a világ lakosságának 99,86 százaléka -, akik nem dollármilliomosok.
  9./
  Ennek a hatalmas vagyonnak a fele (a szupergazdagok esetében a 70 százaléka)
  offshore számlákon van. A számok azt mutatják, hogy az Occupy-mozgalom híres
  jelszava –
  “mi vagyunk a 99 százalék, ők az 1 százalék” – inkább alulbecsülte a valóságot. A
  hangzatos ígéretek ellenére ezen a téren nagyon gyenge a nemzetközi felügyelet.
  Hiába ígért például a G20-csoport hathatós összefogást, a gyakorlatban nem sok
  történt. Ezért az egyes országok – például a német adóhatóság – megpróbálnak a
  feketepiacon
  hozzájutni bizalmas adatokhoz a külföldre menekített vagyonokról.
  “Ez a globalizáció gyenge pontja – mondja Christensen. – Felszabadítottuk a globális
  tőkemozgásokat, de nem szerveztük meg az együttműködést az országok között,
  hogy a pénz ne tűnhessen el az adóparadicsomokba. Ezért azt javasoljuk, hogy a
  világ valamennyi országának részvételével jöjjön létre egy globális adózási
  egyezmény.
  Ez automatikus információcserét biztosítana az adóhatóságok között. Csak azok a
  bankok működhetnének, amelyek alávetik magukat az offshore információk
  átadásának,
  beleértve az offshore cégek, részvénytársaságok és alapítványok valódi
  tulajdonosainak adatait is.”A szakember elismeri, hogy ez nem fog egyik évről a
  másikra megtörténni,
  de – mint mondja – az adómentes vagyonokból származó jövedelem megadóztatása
  olyan jövedelmet szabadíthat fel, ami megoldást jelentene például az európai
  adósságválság
  megoldására vagy számos ínségben élő ország valódi megmentésére.
  10./
  A kérdés, hogy ki és kik voltak a felelősek hazánkban ebben a rablássorozatban?
  Miért nem vonnak senkit felelősségre? Ha valaki egy szalámit lop a boltból, azt egy
  életre megbélyegzik, aki milliárd dollárokat lop el az pedig az elithez tartozik.
  Ez valójában költői kérdés, hiszen tudjuk, “holló a hollónak nem vájja ki a szemét!” (A
  szemét!)

  ↑ LinkVálasz
 24. A Magyar nép pusztulása!

  A Magyar nép pusztulása!
  Egy országot két féle módón lehet leigázni,
  Háborúval. és Pénzzel!
  Hát ez történik most.

  Miért csökkentik a lengyel kereskedelmi bankok a devizahitelek kamatait, és miért növelik a magyarországi bankok? Mi áll az újabb hazánk elleni támadások mögött?
  http://www2.echotv.hu/index.php?akt_menu=71&mm_id=196&v_id=19143

  ↑ LinkVálasz
 25. pertársaság

  Kérjük azon személyek jelentkezését, akik csatlakoznának a pertársasághoz. Jelentkezni lehet:

  egyesulet@patacsracvaros.hu

  +3670-3844538 vagy a +3620-3638004 telefonszámokon.

  ↑ LinkVálasz
 26. devizásokért

  ÉN IS AZ ERSTÉNÉL SZERZŐDTEM MILYEN MÓDON LEHET PERT INDÍTANI KIVEL KELL FELVENNI A KAPCSOLATOT KITUD EBBE NEKEM SEGÍTENI, VAGY TANÁCSOT ADNI?

  ↑ LinkVálasz
 27. Nagy István

  Kedves Irvine!

  Sajnos téged már hülyíteni sem lehet, mert olyan mélyen vagy agyilag. Sajnos az eseted leírása orvosilag: “Agyhalál”.

  ↑ LinkVálasz
 28. SandOr

  Hogy nem a kisemmizett sEnki a birka, hanem a kisemmiző zsivány valaki az holt-sicher. Ugyanis az utóbbi az aki sajnos a “levesbe-való”. Így a paradigma legvégén a Kígyó-évében. Amikor az uroborosz már a farkába is beleharapott. Tehát a rabló – ha menteni akarja magát – csak egyvalamit tehet. Rögtön kamatostul visszaadja illetve visszafizeti azt amit ellopott. Nosza rajta – amíg nem késő. Mert jön a Szét/h/választás-a.

  ↑ LinkVálasz
 29. Irvine

  A hülyéket hülyíteni nem nagy kunszt, Drábik úr!

  ↑ LinkVálasz
 30. Névtelen

  Sándor! A remény hal meg utoljára!

  ↑ LinkVálasz
 31. SandOr

  Mivel mindenki tiszta lappal fog indulni – mindenki adóssága el lesz törölve. Csak várni kell még egy kicsit.

  ↑ LinkVálasz
 32. L.E.

  Lőrincz Erzsébet
  MINDEN DEVIZACSLÁS KÁLVALLOTTJÁNAK!!!
  MINDEN ÚJSÁGÍRÓNAK – EZT IS SZÉT LEHET KÜRTÖLNI, (AKÁT AXÁS ELSŐFOKÚ VESZTÉST)!!!
  Daru Miklós
  Ma reggel az 1000. sz. ügyvédi iroda az ERSTE ellen nyert! A (lakáshitel-) szerződés semmis, a Hpt 213 § (1) d) pontja alapján, mert a szerződésben nem rögzítették részletesen a kamatemelés feltételeit. Írásos ítélet még nincs.

  Illetve kaptam még két további sikeres ítéletet is a Kerekes Ügyvédi Irodától: az első esetben az Impulse Leasing autólízing-szerződése részben semmis, nevezetesen az egyoldalú kamatemelés miatti túlfizetéseket a bank köteles visszafizetni. Ezen felül a bíróság “hivatalból észlelte” a teljes szerződés semmisségét, de ennek jogkövetkezményeit a felperes nem kérte alkalmazni. Az ügyvéddel még nem beszéltem, nem ismerem a konkrét helyzetet, de valószínűleg így járt jobban az ügyfél.
  A másik esetben (K&H) a bíróság a végrehajtást szüntette meg tekintettel a szerződés semmisségére (árfolyamrés hiánya).

  Gratulálunk mindkKét ügyvédi irodának!

  ↑ LinkVálasz
 33. m.t.aniko

  Beléptem az árfolyamgátba, mert most ez volt a legjobb megoldás, nem jól tettem?

  ↑ LinkVálasz
 34. nagyot koppan, aztán elh..

  “hangsúlyozzuk, hogy a tárgyalásos rendezés hívei vagyunk”

  Még jó. Csak alá ne írjatok semmit, mert akkor építhetünk nektek megint (árfolyam)gátakat.

  ↑ LinkVálasz
 35. Devizahiteles

  Tisztelt Falus Zsolt Ferenc!
  Egy dolgot nagyon meg kellett volna tanulnunk ebben a “szép, új” világban. Manapság nem úgy van, mint az “átkosban”. Akkoriban pontosan lehetett kalkulálni a részletfizetést, hisz’ az elejétől a végéig, korrekt módon ugyan az volt a törlesztőrészlet! De mint tudjuk, akkoriban a lobogónkat még csak “fényes szelek” fújták. Úgy látszik, nem fújták elég rendesen mert manapság újabb, még fényesebb szelek, még újabb nótát hirdetnek! Még pediglen azt, “Ahova a pénz beteszi a bokáját, ott a tisztességnek helye nincs!”

  ↑ LinkVálasz
 36. F.Zs.

  -Tisztességes-e a teljes hitel tartozás eltörlésének a követelése, mert amit felvettünk azt illik visszafizetni ?

  Erre a kérdésre, csak kérdéssel lehet felelni.

  -Tisztességes-e évekig tartó zaklatás, zsarolás, csalás, uzsorázás után a kifosztott és lehetetlen élethelyzetbe került (számos esetben a halálba kergetés történt) ingó és ingatlantulajdonosakkal szemben, az igazolhatóan hamisított és valótlan banki nyilvántartások alapján még követelni ?

  Ha nem törvényes az uzsora Magyarországon, akkor nem tisztességtelen a teljes tartozás eltörlésének a követelése, hanem jogos igény !

  Falus Zsolt Ferenc

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE