Kiemelt, Pécsi hírek

A pécsi 1 euró, amelynek 3 milliárd a vételi ára

|

Örülünk, hogy a pécsi víz pécsi kézben van. Nem bűn, hanem hiba volt abból kiadni. Jelképes, 1 eurós összegért visszavásárolta a francia Suez Environnement vállalatcsoporttól a helyi vízművet Pécs önkormányzata. Igaz szimbólumként 3 milliárd forintot kell a magyar kormánynak fizetni. Ez is egy „pécsikum”, hogy itt 1eurónak 3 milliárd a vételi ára.

Természetesen ezt a három milliárdot is Pécs igen sikeres város első embere sikerként éli meg, és lezártnak tekintik az ügyet. Nem is cinikus álláspont ez. Egy cinikus városvezető és egy átlag pécsi polgár között az a különbség, hogy a cinikus mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét. A pécsi tiszta és iható víz az érték.varoshaza5

A pécsi fogyasztók – minden ellenkező kinyilatkoztatással szemben – sem jártak jól a szolgáltató váltással. A Pécsi Vízmű az elfoglalásáig 690 forintos köbméterenkénti víz- és csatornadíjat szedett Pécsen. A Tettye most 832 forintot szed be. Fontos megjegyezni, hogy a Pécsi Vízmű és a Tettye Forrásház díjait is a Pécsi Önkormányzat határozta meg. (2013 januárjától az új vízi-közmű törvény ezzel a hatáskörrel az Energetikai Hivatalt bízta meg).

Azt már megszokhattuk, hogy városunk egy következmények nélküli város. Bűn nem volt, még a nevezetes pécsi buszkiszervezés ügyében sem. A pécsi buszok saját magukat adták el. Ez a hárommilliárdos károkozás is következmények nélkül marad. Ez méltó a rendszerváltáshoz. Vajon tudna-e egy olyan szerződést mutatni valaki, amit az elmúlt 23 évben Pécs városában kötöttek, hogy az a város érdekeit, tehát a pécsiekét szolgálja? Nem hiszem.

A pécsi politikában is az erőszak és a kíméletlenség, az ellenfél kíméletlen gyűlölete nagyobb érdem, mint akár a saját városuk érdekeinek szolgálata, a demokratikus értékek védelme. Mert most a teljesen tiszta jobboldal vett fel nyolcmilliárdos hitelt. Tessék mondani mi a különbség hitel és hitel között?

 Ez aztán az úri-muri pécsi módra. Hitelből élni. Ennyit sem tanultak az okos pécsi vezetők a pénzügyi és a gazdasági válságból, hogy hitelből nem lehet élni, amit az egyszerű polgároktól elvárnának. Így élnek tovább Móricz rokonai Pécsen is, az adófizetők pénzén. Az ő súlyos tévedéseik árát is a pécsiek fizetik meg.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maráczy Tibor

    Szerintem az elsődleges tévedés az, hogy a pártjuk ezeket az embereket jelöli. A másodlagos az, hogy mi pécsiek pedig megválasztjuk őket. Mit lehetne tenni? Minden körzetben keresni olyan személyt, aki az ott élők érdekeit tartja szem előtt. Őket kell bejuttatni a közgyűlésbe, ezeket pedig mind elzavarni. Lehet ezt demokratikusan is. Szerencsére, sok városban, és szinte az összes faluban már így van Baranyában. Talán egyszer majd felnyílik a pécsiek szeme is! A Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság tagjai ezért dolgoznak! Hajrá Arkangyalok!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE