Magyar Közélet

Nem értem a magyar nyelvet

|

Néha nem értem a magyar nyelvet. Ismerem a betűket, összerakom őket szavakká, és utána még mondatokká is, de vannak gondjaim.

Mint Bajnai Gordon egyik utolsó mondatával. Idézem: „A választónak nem kell meggyőződése ellen szavaznia, ha az Együtt PM vagy az MSZP közül valamelyikre nem szívesen voksolna.”

gyurcsanybajnaiElőször elgondolkodtam. Izlelgettem a szavakat. Próbáltam megérteni. Voltak néha gondjaim Proustal is, az eltűnt idővel,  de túljutottam rajta. Bajnain nem tudok. A mondatnak sem elölről, sem a végéről, jobbról balra, vagy balról jobbra olvasva sincs semmi értelme nekem.

A gondom már ott kezdődik, hogy a választónak nem kell meggyőződése ellen szavazni. Hm. És még egyszer, hm. Azután a vége. Ha valamelyikre nem szívesen voksolna. Ti ezt értitek? Mert én súlyosan nem. Gondom van a meggyőződés és a szíves szavakkal. Ha elmegyek szavazni, akkor én az embert szeretném látni és nem a mögötte levő pártot. Embert szeretnék látni, aki engem és a többi százezer embert képviseli. Nem a pártja érdekeit. Ez a meggyőződésem. És ez a szívesen is. Mert ha nem szívesen, akkor minek? És ha nem meggyőződéssel, akkor is minek? Jelenleg ott tartunk, hogy nincsenek verbálisan normálisan működő politikusaink. Churchill nem pöcsölt. „Blood, sweat and tear.” Egyszerű? Amit itt maszatolnak a politikusnak nevezett barmok, arra nincs kifejezés. A barmok talán jó lenne. Hol tartunk most? FIDESZ barom kontra neve sincs barom. Szép jövőkép.

Biztos egyedül leszek ezzel a gondolattal, de azt mondom: aki a választókat akarja képviselni az a választókat képviselje. Engem, téged, bennünket. Ne a pártját!!!! Ha a pártját szeretné képviselni, azt tegye párt pénzekből, és ne adókból. Teljesen tisztában léve (hülye szó, de így igaz) a mai magyar politikai helyzettel, arra kérek mindenkit, 2014-ben ne menjen el szavazni. A nem működő rendszert fegyverrel nem lehet megdönteni ( jó volna, de nem civilizált) Ha nincs polgár, aki szavaz, nincs parlament.  Nincsenek vérszívók, nincsenek politikusok. A magyar állam átka a politikus. Írmagjában kell őket kiírtani. Nem fegyverrel, a hallgatással. Nem hirdetek mozgalmat a ne szavazz mellett, csak kérek.

Ne szavazz!!! Soha senkire, akiben nem hiszel.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE