Kiemelt, Patacsi Pilvax

A rezsicsökkentés “Dynamo” módra II.

|

Tisztelt Patacs-Rácváros Egyesület!

 Az Önök által kiadott Patacsi Pilvax közvélekedő honlap oldalán megjelent: A rezsicsökkentés „Dynamo” módra c. írásukra szeretnénk röviden reagálni.

 Tekintettel arra, hogy a „Doki”néven bejegyzést író szerző az egyesületi internetes oldalukon közzétett cikkében név szerint említi a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-t, és társaságunkat általában, továbbá a számlázását illetően is igen rossz színben tünteti fel, jelezni szeretnénk, hogy véleményünk szerint nem elfogadható olyan magatartásmód, amellyel – a félreértés tisztázására tett kísérlet nélkül – nyilvánosság előtt megalapozatlan és valótlan negatív tartalmú állításokat közöl egy cégről, jelen esetben a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-ről.tettyelogo

Fentiek okán igényt tartunk arra, hogy az Egyesület a társaságunkat negatívan érintő cikket mihamarabb válaszunkkal kiegészíteni szíveskedjék, a társaságunk által írt, valós helyzetet feltáró, egyben a félreértéseket is tisztázó néhány sort a cikk felett közzétegyék.

Bízunk benne, hogy kérésünkre tekintettel együttműködően járnak el az ügyben. Amennyiben levelünkben foglalt kérelmünk célt nem ér, úgy élni fogunk a Polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény személyhez fűződő jogokra, valamint a jóhirnév megsértése vonatkozó rendelkezésekben foglalt jogi lehetőségeinkkel.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. válasza a számlával kapcsolatos felvetésekre:

A TETTYE FORRÁHÁZ Zrt. által kiállított számlákban – így az érintett elszámolásban is – maximálisan érvényesülnek a rezsicsökkentéssel kapcsolatos előírások, amelyek teljesülésének igazolását a társaság a fogyasztóvédelmi hatóság felé is rendszeresen megküldi.

Az írásban szereplő adatok (számla összege, kézhezvétel időpontja) alapján kollégáink gyorsan be tudják azonosítani a kérdéses számlát, így megnyugtató választ adhatunk a szerző felvetéseire.

A leolvasást követően kiállított számla az ügyfél féléves felhasználást számolja el, amelyet a hátoldali táblázat a teljes időszakra nézve tételesen részletez (a július 1-jén életbe lépett árváltozás, vagyis a rezsicsökkentés előtti és utáni időszakra különbontva, szolgáltatástípusok szerint). Míg a kiemelt, sárga színű rovat csak az adott számla rezsicsökkentéssel érintett időszakáról tájékoztat. Az érintett számla fél évet foglal magában, ebből azonban majd két hónap a 2013. július 1-i rezsicsökkentés előttre esik, ez okozza az ügyfél által felvetett számbeli eltérést.

A mérsékelt díjak csak a július 1-jét követő időszakra érvényesek, amire nézve az adott számlában teljesült a 10%-os (sőt, a kerekítés miatt ezt meghaladó) rezsicsökkentés. Mivel azonban a számla ennél nagyobb időszakot tartalmaz, a sárga színű keretezett rovatban szereplő megtakarításban kisebb mértékű csökkenés tapasztalható. Az első rezsicsökkentett számlák mellé társaságunk kézbesítette tájékoztatóját, amelyben a fentiekre is felhívta ügyfelei figyelmét.

Ezúton s kérjük ügyfeleinket, legyenek bizalommal ügyfélszolgálatunk felé, kérdéseikkel keressék társaságunkat elérhetőségeinken, hogy észrevételüket, megkeresésüket mielőbb kezelni tudjuk, megválaszoljuk. Munkatársaink a továbbiakban készséggel állnak rendelkezésükre!

Pécs, 2013. december 5.

Üdvözlettel:

                                                                               Sándor Zsolt

                                                                                vezérigazgató

A Patacsi Pilvax szerkesztőségének közleménye: A korrekt tájékoztatás jegyében egyenlő megszólalási lehetőséget kell biztosítani mindenkinek. Ezért az eredeti cikk alatt, és külön is megjelentettük a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. közleményét.

http://patacsipilvax.hu/wp-content/uploads/2013/11/V%C3%A1lasz-megjelen%C3%A9sre_Patacs-R%C3%A1cv%C3%A1ros-Egyes%C3%BCl%C3%A9s_2013.12.05.pdf

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Névtelen

  Elmés a Tettye hozzá állása ! Elmés a picsába Tettye !

  ↑ LinkVálasz
 2. Névtelen

  Kezet foghat Kósa a Pávával. Debrecenben ugyanez történt. 2012. decemberében DMJV Önkormányzat Közgyűlésének 66/2012 (XII.13.) Kr. rendeletében víz- és szennyvízdíj szolgáltatások alapdíját 220%-al megnövelték. Ebből már könnyű volt 10 %-os rezsicsökkentést adni, a többi meg ment a zsebbe. A csókos fidesz önkormányzatok tudták, mert megsúgták nekik, mit kell csinálni. Ennyit a rezsicsökkentő hazugságról.

  ↑ LinkVálasz
 3. Doki

  megmondónak: nagyon jó a tanmese, sajnos ma is ez a valóság.

  ↑ LinkVálasz
 4. Tanu

  Bonyolult a számla? Mi az, hogy! Nagyon is! Nem lett olcsóbb a víz, ahogy a franciákat kitalicskázták. Csak 1 euróba került!!

  ↑ LinkVálasz
 5. A megmondó

  Jogszolgáltatás van! Igazságszolgáltatás nincs! Van is egy ehhez kapcsolódó aranyos kis tanmese:

  “Egyszer az igazság és hamisság együtt mentek fürdeni.
  A hamisság előbb jött ki a vízből, ellopta az igazság ruháját, magára vette, a sajátját pedig ott hagyta a parton.
  Szegény igazság nagyon elszomorodott, mikor nem lelte a holmiját, de így szólt magában:
  Inkább járok meztelenül egész hátralévő életemben, semhogy magamra vegyem a hamisság köntösét.
  Azóta meztelen az igazság, a hamisság pedig mind a mai napig az igazság köntösében jár az emberek között.”

  ↑ LinkVálasz
 6. polgár

  Sajnos a tények valóban nem hazudnak. Többet fizetünk most, mint a Pécsi Vízmű alatt. Ennyit a szabadságharcról. Ennyit a rezscsökkentésről. Hazugság minden.

  ↑ LinkVálasz
 7. Doki

  Amikor ezt először elolvastam, cikkben akartam reagálni, de szerkesztőm azt mondta, ne húzzuk meg a nagy medve farkát, ezért marad a komment, ezért talán nem fog perrel fenyegetni az érintett, és a vízcsap másik oldalán lévő szolgáltató(szakadjak meg, ha még egyszer leírom a nevüket, csináljon neki a franc itt reklámot) Mindenesetre érdekes, hogy nevezett szolgáltató csak a számláról tett megjegyzéseimet kifogásolta, ami szerintem nem meríti ki a “jóhírnév megsértés” tényállást. Egyetlen számot (tényt), amit a cikkben a díjakról írtam, nem tartja valótlannak és megalapozatlannak. Persze, hogy nem, mert azokat meg lehet nézni Pécs város honlapján a rendeletek között, én is onnan vettem. Tehát a díjak stimmeltek. Én mindössze azt írtam, hogy az előtte megemelt díjakból könnyű rezsit csökkenteni, ezért is vontam párhuzamot a szezonvégi leértékeléssel. Ezt nem cáfolta levelében nevezett vizes cég. Azt sem írtam, hogy a számla nem a valóságot tartalmazza, azt sem írtam, hogy nem emelték ki szép színesre a rezsicsökkentést. Én csak azt írtam, nem értem. Sőt megerősítem. Amit most a szolgáltató ebben a levélben magyaráz, még azt sem értem, de biztos én adom félre a szikrát néha. Továbbra is állítom, hogy ugyanazon fogyasztás mellett kevesebbet fizettünk az előző szolgáltató regnálása idején, mint a mainál. Erről persze nem a szolgáltató tehet, hanem az az önkormányzat, amelyik a díjakat emelte, Miért nem azt kifogásolja a szolgáltató, hogy 730-ról 831-re nőtt a vízdíj Pécsett? Talán mert ez igaz is? Naná, hogy az, Pécs városa még időben emelt vízdíjat, más önkormányzatoknak, akik erről lekéstek, tavaly hatályon kívül kellett helyezniük a vízdíjrendeletüket. A “hazudnak itt reggel, délben, este,” nem a szolgáltatóra vonatkozott, hanem egyes náluk magasabban üldögélő emberkékre. Ezért továbbra sem értem, miért fenyeget perrel a szolgáltató, mert többször visszaolvasva cikkemet, úgy látom most is, nem írtam valótlanságot. Sőt, a valóságot írtam, nevezetesen azt, hogy nem értem a számla tartalmát, miként más, hozzám hasonlóan tudatlan, az ék egyszerűségével bíró sorstársam sem. Ha ez kimeríti a jóhírnév megsértését, állok elébe. De ha mindenkit be akar perelni a szolgáltató, aki nem érti a számlákat (nem csak az övékét, más szolgáltatóékét sem) akkor sok per fog indulni. Egyébként a jóhírnév megsértése egy paradoxon, (Hegellel élve a tagadás tagadása), mert legfeljebb a rosszhírnév állítása lehetne büntetőjogi kategória.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE