Gasztro bűn, Kiemelt

Enni, vagy nem enni?

|

Az orbáni szabadságharc és a „Magyarország jobban teljesít” a Patacsi Pilvaxban rosszul csapódik le. Nálunk a gasztronómiában válság van. A rendszeres, minden vasárnapi reggelik elmaradnak. 15 év hagyománya tűnik el a múltban, lassan csak ködös emlékeink maradnak.

Most az emlékekről írok, amit nem kis hazánkban, a Pilvaxban szereztem, hanem nyaralás közben az Adrián. Legyünk büszkék a magyar konyhára, de higgyük el, más nemzet is tud jókat főzni. Egy reggeli és egy ebéd kedvencemet teszem közzé, amit egy hétig faltam, és nem tudtam megunni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA sajtok szeretete nálam már őrület, mindenféle oszlásnak induló és illatban senki számára el nem fogadható, a hűtőben csak többszörös levegőszennyezést kizáró légmentes csomagolásban tárolható sajt a kedvencem. A sajt önmagában azonban finom, finom, de kell még mellé valami. Mondjuk aszalt gyümölcs? Hát persze. Főleg a camember sajtok mellé, de a más típusúak is elviselik. Így fejeztem be minden reggelimet, a tojásrántotta, virslis előétel után a Sagitta hotelben (Ruskamen): sajtszeletek és mellé aszalt szilva, és kandírozott almakockák. Ha élveztétek már az ízek harmóniáját, akkor ez az ízek csúcsa. Mellé egy kevés kevert túró.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA ragukat alapvetően szeretem, akár rizzsel, tésztával, krumplival, mindegy. Gyanús volt, amikor azt láttam a nagy tálban, hogy mindenki kimeri a husit, és a szaftot, de benne hagyja a narancsszeleteket. Tudni kell, hogy a horvátoknál a bárány az elsődleges hús, akár nálunk a disznó. Ez az étel török mártással került terítékre, és az összes narancsszeletet kimertem magamnak, majd a teljesen puha és szétfőtt narancsot belenyomtam a szaftba. A füleim kettéálltak, olyan íze volt. Tökéletes. Pikáns, semmihez sem hasonlítható, de mégis egyszerű. És ehhez valamilyen kukorica alapú, a román puliszkához hasonló, de kockára vágható keményebb köret passzolt, na, ez volt a csúcs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHa Orbán befejezi szabadságharcát, és végre eljő, aminek jönnie kellene, talán kishazámban is megfőzöm ezt, addig élvezzük az élvezhetetlen rezsicsökkentést, bár jobban jönne az Áfa csökkentése.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Névtelen

    Ezt a hozzászólást a Hotel Villa Sagitta 311-es szobájának teraszáról írom.
    Mindenben egyetértek az előttem szólóval, kis kiegészítéssel. A személyzet most is nagyon rendes, de így a szezon vége felé már nem mosolyognak annyit mint írtad. A konyha kitűnő, feleségem minden nap tud halat enni én meg minden reggel sült császárszalonnát. Csak a sörcsap kevés (2). Hiányzik még az üdítőautomatákból a szódavíz, így aki fröccsöt inna, bajban van. Még ami hiányzik, az a bankautomata, legközelebb Omisban van. Mindent összevetve, aki nyugodt nyaralásra vágyik, bátran jöhet ide.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE