Magyar Közélet

A tündérmese folytatódik

|

Tovább csökkentik a rezsit, megmentik a devizahiteleseket, valószínű, lesz Magyarországon foci, ha az nem is, stadionok biztosan, megrendszabályozzák a belvárosi kisboltokat, a versenyhivatalt és a Nemzeti Dohányboltok után újranyitják a Nemzeti Úttörő Áruházat is. Közben kiválunk az unióból, de nem azért, mert a miniszterelnök ott áll hosszan kitartott mosollyal a pódiumon az Interpol által körözött cégvezető mellett, hanem csak úgy! Miért is ne? Hisz’ Magyarország jobban teljesít! Sőt sokkal jobban!

www.stop.huÉs még mennyivel jobban fog teljesíteni, ha hagyják a Nemzet Uzsorásét tovább garázdálkodni, ha hagyjuk a képzett szakembereinket, mérnökeinket, orvosainkat elvándorolni milliós nagyságrendben, miközben tovább növekszik a többmilliós fizetésű államtitkárok, helyetteseik és az egyéb léhűtők száma, akkor valószínű, csúcson fogunk teljesíteni! De mihez képest? Ja, hogy az nem számít. Hát persze hogy nem. Csak az a lényeg, hogy a Zsiga Marcell féle semmihez sem értő ingyenélőknek meglegyen a havi kétmillió, vagy még több! Mert ez nekik jár! Közben azt papolják, hogy havi 47ezerből simán meg lehet élni.

matmoney1Azt, aki normálisan irányítana, ne adj’ Isten még becsületes is, és hasznára válna az országnak, nemes egyszerűséggel félreállítják, ellehetetlenítik. A szakembereinket, orvosainkat, mérnökeinket, akik valóban tanultak, és nem tíz év alatt végezték el a főiskolát valami huli-buli szakon, minimálbér közeli juttatásban részesítik. Hát persze hogy elmenekülnek az értékes emberek ebből az országból!

matolcsy_3_304x199De sebaj, mert az élelmiszer ÁFA továbbra is 27%, ami azt jelenti, hogy minden egyes étkezés 1/3-a az államé! Tehát, ha ketten vagytok, akkor a reggeliteknél, az ebédeteknél, és a vacsorátoknál is veletek kosztol egy politikus, vagy állami, önkormányzati tisztviselő, esetleg egy állami vállalatvezér. Ha többen vagytok, akkor értelemszerűen több a „vendég”. Ez alól a tízórai és az uzsonna sem kivétel! És ez a fránya ÁFA mindenben, még a rezsicsökkentett rezsidben is ott vigyorog! De ott ám! És ez csak abban az esetben igaz, ha alkalmazott vagy. Ha netén vállalkozó vagy, akkor szociális hozzájárulás címén még egy segélyezettet is el kell tartanod!

gyurikaNo’ a lényeg, a rezsi és az élelmiszer a fizetésed minimum 80-90%-át elviszi ki jó esetben. Ez annyit jelent, hogy 100ezer Ft-os havi, az-az 1.2 millió Ft-os évi nettó jövedelem esetén egymillió nyolcvanezer Ft megy el évente erre a célra. Ebből majdnem negyedmillió, az-az 226800Ft az ÁFA!!! Képzeld el, mi lenne, akkor, ha a rezsicsökkentés helyett levinnék az élelmiszerek, a gáz, a villany, és a víz áfáját 5%.ra? Egyből 43ezerFt-ra csökkenne éves szinten a fizetendő ÁFA, egy keresőre kivetítve! Tehát több mint 180ezer Ft megtakarítás egy főre! Ehhez persze normális társadalomszerkezet és arányos, 1:2, 1:3, maximum 1:4-es bérezési re bérezési arány kellene: Amíg ez nem valósul meg, Magyarország megragad a hűbéri feudalizmus szintjén és addig soha nem lesz demokrácia magyar földön!

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE