Ez-az-amaz, Kiemelt

A svéd gyöngyhalász

|

Magyarországon többen úgy képzelik el, hogy a megélhetés miatt el kell menni külföldre dolgozni. Az ismerősöm repülővel kiutazott Svédországba és 2 hónapig kint dolgozott. Természetesen, mint a magyar népmesében, nem fizették ki. Ezért saját pénzből haza repültek Svédországból.

A munkadíj egyenlő a nulla forinttal. Kettő sör és két rövid ital után ismét beszervezték Németországba. Szállás, utazás ingyenes a munkadíj hét euró. Az első meglepetés az volt, hogy fel kellett utazni Budapestre és ott vették fel egy mikrobusszal. Irány Németország a nagy pénz. gyongy

Hetente felhívom, megkérdezem: Ott van a magyar munkásoknak a lehetősége? A beígért szállásról csak annyit: hét ember egy szobában. A munka: napi 12 óra. Szombaton: félnap, vasárnap: pihenőnap. 1 hónap után alá kellett írni a munkaszerződést, 11 euróért dolgoznak óránként. Ők 5 eurót kapnak óránként. Mivel hogy 1200km-erre vannak Magyarországtól, meg kell várni a közös haza utazást a mikrobusszal. Fel van ajánlva, hogy minden hétvégén haza jöhetsz, szombaton 12 órától haza jöhetsz, de hétfő reggel pedig már 7 órakor kell jelentkezni a munkára. Ezt a saját pénzedből kell fedezni. Várjuk haza Magyarországra a barátunkat a Németországi kaland után Szeptember végén. Felhívom a figyelmét mindenkinek, mielőtt kimenne bárki szerencsét próbálni nyugatra, rettentő nagy átverés az egész. Pisti gyere haza, és meséld el, hogy milyen jó érzés az, hogy Magyarország is benne van az Unióban. Nagy pénz, nagy bukta.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE