Ez-az-amaz, Kiemelt

Hol a dohány tisztelt kormány?

|

Avagy amikor a kormány is meglepődik. Az iparági elemzők összeülnek ma a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy választ találjanak a dohányforgalom drasztikus csökkenésére.

A lap azt írja: az októberi előzetes adatok szerint 18 milliárd forint folyt be októberben a cigaretta jövedéki adójából. Ez alig több, mint a szeptemberi bevétel fele. Az NGM a trend miatt éves szinten 26 milliárd forintnyi kieséssel számol, ami a áfabevétel csökkenéssel együtt már a 40 millió forint mínuszt jelenthet.dohany3

Nem jelentene problémát, ha a látványos forgalomcsökkenés mögött valós fogyasztói szokások állnának, ám a korábbi hírek szerint a feketepiac növekedésével magyarázhatók a folyamatok. A NAV szerint egyelőre korai volna kijelenteni, hogy valóban előre tört volna az illegális szféra. Az NGM a szeptemberi szerény jövedékiadó-növekedést követően pedig azt jelezte, hogy nem lát aggodalomra okot.

A trafiktörvény és a forgalomcsökkenés nem csak az adóbevételek alakulása terén éreztette negatív hatását, a BAT épp a napokban jelentette be, hogy elbocsát 180 főt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Névtelen

    Egy birkamenet dohányügyileg, oszt jó napot!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE