Kiemelt, Pilvaxwélemény

Hol él a kormányszóvivő?

|

Melyik Magyarországon? Mikor járt mondjuk az Ormánságban? A kormányszóvivő ráadásul optimista is. Arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy jövőre a nyugdíjasok megélhetése is könnyebb lesz. Ugyanis a kormány megvédte a nyugdíjakat. Ezt segíti a ’70-es évek óta nem látott alacsony infláció, a rezsicsökkentés, ami minden családnak jó. Úgy látja, ma Európa legtöbb országával szemben a fiatalok előtt biztosabb jövő áll Magyarországon, körükben csökken a munkanélküliség.

A kormányszóvivő rózsaszín szemüvegével szemben a Tárki kutatásai szerint a rendszerváltás óta tavaly volt a legtöbb szegény Magyarországon. A lakosság 40 százaléka él a létminimum alatt. A leggazdagabbakat kivéve senki nem él jobban, mint korábban. De ők aztán nagyon. Azt nem mondta a kormányszóvivő, hogy nálunk megvalósult az egyenlő közteherviselés. 1848 óta először.magyarorszag

Ugyanis nálunk a milliárdos, a nagyon gazdag és egy pedagógus, aki hónapról hónapra él ugyanannyi adót fizet. A KSH adatai szerint 2010 óta jelentősen nőttek a jövedelmi különbségek gazdagok és szegények között. A rezsicsökkentés a GKI elemzése szerint érezhetően a társadalom felső tizedében mérsékelte a kiadásokat, az egykulcsos adó pedig a leggazdagabb húsz százalékhoz tartozók nettó jövedelmét gyarapította leginkább. A 18 és 24 év közöttiek közel 30 százaléka munkanélküli, két és fél millió nyugdíjas nagy átlagban 75 ezer forint körüli nyugdíjból él.

A GfK Hungária adatsora sem támasztja alá a kormányszóvivő optimizmusát. A szervezet legfrissebb, vásárlóerőt érintő kutatása szerint Magyarország egyre jobban lemarad még a régiótól is. Az átlag európai majdnem háromszor annyi pénzből él, mint mi, az osztrákok négyszer annyit költhetnek, a csehek egyharmaddal többet, jobban élnek a horvátok is. A vizsgált 42 európai ország listáján hazánk a 31., Szlovákia a 23.

A patacsi online Hyde- parkból úgy tűnik, hogy a kormányszóvivő, illetve a kormány tagjai is miniszterelnököstől is más országban, valamiféle párhuzamos valóságban élnének. Ami persze nem meglepő. Közelednek a választások.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE