Kiemelt, Pilvaxwélemény

Devizahitel – avagy 1956 reinkarnációja

|

Nyílt levél F. M-nek

 Tisztelt Levélíró!

A DN.szeptember 20-i számában írt leveléből – szignója alapján nem tudni, hölgy vagy úr – kiderül, Ön abszolúte nem érti, miről van szó. A „devizahitel”- ként elhíresült szabadrablás a magyar nép újkori nemzeti tragédiája, egy újabb 56’, csupán most nem keletről bezúduló tankokkal, hanem nyugatról beengedett bankokkal mennek a magyar nép ellen. Most nem akasztanak, de hagyják, hogy az ellehetetlenített emberek öngyilkosságba meneküljenek. Eddig több mint 3000-ren! Százezrek menekülnek jól fizetett bérrabszolgának Nyugatra, a hazai fogyasztás soha nem látott mértékben csökken, mert az erre költhető pénzünket „árfolyam különbözet” címen havi tízmilliárdokban viszik ki a külföldi leánybankok, ellenőrizetlenül, megállíthatatlanul. És akkor Ön azt mondja, hogy „A harag rossz tanácsadó”?devizahitel120

 Az emberek többsége nem luxus célból vette fel kölcsönt, hanem azért, hogy szavazópolgárként az adózó, járulékfizető fogyasztói társadalom részévé válhasson, azért vett fel, mert a politikusokéhoz képest töredéknyi béréből szinte semmit sem vehet meg készpénzért.

A károsultakat már rég nemcsak a „harag” vezérli, hanem az igazság kikövetelése. A mindenkori és mai kormánytól, amely nyakig benne van ebben a szégyenletes bűncselekményben, hiszen tudott róla, tud róla – mint azt az utóbbi időben bátorkodóan ki is jelentgeti egynémely honatya -, ám valójában semmit sem mernek tenni, mert egyre nyilvánvalóbb, hogy Magyarországon nem a kormány, hanem a Bankszövetség az úr.

Ha még így sem érthető, hadd idézzek: „Ez deviza nyilvántartású forintkölcsön volt, amit adtak, az árfolyamveszteség, ami a károsultnál jelentkezett, az náluk nyereségként jelent meg. Aki frankban, vagy euróban próbált törleszteni frank- vagy euróalapú kölcsönt, azt nem engedték. És itt jön a képbe az üzletszerűség mellett majd az esetleges bűnszövetségi kérdés, nevezetesen, hogy Európában az anyabankok nem vezették be ezt a hibás, vagy rossz terméket, Magyarországon viszont egyöntetűen bevezették, sőt ajánlották is” – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán.”

Önnek nyilván nincs hitele, ezért felületes – és erősen kormánypárti – véleményt alkot. Különben látnia kellene, hogy a mesterségesen elhúzott agónia közben olyan nevek leplezik le naponta a nemzetgyilkosságot, mint Dr. Léhmann György ügyvéd, aki egyenesen hazaárulóknak nevezi a banki hatalommal összejátszókat, akik a bankok érdekében befolyásolják a magyar igazságszolgáltatást, és akinek keresetleveleit újabban egyszerűen visszadobják, kínjukban úgy látszik, mást már nem tudnak tenni.

Drábik János interjúsorozatban tárja fel a bankok bűneit, Róna Péter közgazdász „zombi bankrendszer”-nek nevezi a mai magyar pénzügyi szektort.

Folyamatosan ébreszti a népet és a kormányt Varga István, az MNB Felügyelő Bizottsági tagja, tucatnyi interjúban leplezve le a bankrendszer bűnös trükkjét, amely szerinte nemcsak az évszázad csalása, de „Soha nem volt mögötte deviza!”

Egyesületünk „paragrafuskutatója”, Néma József több oldalas cáfolhatatlan jogforrási érvanyagot állított össze, Falus Zsolt, Dr. Damm Andrea és még sokan hosszú hónapok óta, ezernyi szakmailag, jogilag megalapozott érvanyagot tettek le a kormány, az ügyészség, a Kúria asztalára. Tucatnyi közgazdász jelzi a kormánynak, hogy az egész nemzetgazdaság fog hamarost bele rokkanni ebbe a csalássorozatba, és addig nem lesz fogyasztás, nem lesz hitelezés, nem lesz gazdasági fellendülés, amíg a problémát egy huszárvágással meg nem oldják.

Lóránt Károly közgazdász szerint európai szinten kellene fellépni az ilyen banki spekuláció ellen és megváltoztatni a feltételeket.

Vértes András közgazdász szerint: „Óriási balhé lesz az újabb devizás mentőcsomagból.”

„Orbán Viktor még júliusban, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában határozottan kijelentette, hogy ki kell vezetni a lakáscélú devizahitel intézményét a magyar pénzügyi rendszerből. A kormány már tárgyal a lehetséges megoldásokról, a nemzetgazdasági miniszter már egyeztetett is a bankokkal. „

Tárgyalnak? Ugyan, miről? Ami a napnál világosabb, amit tucatnyi érvényes magyar jogforrás, hatályos törvény bizonyít? Amit a szomszédos országokban a törvény erejével pillanatok alatt helyrehoztak? Mit kéne forintosítani? A forintban felvett, azóta is forintban törlesztendő forintkölcsönöket? Amit elneveztek „devizaalapúnak”?

 És még valamit: minket, károsultakat nem megmenteni kell, hanem igazságot szolgáltatni ebben a bűnügyben, és kárpótolni. Nemcsak a súlyos anyagi veszteségekért, de az elviselhetetlen lelki, fizikai terhekért, az álmatlan éjszakákért, a politikával, a politikusokkal – akik a mi voksunk eredményeként havonta mesés jövedelmeket zsebelhetnek be – és a pénzvilággal szemben kialakult össztársadalmi bizalomvesztésért, a jövőképünk összezúzásáért, gyermekeink jövőjének kilátástalanságáért. És ha nem tudná, ez a tragédia éppúgy áldozatává teszi a forinthiteleseket, de a nem hiteleseket is, és egész Magyarországot.

 Ha én miniszterelnök lennék, nem hagynám, hogy az engem megválasztók reggelente hangosbeszélőn ébresszenek, nem hagynám, hogy éhezzenek a luxusházam előtt, és nem hagynám, hogy a feleségem „a bankárok elvágnák a férjem torkát” butasággal riogassák a hozzá forduló kisemmizetteket. A bankok nemcsak az Ön torkát akarják elvágni, hanem Magyarországét! Fogjunk össze, ne hagyjuk!

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE