Kiemelt, Pilvaxwélemény

Mit ér a Nemzeti Foci hit nélkül?

|

Letörölte a magyar Nemzeti 11-t a román, a Naţional Arénában. Ezzel valószínűleg véget vetve a magyar VB álmoknak újabb négy évre. Mit is mondott Puskás Öcsi: „kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci!” 1952. szeptember 20-án, amikor a magyar válogatott Európa-kupa-mérkőzésen a berni Wankdorf-stadionban lépett pályára Svájc ellen.

Negyedóra játék után az esélytelenebb Svájc már 2-0-ra vezetett, amikor Puskás az oldalvonalnál megkérdezte Sebes Gusztáv szövetségi kapitányt, nem lenne-e kis pénz a csapat számára. Ezt az elutasító válasz után mondta. A magyar fociban azért van pénz.puskasocsi

Emlékszünk a nagyhangú nyilatkozatokra, hogy győzni megyünk Bukarestbe. Mindössze pár perc elég volt a mérkőzésből, hogy kiderüljön, ki akarja jobban a győzelmet? Azon magyar szurkolók, akik nem a balhé kedvéért utaztak ki a román fővárosba hiába kezdtek bele többször is a „Harcoljatok!, Harcoljatok!” rigmusba, ezt a mi hit nélküli labdarugóink meg sem hallották. Harcolni csak hittel lehet. A hit az alapja a sikereknek is. A román csapat hajtott, küzdött, és gólokat is rúgott, mert győzni gólok nélkül sem lehet, mert ők megértették, hogy a VB-re kijutni csak győzelemmel lehet.

A legszánalmasabb az volt, hogy a szövetségi kapitány csak kereste a magyarázatot a péntek esti veresség okaira. Elnézést is csak úgy kért a szurkolóktól, hogy egy újságíró megkérdezte, hogy a mérkőzésre kiutazott szurkolókkal szemben van-e lelkiismeret furdalása a szurkolókkal szemben.

Egervári Sándor természetesen kikérte magának, amikor azt a kérdést tették fel, hogy van-e valamiféle magyarázat, hogy a magyar válogatott nem lépett előre egyetlen lépést, amióta ő ül a válogatott kispadján, illetve a legnagyobb arányú vereséget szenvedtük el.

Dzsudzsák Balázs a magyar válogatott legismertebb és legdrágább játékosa mérkőzés után azt mondta újságírói kérdésre, hogy: „nincs magyarázat:” Igaz közben zsebre volt dugva a keze és hit nélkül álldogált a riporterek előtt.foci

Egervári Sándor még a mérkőzés előtt újságírók kérdéseire válaszolt a bukaresti Nemzeti Arénában. A magyar csapat játékosa Hajnal Tamás is jelen volt a beszélgetésen. A német másodosztályú FC Ingolstadt 04 középpályása osztozott a szövetségi kapitány azon véleményén, hogy nagyon nehéz lesz mindhárom ponttal hazatérni a román fővárosból. Ugyanakkor mindketten kiemelték: a magyar válogatott győzni jött Bukarestbe.

De hol volt a hit? A szövetségi kapitány és néhány játékos nyilatkozata is sok hűhó volt semmiért. Ezt éri a foci hit nélkül.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Ami a híradókban nem látható

  “Nem kell ide belekeverni a politikát. Amikor nem Fidesz kormány volt, akkor sem jutottunk ki sem EB-re, sem pedig VB-re.”

  Nem nagyon értetted meg, amit írtam, Tibi!
  Így persze könnyű hülyeségeket írni.

  A VAK HITről persze te is tudnál mesélni.
  (Illetve mesélni nem sokat tudnál, de rajtad szépen be lehetne mutatni.)

  ↑ LinkVálasz
 2. Maráczy Tibor

  Talán első sorban a hazaszeretet kellene. Az a tudat, hogy én itt és most a Hazámat, azt a sok millió embert képviselem, akik abban a kis országban élnek. Szeretet a nemzetem iránt. Az a tudat, hogy azt a magyar nemzetet képviselem, akik szerte szórva élnek az egész világon. Szeretet a Romániában élő magyarok iránt, akiket most “halálra” gúnyolnak az oláhok. Önbecsülés is kell. Az adott játékos önbecsülése, amely nélkül nincs sport győzelem. Semelyik sportágban. Amennyiben ezek meg lennének, akkor lenne önkritikája is egy játékosnak. Az az egészséges önkritika, amely láttatja vele, hogy még miben kell javulnia. Nem kell ide belekeverni a politikát. Amikor nem Fidesz kormány volt, akkor sem jutottunk ki sem EB-re, sem pedig VB-re. Itt csak a tudati tényezők döntenek. Egervárit pedig már a budapesti meccs után meneszteni kellett volna. Már akkor jól látszott, hogy a védelem nem áll biztosan a lábán. A cseh meccs pedig előre vetítette a katasztrófa lehetőségét. Szegény Knézi nem győzte mondogatni, hogy a románok ellen több kell. Korcsmár olyan poszton volt, amely nem az egyéniségének megfelelő. Nem őt kellett volna lecserélni, hanem az indiszponáltan játszó társát. Őt vissza kellett volna tenni a védelembe, Szabicsot pedig behozni Böde helyett. Talán ez segített volna. Persze az igazságot már soha nem tudjuk meg. Egy azonban biztos: péntek este nem a legjobb formában lévő 11 magyar játékos volt a pályán.

  ↑ LinkVálasz
 3. Ami a híradókban nem látható

  “Negyedóra játék után az esélytelenebb Svájc már 2-0-ra vezetett, amikor Puskás az oldalvonalnál megkérdezte Sebes Gusztáv szövetségi kapitányt, nem lenne-e kis pénz a csapat számára. Ezt az elutasító válasz után mondta”

  Ez Magyarország. Minden hülye történetet nem csak elhisznek, de terjesztik is.

  Meg hogy kellene a hit… Miben? Vagy csak úgy a VAKHIT, mint a fideszben való?

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE