Kiemelt, Pilvaxwélemény

Zsiga Marci tévedett

|

A Fidesz 33 éve üdvöskéje1,7 milliót keres, de 47 ezerből is meg tudna élni. Ő Zsiga Marcell. Múlt év februárban nagy felháborodást keltett egy nyilatkozat, amit Zsiga Marcell miskolci alpolgármester, fideszes országgyűlési képviselő egy hírműsorban tett.

Akkor azt állította, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból. Igaz ő Marci napi 50 ezer felett keres. A tudósítás közfelháborodást váltott ki, ezért kiadott egy közleményt, amiben próbálta megvédeni magát.zsigamarcell

A KSH végre közzé tette a 2012-ben a létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értékét. Az a múlt évben havonta 85 960 forint volt. A létminimum az a legkisebb, havonta kézbe kapott összeg, amely biztosítja a magánháztartásokban élők számára a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését. A létminimum élelmiszerkosarának tartalma például közepes fizikai igénybevétel esetén fedezi az egészségügyi és táplálkozástudományi követelményeknek megfelelő teljes tápanyag-, vitamin- és ásványianyag-szükségletet.

A KSH adataiból is látszik, hogy Marciban kevés az empátia. Hogyan is várhatnánk empátiát attól a politikustól, akinek országgyűlési képviselőként, alpolgármesterként, önkormányzati képviselőként és több bizottság tagjaként havi 1.7 millió forint sem elég ahhoz, hogy a jogtalanul felvett dupla költségtérítés nélkül is ki tudjon gazdálkodni egy-egy hónapot?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=57afSNJy6RA]

 Zsiga Marcell nagyon messze került a magyar hétköznapok valóságától, hiszen 4.6 millióm szegény van Magyarországon. A patacsi online Hyde parkból már csak remélni tudom, hogy 2014 után, mint bukott politikus közmunkásként bebizonyíthassa, valóban meg lehet élni 47 ezer forintból.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. vogi

  Oszthatod Zolikám nyugodtan. Névvel is.

  ↑ LinkVálasz
 2. Lipcsik Zoli

  Vogi, ez a “Tanmese” nagyon jó! Más portálokon is meg lehetne osztani! (Esetleg oszthatom én is? Anonim, ha úgy tetszik.)

  ↑ LinkVálasz
 3. Polgár

  Amíg ez az ország tele van Nemzeti Marhával, addig éljenek és viruljanak a Zsiga Marcellek!

  ↑ LinkVálasz
 4. Vogi

  Ezennel meghívom a 23 év politikus gengsztereit egy játékra. A nagyobbik fiam 8 éves lesz októberben. Ő már kezdi érteni a lényeget. A játék stratégiai. Tudom ez bonyolult, főleg az elmúlt 23 év távlatában! Fiúk figyelem!! Indul 3 munkás, 3 jobbágy. Mindenkinek van mit enni, de dolgozni kell. Ez a cocilizmus! Aztán építeni kell iskolát, éttermet, földet ahol gazdálkodik a paraszt,és termeli a javakat. És mindenki jól él, teszi a dolgát. Kisfiam 8 évesen rögtön az elején szabadságharcot akart vívni az ellenséggel. Katonákat gyártott az iskolában. A földműves a pék a kőfejtő, mindenki dolgozott, de sok volt a katona, kevés az élelem, így mindenki éhen halt.Ez itt már kapitalizmus! A dolgozó emberek kihasználása!! Nem értette. Elmeséltem neki, kicsi fiam!Ha elkezdesz aprólékosan építkezni, először a tanyát, éttermet, szőlészetet, malmot, sertéshízlaldát csinálj. Kiépítesz mindent amire az embereknek szüksége van, felhalmozol plusz élelmet,és javakat, azután kezdhetsz katonaságot építeni.Még mindíg nem értette hiszen 8 éves lesz, de elkezdte úgy csinálni. Egy hónapja játszik a játékkal, ad enni az embereknek, mindenkinek van munkája, és folyamat nő a gazdasága. Van tanyánk, van szőlészetünk, van malmunk, pékségünk, sertéshízlaldánk, mészárszékünk, favágónk, bányászunk stb.Ezek a dolgos népek teszik a mindennapi teendőiket. És egy hónap után nem csak az van amit a munkások megesznek megisznak, hanem kezd megtelni a raktár is. Azaz növekszik a GDP adat. Na most lassan lehetne katonákat is nevelni, de nem tesszük. Nem kell ide szabadságharc, mert mindenki jól él. Ez a majdnem 8 éves kis ember rájött arra, hogy nem kell senkivel sem háborúzni, hanem munkát adni mindenkinek, és enni adni nekik. Így fejlődik a gazdaság!Tisztelt 8 és 23 év, hol vannak maguk ehhez? Maguk egy senkik, a szabadságharcos vezérükkel együtt! Egy nullák úgy ahogy vannak!! Egy gyerek jobban irányítaná az országot mint maguk. Ajánlom figyelmükbe ezt a játékot!! Boldog szabadságharcot, de nélkülünk, ha lehet.

  ↑ LinkVálasz
 5. Vogi

  Undorító szarházi féreg!!!!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE