Ez-az-amaz

A többség eltörölné!

|

A magyarok 85 százaléka eltörölné az óraátállítást egy friss online kutatás szerint, amelyben a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy volt már konkrét problémája a félévente esedékes váltásból. A többség a nyári időszámítást preferálja – közölte Sakkom Interaktív online marketing+pr ügynökség az MTI-vel csütörtökön.

oraatallitas1A közlemény szerint az “1 millióan az óraátállítás ellen” csoport megbízásából készített felmérés 2013. október 14. és 16. között, online megkérdezéssel zajlott. A nem reprezentatív eredmények 6170 résztvevő válaszait tükrözik.
Idén október 27-én, vasárnap kell majd visszaállítani az órákat hajnali 3 óráról 2 órára.
A felmérés szerint minden második megkérdezettnek volt már konkrét kára az ilyenkor jelentkező időeltolódásból, 35 százalék mondta, hogy az óraátállítás idején napokig nem tudja kialudni magát, és minden tizedik válaszadóval előfordult már, hogy elkésett vagy túl korán érkezett a váltás miatt.
óraA válaszadók háromnegyede a nyári időszámítást választaná. “A téli időszámítás ugyan közelebb áll a csillagászati időhöz, de a többség valószínűleg úgy érzi, hogy már kevésbé illeszkedik az életmódunkhoz. Mindenesetre, ha összegyűlne egymillió tiltakozó, az illetékes minisztériumoknál is kérnénk az óraátállítás kérdésének megvizsgálását” – mondta a közlemény szerint a kezdeményezést elindító Szallas.hu marketing menedzsere, Mészáros Judit.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Doki

    Az én biológiai órámra nincs hatással, minden reggel 4 óra 30 perckor kell kakilnom, függetlenül, hogy nyári, vagy téli az időszámítás. Legfeljebb az órám mutatói állnak más szögben. Na, ilyen hülye ez a magyar nép. Egyébként vezessük be az orbáni időszámítást, ahogy neki tetszik. Olyan lesz majd mint a Gergely naptár, és örök időkre befoglalják nevét az annalesekbe.Egyébként ki a büdös fene ez a Sakkom Interaktiv+pr és stb.ügynökség?

    ↑ LinkVálasz
  2. Ne Tudd Ki

    Ez hülyeség. Megint valami ami miatt lehet hőzöngeni. Semmilyen hatással nincs az emberre egy óra eltolódás. 3 nap alatt megszokja és ennyi.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE