Ez-az-amaz, Kiemelt

A Hoffmani oktatáspolitika

|

Terjed a Facebookon egy levél egy „felbőszült szülőtől”. Egy kikérő, amelyben a szülő kemény bírálatot fogalmaz meg a jelenlegi kormányzat oktatáspolitikájával szemben.  Például, hogy az általános iskolás gyerek köteles 16 óráig az iskolában tartózkodni, még akkor is, ha csak délelőtt van órája.

T. Igazgató Úr/Asszony!

Tárgy: tanuló délutáni foglalkozásokról hazaengedésehoffmanr

Én, XY, mint az Önök intézményében tanuló XZ tanulójuk egyik szülője és egyben gondviselője, alias “kedves apuka”, feleségemmel, XV-vel, a gyermek másik gondviselőjével, alias. “kedves anyuka”, szeretnénk ezúton kérvényezni, hogy gyermekünket, a szigorúan a tantervben foglalt tanórák végeztével a köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényben elrendelt, 16 óráig tartott foglalkozásokról, amennyiben Ő AZ ADOTT NAPON ÚGY DÖNT, hogy nem kíván azokon részt venni, hazaengedni szíveskedjenek, hogy a gyermek:

  • általa kedvelt és értelmesnek tartott emberekkel beszélgethessen, és ezáltal szocializálódjon, tanuljon,
  • edzésre mehessen,
  • általunk fizetett különórákra mehessen, mert az iskolai zeneoktatást elsorvasztották, a nyelvoktatás pedig, kivéve a kifejezetten szakiskolákat, amik leginkább drága magánintézmények, általában véve szart sem ér,
  • legalább néha a maradék 8 órájában általa szabadon választott tevékenységeket végezhessen, pld:barátaival szabadon és adott esetben a szabadban játszhasson,
  • tv-t nézhessen, általa választott témákban,
  • általa választott könyveket olvashasson,
  • számítógépen játszhasson, tanulhasson, internetezzen,
  • amennyiben már érett rá, szexuális témájú fantáziákra önkielégítést végezhessen, legalább amíg a család haza nem ér.

Indoklás: Kifejezetten szeretnénk, és feleségemmel minden erővel azon vagyunk, hogy gyermekünk ne legyen egy olyan szűklátókörű, uniformista, konformista, agyon szabályozott, gátlások közé szorított, saját felelőség tudattal korlátozottan rendelkező, önálló gondolkodásra, értékítéletre és cselekvésre képtelen, agyhalott droid, mint pld. azok, akikben ennek a törvénynek a terve felmerült, “kidolgozták”, megalkották, és elfogadták!

XY és XV, szülők.

kelt:

u.i: Elmentek ti az anyátokba, hogy ott aszaljátok 16-ig, és ha ez után még azt látom, hogy a gyerek este 20-ig írja a leckét valamiből, Strasbourgig elmegyek, hogy emberiségellenes oktatáspolitikát folytattok!

Minden gyermeknek joga van az élethez, szociális biztonsághoz, oktatáshoz, ahhoz, hogy szabad véleménynyilvánításhoz való jogát ne korlátozzák, és véleményét korára, egészségi állapotára és fejlettségi szintjére tekintettel figyelembe is vegyék. A gyermeket megilleti a pihenéshez és a szabadidő eltöltéséhez, a korának megfelelő játékhoz és szórakoztató tevékenységekhez való jog.

A gyermeket szüleitől vagy más hozzátartozóitól csak saját érdekében, törvényben meghatározott esetekben és módon lehet elválasztani.”

 Kép: http://valakiblogja.wordpress.com/tag/mem/

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE