Kiemelt, Pécsi hírek

Sajtóközlemény a kisgyermekes bérlet bevezetéséről

|

A Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság vezetése örömmel értesült arról, hogy a VÁKOBI 2013. november 12-ei ülésén, a napirenden szerepel a kisgyermekes bérlet előterjesztése. A Közgyűlés 2013. november 14-ei ülésén a Tüke Busz Zrt. szerződésmódosításához kapcsolódóan pedig előterjesztésre kerül a bérlet bevezetése.

Miközben örömünket fejezzük ki, hogy az általunk is támogatott polgári kezdeményezést a városvezetés elfogadja, és várhatóan 2014. január 1. határidővel bevezeti, megdöbbenésünket fejezzük ki, hogy az előterjesztést oly módon nyújtották be, mintha a kezdeményezés és annak kidolgozása a jelenlegi koalíció érdeme és munkája lenne.

Az igazság megismertetése érdekében ezért az alábbi nyilatkozatot tesszük közzé.tukebusz

1. A kisgyermekes bérlettel kapcsolatos javaslatot, egy pécsi polgár dolgozta ki. Felkereste Asztaltársaságunk ügyvivőjét és kérte a támogatását. Az előterjesztés több szakanyagot tartalmazott, beleértve költségszámításokat is. A javaslat kidolgozója kifejezte azon óhaját, hogy az anyagot ügyvivőnk az illetékes bizottság alelnökével, dr. Keresztes László Lóránttal ismertesse meg, és kérje a segítségét, hogy a javaslat a közgyűlés elé kerüljön.

2. Dr. Keresztes László Lóránt önkormányzati képviselő, a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság alelnöke támogathatónak tartotta a javaslatot, és ígéretet tett arra, hogy előbb a bizottság, majd a közgyűlés elé terjeszti.

2013. július 30-án a Városházán dr. Keresztes László Lóránt alelnök úr és Maráczy Tibor ügyvivőnk közös sajtótájékoztatót tartott a kisgyermekes bérlettel, illetve a közösségi közlekedés viteldíjaival kapcsolatban.pecsivaroshaza1-1

Sajnálatos módon erre az eseményre számos szerkesztőség nem küldte el a munkatársait.

3. Bizottsági jegyzőkönyvek bizonyítják: Oszoli Dénes bizottsági elnök úr a VÁKOBI 2013. július 30-ai ülésén említette először, hogy a városvezetés támogatja a javaslatot. A jegyzőkönyvben olvasható, hogy az előzetes számítások elvégzésére felkéri a bizottság az illetékes referatúrát. Ugyanakkor a VÁKOBI 2013. augusztus 27-ei ülésén, ahol ismét téma volt a civil javaslat, a jegyzőkönyv tanúsága szerint kiderült, hogy az előkészítés terén semmi nem történt.

4. Az Alapítók Tanácsa az üggyel kapcsolatban emlékeztetni szeretne arra, hogy Oszoli Dénes önkormányzati képviselő úr a kampánya során kismama bérlet bevezetésére tett ígéretet. Az általunk megismert jegyzőkönyvek tanúsága szerint Oszoli Dénes úr az elmúlt három évben nem kezdeményezte a kampányában megígért kismama bérlet bevezetését sem a bizottságban, sem a közgyűlésben.

Maráczy Tibor

ügyvivő

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Vajon miért?

  Kedves Lőrincz Miklós!

  Mégis mit hitt?
  Ki Magyarország miniszterelnöke?

  ↑ LinkVálasz
 2. Lőrincz Miklós

  Tisztelt VERITAS!
  Igaza van! Többször írtam a CÖF szóvivőinek a deviza alapú hitelesek ügyében. Név szerint: Bencze Izabellának, Fritz Tamásnak, és Dr. Csizmadia Lászlónak. Nem is válaszoltak. Ennyit a Civil Összefogás Fórumról.

  ↑ LinkVálasz
 3. VERITAS

  Így igaz, kedves Maráczy Úr! A hatalom így ötletel. Más tollával! Hol a jobbiktól lopikol ,hol a civilektől, fő, hogy lecsendesítse őket, s a babérkoszorút gyorsan a fejére akassza! Jó példa , sőt kirívó, hogy a CÖF egy árva garast sem tett a devizásokért, s egy hónapja megtáltosodott. Ahol lát tömeget a hatalom, eluralja, s bitorol. Bezsebelni mindent a fennmaradásért! Mi lesz a következő ellopott ötlet? Figyeljük csak…. hol is van kritikus többlet? No akkor bedobjuk fiúk, saját szüleményként!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE