Gasztro bűn

Karácsonyi ínyencségek hajléktalanoknak és felsőbb köröknek

|

A karácsony mindig kulináris élvezeteket is jelent. Ilyenkor főzünk olyanokat, amit soha máskor. A lehetőségek az éhezéstől a csillagokig terjednek. Összeállítottam egy karácsonyi étrendet, mindenki válogasson a pénztárcájához képest.

Csirkecsőr zöldséges, currys ászpikban.

csirkecsőrA csirkecsőrt december elején fel kell rakni bő vízben főzni. Fűszernek: fű, falevelek, mindegy milyen, ami még nem hullott le, fakéreg, mindenhol megtalálható. Úgy kb. 8 napig főzöd, majd le kell szűrni. Ne lepődj meg, ha a csőr még nem puha, soha nem lesz az. A levéből kevés keményítővel, amit a krumpliból vontál ki, be kell sűríteni 3 dl aszpikot. Ha van otthon só, nem árt bele. Ráöntöd a szépen elrendezett csirkecsőrökre, kevés zöld fűvel díszíted, hűtőbe vele és kész. (bekerülési költség: 190 Ft.)

Disznóköröm Wellington módra

Szó szerint vedd a körmöt, nem kell a láb. A lábról lehúzott körmöt először vizsgáld meg, nincs-e rajta gomba. Ha van, akkor kérdezd meg orvosodat, vagy gyógyszerészedet. Ha nincs, akkor hajrá. Négy személyre sok köröm kell. Több szám. Főzni sokáig bő vízben, és ha már feladtad, hogy megpuhul, le kell venni a

Ez a Wellington bélszín tévedésből került a cikkbe

Ez a Wellington bélszín tévedésből került a cikkbe

tűzről és kihűteni. Lisztből, vízből, és ha van tojás, tésztát készítünk. Meggyúrjuk és laposra nyújtjuk, beletöltjük a körmöket és betesszük forró sütőbe. Ha van gáz, be is lehet gyújtani. Ha már lezárták, akkor csodát ne várj. (bekerülési költség: 280.Ft)

Volna még sok ötletem, de inkább térjünk rá a 47 ezerből megfizethető ételekre, mindent Zsiga Marcell módra. Az elkészítés módját nem írom, mert aki 47 ezerből él, az már tart magának bejárónőt, ő meg tudja, hogyan kell elkészíteni. Aki csak foglalkoztatást helyettesítő támogatást kap (FHT 22.800,-Ft), az főzzön saját maga, mert a bejárónő drága.

Sorrenoi sonka ünnepi kenyérrel

A Sorrenoi sonka ára 17.998,.Ft, az ünnepi kenyér, amelyik teljes kiőrlésű, szív és érrendszeri megbetegedések ellen is véd: 1.425,-Ft/kg

Főtt óriás garnélarák ördöghallal

Miután a rákban kevés a hús, ebből kell legalább két kiló négy embernek, kilója 9.777.-Ft, vagyis 19.500. Az ördöghalból elég egy kiló, 5.967,-Ft. A karácsonyi vacsora így Zsiga Marcellnél, aki 47 ezerből is ki tudja ezt hozni, összesen 26.000,-Ft.

Merjünk álmodni homár

homár_1Élő, de nem kell megölni. Csak bele a forró vízbe, úgysem éli túl, és bármilyen mártással tálaljuk. A kiló homárban lévő hús kb. 25 deka, tehát a homár hús ára 37.000,-,Ft. Ugyanezt elkészítheted langusztával is, csak vigyázz, mert annak az első pár járólábán nincsenek ollók. Ára: 21.158,-Ft/kg

Polip versus cápa

A polip, ami kifejezetten rágós, de finom, 4.570,-Ft, a cápa csak 8.700,-Ft. Javaslatom, hogy ezt mindenki nyálcsorgatással készítse el.

Remélem minden társadalmi réteg igényeit kielégíti a felkínált karácsonyi menü. Hajléktalanok majd álljanak sorba. Bár közterületen ezt már nem tehetik meg, de valahol a mezőn felállított gulyáságyú mellett biztos kapnak majd krumpligulyást. Vagy a krumplilevest. Mert a krumplileves az legyen krumplileves.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. VERITAS

  Bocs! Csak az érthetőség kedvéért : vizezett gázban, petroforban, gyertyalángban vagy holdfény-energiában mérjűk a főzésidőt?

  ↑ LinkVálasz
 2. Névtelen

  Igaz, kihagytam a rezsiköltséget. De gondolod, hogy egy hajléktalan gázzal főz? Hol? Mikor? Spirituszégővel, mint régen a seregben. Ha még lehet ilyet kapni a boltokban. Persze így is drágább. Legyen 310 forint.

  ↑ LinkVálasz
 3. VERITAS

  A csirkecsőr levesre keveslem a 190 ft-ot. Ugyanis, ha 8 napig főzzük éjjel-nappal, minimum tízszerese , sőt százszorosa lehet az elhasznált gáz ára. Hol is tartunk tehát? Isten mentsen, az ilyen menő kajától . Fix, hogy nem főzök, bárhogy nyaggat az otthoni népség! Viszont a polipot meggondolnám!…….. Ha az országos politikai-gazdasági polipot valaki kiráncigálná elénk a partra, nem sajnálnám rá a gázt, jól befűtenék alájuk, sőt a tettyei drága vizet is mértékkel adagolnám alájuk! Hadd főjenek a saját levükben!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE