Kiemelt, Patacsi Pilvax

Levél egy pécsi internetes portálnak

|

Mi, akik itt ülünk a Patacsi Pilvaxban, nagyon amatőrök vagyunk. Mármint az újságírásban. Soha nem is gondoltuk, hogy újságírók vagyunk, hobbi szinten írogatunk, néha egész jó eredménnyel. Egy dolgot tartottunk és tartunk is szem előtt. Nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni. Nem elég igaznak látszani, annak is kell lenni. Nem elég őszintének látszani, annak is kell lenni. Nem elég erkölcsösnek, etikusnak látszani, annak is kell lenni. Hoppá, ez már nem egy, hanem sok dolog. Mindegy.

cimerFenyő Miksa, Osváth Ernő, Ignotus Hugó is ilyen egyszerűen gondolkodott, amikor alapítottak egy folyóiratot. Bár hozzájuk aztán főleg nem mérhetjük magunkat. Kaffka Margit, Csáth Géza, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Balázs Béla, Szép Ernő stb. stb. stb.

Ők is valahogy ezen a szinten gondolkodhattak. Volt egy mérce. Egy szint. Etika, igazság, szemben a hazugságokkal, morál. Tisztesség.

Mindez hal ki a bulvár sajtóval. Egy pécsi, kormányhoz közeli és nagyon nyaló internetes portáltól kértünk helyreigazítást egy általuk megjelentett cím miatt. A cikk címe nemcsak csúsztatás volt, hanem hazug is. Az egyszerű gondolkodású ékek számára leírom, a cikk címében hazudott.

Kértünk egy apró kis helyreigazítást, ugyan már, írjanak igazat a címben. (a cikk egyébként ezen kívül korrekt volt)

Idézem a szerkesztő úr válaszát: „Hivatalos levelére válaszolva ellenben kénytelen vagy arról tájékoztatni, hogy az Ön által küldött szöveg nem helyreigazítás, így annak publikálására nem látok lehetőséget.”

Tisztelt Szerkesztő Úr! Ha egy cikk hazug tartalmát (címét)  kérem javítani, akkor azt szerintem,- ­újságíráshoz semmit sem értő-, de jogot végzett emberként úgy gondolom, illene orvosolni az Ön lapján. Ezt kívánja meg az újságírói etika, és főleg a mára már semmibe sem vett igazság. Mert igaznak kell lennie minden újságnak. Önök itt és most csúnyán hazudtak, és még arra sem voltak hajlandóak, hogy ezt, felkérésünkre korrigálják. Mi biztos nem megyünk ezért bíróságra, és ezzel a cikkel le is zárjuk az egész gondolatkört.

Végül, hogy mindenki értse, miről pofázok itt egy oldalon keresztül: az internetes portálon az jelent meg, hogy a „rácvárosiak feljelentették Lázár Jánost.” Ha azt írják, hogy a „patacsiak feljelentették Lázár Jánost”, az sem lenne igaz. Annyit szerettünk volna elérni, hogy vagy azt írják, hogy a „patacs-rácvárosiak”, vagy még egyszerűbben fogalmazva a 100-as szög egyszerűségével rendelkező újságírónak nevezett emberkének, hogy csak ennyit írjon a címben: „A Patacs-Rácváros Egyesület feljelentette…) Tessék mondani, olyan nehéz ez? Ezért még a nyolc általánost sem kellene elvégezni. Sajnálom egyébként az ilyen észben halmozottan hátrányos helyzetű emberkéket, mert sajnos észt nem osztogatnak a kormányok. Az észért meg kell ám dolgozni. Keményen. És akkor mondhatjuk azt, hogy műveltek vagyunk. És művelten írunk újságot is.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. LMI57

    Doki jobb amatőrnek lenni! Gondolj bele a Noé bárkáját egy amatőr építette. A Titanicot egy halom olyan szakember mint akit kifogásolsz, vagy Lázár János. Ha jól emlékszem mindkét vízíjárműnek egy útja útja volt. Én a Noé bárkájára szavazok!!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE