Filmek

Éjjel-nappal primitív szenny a televízióban

|

Ügyesen kitalálták a kereskedelmi és a filmes tévék, hogy egyidőben sugározzák a reklámokat. Így aztán bárhova kapcsolom a televíziót, mindenhol reklámot látok, sőt olyan is van, hogy ugyanazt a reklámot. Így jártam tegnap este is, kapcsolgattam, kapcsolgattam, és egyszer csak ledermedtem és megmaradtam egy műsornál. Egy reality műsornál.

De ez olyan valóságos volt, hogy elhittem: Itthon vagyok Magyarország, Te ilyen vagy, rád ismerek. A műsor története, – már ahogy zsenge agyammal ki bírtam bogozni, három külön szálon futott. Első snitt, 4 db oltárian beba…szott fiatal lány balhézik az utcán, meg máshol is. Szimpatikusak voltak, mert éjjel napalmindegyik annyi tetoválás volt, hogy Tolsztoj nem írt ennyit jelet és figurát, meg persze betűt, a Háború és békében. És nagyon tetszett az egyik buksija. Olyan volt, mint amikor az irokéz indián fodrásza be van rúgva. A feje egyik félteke kopaszra volt borotválva, a másik féltekén pedig hosszú haj volt lófarokba kötve. Elképzeltétek? Na, hát nem pofás az ilyen fej? És plusz még szerintem kisebbséghez is tartozott. No, nem épp az örményhez. És a műsor, mit előadtak, hát az, fantasztikus volt. Először belekötöttek egy fiatal nőbe az utcán. Majd eldöntötték, hogy még tovább piálnak, mert unalmas és értelmetlen enélkül az élet, és meg sem értenék így Nietzsche filozófiának mélységeit. De kezükben a tablettás borral már el is merültek a gondolatok mélységében. Kukákat döntögettek, mint az Illés együttes régen Pécsett. Aztán egy csehóban egy fiúba is belekötöttek, majd a feje mellett elzúgattak a falhoz egy üveget, ami szépen csengve darabokra tört. Szóval jól érezték magukat, tartalmas szórakozás volt.

Ehhez képest a KISZ és az Ifjú Gárda demonstrálása semmi volt, sőt Kerouac alkoholista hősei is elbújhatnak, nem beszélve a virággyermek hippikről. Na, öregek, most tanulhatnátok ezektől a maiaktól. És még a punkokat szidták, pedig a Sex Pistols csak az anyakirálynő meggyilkolására buzdított. Berger, Milos Forman, elmehettek ti a lázadásotokkal a sunyiba.

Na, a másik két szálat inkább nem is írom le, hadd fusson csak a cselekmény tovább. Persze valamennyien tudjuk, hogy a valóság műsorok nem a valóságot tükrözik. Vagy mégsem? Magyarország volt talán a világon az egyetlen ország, ahol Isaura felszabadításáért adományokat gyűjtöttek. Lehet, hogy sokan ma is így vannak ezzel? Elhisszük? De ha nem, akkor miért gyártják ezeket? Mert ez a magatartásforma lenne az elfogadott? Vagy ne legyen ilyen a mai ifjúság, elrettentésképpen? Egyiknek sincs semmi értelme. A sorozatból süt a primitívség, öreg vagyok én már ehhez, ezért megkérdeztem 22 éves fiamat, annak barátait, barátnőt, más huszonéveseket, nézik-e, tetszik-e? Majdnem lehülyéztek. Ilyen szenny műsort? Ha fizetnének érte, akkor sem néznék. De akkor kik nézik, hányas IQ-val? Mert naponta megy, és már rajongói klubja is van.

A Nagy Gatsby-n szocializálódott amerikai polgárság nem tudta elfogadni Salingert, Corsót, Ginsberget, Kerouac-ot, legfeljebb haláluk után. Pedig ők is sokkolóan lázadtak, csak kulturáltabban.

Mondjuk, de tényleg csak mondjuk, hogy ez az „Éjjel-nappal Budapest” (mert címe is van ám ennek a förmedvénynek) tényleg a valóság egy közeli mása, vagy tükörképe. És ez a négy agyontetovált és az ABC betűit csak hiányosan felismerő kurva a jövő záloga. Hát, dögöljek meg, ha kiváltom. (Hofi Géza soha nem felejthető mondása)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Polgár

    Ennek a birka népnek ez kell! Ott, ahol 54ezres címletű hamis forintért birkát lehet vásárolni, ahol nézői csúcsokat dönt a “Győzike show”, ahol a 80-as években Isaura felszabadítására gyűjtést szerveztek, ahol az elmúlt 23 év köztörvényes bűncselekményeit büntetlenül titkosíthatták akár 85 évre is, ahol a legnagyobb maffiózó belügyminiszter lehet, ahol törvénytelen törvényeket léptethetnek érvénybe, ahol a bűnözőknek vannak jogaik és tulajdonképen országos igazságtalanságszolgáltatás működik, ahol a korrupció világviszonylatban is kimagasló, sőt lassan ott tartunk, hogy Kolumbiából is jönnek hozzánk tanfolyamra, és ahol még sorolhatnám a dolgokat, de miért? Hisz’ a többség, a mindent eldöntő “2/3-ad” úgysem értené. Nem is értheti, mert le van maradva 1000 évvel a Lajtán túl élő népektől!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE