Kiemelt, Pilvaxwélemény

A Lázár Csányi párharc háttere

|

Avagy vihar a politikai biliben. A tudatlanság még a második Fidesz kormány alatt nem kötelező, de erősen ajánlott. Amikor Lázár államtitkár és Csányi OTP vezér szájkaratét vív az egy nagy politikai játszma része. 

Csányi megdicsérte Lázárt, hogy milyen ügyesen megoldotta a trafik mutyit. Lázár az ország legnagyobb uzsorásának nevezte Csányit. Ez az egész egy nagy színjáték. lazarcsanyi

Vakulj köznép. Láttuk, hogy „jogtalan állami keretek” között mit lehetett megtenni trafik ügyben. Lázár nagyon súlyos váddal illette az OTP vezért. Csányi Sándor bárhogy is “páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival”, természetesen “meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet” – tette hozzá. Aki ilyen fontos ember az országban, annak a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni. Lázár arra utalva, hogy a megfogalmazásaiból kitetsző szigort kizárólag a devizahitelesek védelmében tanúsítja, azt is külön hangsúlyozta: szerinte a kormány szándéka ugyanilyen világos, mert szeretnének a devizahiteleseknek segíteni. A devizások ezt várják a Fidesz kormánytól több mint három éve. Lázár államtitkár ilyen súlyos vád elhangzása után sem tett feljelentést az OTP vezére ellen.  De ez a műbalhé nem a devizahitelesek problémájáról szól. Sokkal nagyobb pénzről.

A Csányi – Lázár szembenállásból két dolog következik. Az egyik ezt a kijelentést Lázár kellő politikai felhatalmazás birtokában tette meg. Nem merne szembe menni Orbán Viktorral, mert az politikai öngyilkosság lenne.

A másik dolog az, hogy a piacok újra elosztása napirenden van. A Fidesz ifjú törökjei megkezdték a gazdasági életben is a generációváltást. Ők úgy gondolják, hogy a Demján, Csányi és még néhány más öreg szavatossági ideje lejárt.

Az ifjú titánok meglehetősen erős Fidesz hátszéllel most foglalják el a fejlesztési bank és az államosítás alatt álló takarékszövetkezetek pozícióit. Onnan várják a nagy bevételt. Tiszteletem a bevételnek.

Csányi Sándor mindent elkövetett azért, hogy az agrárium támogatására létrehozandó „zöldbank” az OTP fennhatósága alatt legyen. Ez nem sikerült neki. Viszont az már biztos, hogy a Csányi által megálmodott „zöldbankot” az ifjú törökök megvalósítják. Az addigra már államosított Takarékszövetkezetek „védőernyője” alatt. A következő hét évben az EU-ból érkező több ezer milliárdnál már ők üzemeltetik a pénzszivattyút.

A patacsi online Hyde parkból úgy látszik, hogy ifjú törökök szóvivője Lázár János. Mégis ügyesen megoldotta a trafik ügyet is. És ezt is megfogja. Hiszen közpénz nem vész el, csak átalakul. Néha mesés magánvagyonokká.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maráczy Tibor

    Egyetértek Miklós! Még azért annyit hozzá tennék, hogy lehet egy olyan plusz is a háttérben, hogy Csányi nagy kiárusítása, már mint az OTP részvényeit illetően, nem nyerte el Viktorunk tetszését. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy Csányi ténylegesen mennyit kaszált ezen a pénzügyi machináción, amelyet Ő vezényelt le a saját maga érdekében.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE