Ez-az-amaz

Legyen-e alkohol a parlamenti büfében?

|

Miután az Országgyűlés vezetése elutasította az erre irányuló kérésüket, a Jobbik azt kéri a parlamenti pártoktól, hogy a képviselőik önként mondjanak le az alkohol vásárlásáról és fogyasztásáról a Parlamentben.

Szilágyi György ellenzéki képviselő ismertette: a házbizottság múlt heti ülésén kezdeményezték, hogy tiltsák meg az alkohol árusítását a parlamenti büfében. Ezt azonban a jobbikos politikus elmondása szerint Kövér László Házelnök elutasította, mert “nem kíván szakítani az elmúlt 23 év szokásjogával”.
Vona Gábor a Jobbik frakcióvezetője ezért hétfőn levélben arra kérte a többi ittas-vezetesfrakcióvezetőt, hogy csatlakozzanak a Jobbikhoz és képviselőik önként vállalják: nem vásárolnak és nem fogyasztanak az Országgyűlésben alkoholt munkaidejükben.
Szilágyi György hangsúlyozta: álláspontjuk szerint ez a kérdés a képviselők 98 százalékát nem érinti. Szerintük azonban ennek a többségnek is érdeke, hogy “néhány esetleges renitens miatt” ne vetüljön rájuk annak a gyanúja, hogy alkoholos befolyásoltság alatt döntenek az ország sorsáról.
A Jobbik azután fordult a házbizottsághoz, hogy november elején “nagy publicitást” kapott az a videó, amely az Országgyűlésülésén a KDNP-s Pálffy István “furcsa viselkedését” rögzítette. Eszerint a kormánypárti politikus – az ülésteremből távozóban – aközben ment oda elköszönni Józsa Istvántól, hogy az MSZP-s képviselő éppen felszólalt, majd ezt követően Nyikos Lászlónak és Szilágyi Györgynek magyarázott valamit. A két jobbikos politikus a felvétel alapján Pálffy István távozása után ivást utánzó mozdulattal jelezte az ülésvezető elnöknek, hogy szerintük mi az oka a kereszténydemokrata politikus furcsa viselkedésének. Pálffy István később közleményben cáfolta, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állt volna.

(forrás: MTI)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE